Έντυπη Έκδοση

Εναλλακτικά, στο Gagarin

Συναυλίες μέσα στο κατακαλόκαιρο σε κλειστό χώρο; Κι όμως, τα ονόματα που φιλοξενεί το Gagarin 205, τις επόμενες τρεις εβδομάδες, εναλλακτικά και ροκ συγκροτήματα ως επί το πλείστον, ταιριάζουν περισσότερο σε γεμάτα καπνό κλαμπ. Κι αν υπάρχει και κλιματισμός, γιατί όχι;

*Αρχή με τους Horrors, την Τετάρτη. Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε το συγκρότημα από το Εσεξ της Βρετανίας, όταν και διασκεύαζε στις συναυλίες του το Jack The Ripper του Σκρίμιν Λορντ Σατς. Και μην αγριέψετε από το τρομακτικό τους όνομα.

Μπορεί παλιότερα ο ήχος τους να ήταν κάπως γκοθ και οι στίχοι τους αρκετά πεσιμιστικοί, στο καινούριο τους άλμπουμ «Primary Colours» όμως, το δεύτερο της καριέρας τους, ωρίμασαν και παίζουν αλτέρνατιβ ροκ. Ηδη κάποιοι μιλούν για έναν από τους δίσκους της χρονιάς, συγκρίνοντάς τον με το «Loveless» των My Bloody Valentine και το «Psychocandy» των Jesus & Mary Chain.

*Τη Δευτέρα 15 του μηνός σειρά παίρνουν οι The Pains of Being Pure at Heart. Νεοϋορκέζοι αυτοί, παίζουν ένα είδος κιθαριστικής ποπ που θυμίζει έντονα τα βρετανικά νιου γουέιβ γκρουπ της δεκαετίας του '80.

Το τετραμελές συγκρότημα μόλις κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο του άλμπουμ και ήδη πολλοί αναφέρονται στο νέο μεγάλο όνομα του αμερικάνικου αντεργκράουντ. Λίγο υπερβολικά μοιάζουν όμως ανάλογα σχόλια, ειδικά αν δούμε, ή μάλλον ακούσουμε, πως δεν έχουν και κάτι το εξαιρετικά πρωτότυπο να παρουσιάσουν στα τραγούδια τους. Στα λάιβ τους, πάντως, δημιουργούν καλή ατμόσφαιρα.

Στις 20 Ιουνίου έρχονται οι Phantom Band και την Τετάρτη 24 οι Silversun Pickups.

*Σκοτσέζοι οι πρώτοι, μόλις κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Checkmate Savage» - garage ροκ ο ήχος τους με μπλουζ και φολκ επιρροές.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι παίζουν... Proto-Robofolk και γράφουν επικά κομμάτια. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα εμφανιστούν στο Gagarin, αλλά σε παλιότερες συναυλίες τους δεν φαίνονταν καν! Είτε έβγαιναν στη σκηνή με σακούλες στα κεφάλια, είτε δημιουργούσαν εφέ καπνών ώστε κανείς απ' το κοινό να μην μπορεί να τους διακρίνει...

*Οι Silversun Pickups με τα γυναικεία φωνητικά και τους εσωστρεφείς στίχους που περιγράφουν καταστάσεις τις οποίες πιθανότατα να μπορεί να εξηγήσει μόνο ο Ιρβιν Γιάλομ, ακροβατούν στα τραγούδια τους ανάμεσα στην ποστ ροκ και την ελεκτρόνικα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Ο συνθέτης των αντιθέσεων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
2η Μπιενάλε της Αθήνας
Ι am in heaven
Βιβλίο
«Η αρχιτεκτονική θέλει καρδιά»
Σατανικοί γρίφοι
Εκθεση γλυπτικής
Ενας μουσικός εικαστικός
Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Η μουσική γιορτάζει
Θέατρο
Ενα «κανόνι» με πολλά θύματα
Κινηματογράφος
Με διπλή ταυτότητα
Λορίνα Μακένιτ
Η κυρία σφυρίζει κέλτικα
Μουσική
Εναλλακτικά, στο Gagarin
Ο συνθέτης των αντιθέσεων
Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Η Ιστορία σε καινούριο σπίτι
Σταρ που αντέχουν στο χρόνο
Ενα μουσείο, πολλά οφέλη
Τι άλλο απομένει να γίνει
Στης Ακρόπολης τα μέρη
Συνέντευξη Αλέξ Ολέ
Ομήρων Οδύσσεια
Συνέντευξη Βασ. Παπαβασιλείου
«Ξορκίστε τον εισαγγελέα μέσα σας»
Συνέντευξη Σοφί Ντελιλά
Soul woman
Συνέντευξη με την «Ορχήστρα της πλατείας Βιτόριο»
Οταν οι μετανάστες τραγουδούν Μότσαρτ
Φεστιβάλ Synch
Τρεις μέρες με νέες τάσεις