Έντυπη Έκδοση

Ειδήσεις σε 1 λεπτό

Είκοσι χρόνια σιωπής

Με πυκνή αστυνομική παρουσία στην πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου «τιμήθηκε» η 20ή επέτειος της σφαγής των κινέζων φοιτητών. Στην Ταϊβάν, η οποία έχει μεγάλες διαφορές με τον κινέζο γίγαντα, έγινε μεγάλη ολονύκτια διαδήλωση μνήμης. Η μοναδική κινεζική πόλη στην οποία τιμήθηκε η μνήμη των δημοκρατών, που πάλεψαν επί επτά εβδομάδες μέχρι να κατέβουν τα τανκς, ήταν το Χονγκ Κονγκ. Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενος στο κίνημα που το καθεστώς είχε χαρακτηρίσει «αντεπαναστατική εξέγερση», το αποκάλεσε «πολιτικό συμβάν», για το οποίο «το κόμμα έχει ανακοινώσει τα συμπεράσματά τους».

Τυχεροί υπό περιορισμό

Οι υπουργοί Εσωτερικών των «27», στο Λουξεμβούργο, συμφώνησαν ότι οι χώρες που θα υποδεχθούν πρώην κρατουμένους πρέπει «να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να αποφύγουν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια» των άλλων χωρών της Ε.Ε. Η άδεια παραμονής που θα δοθεί στα πρόσωπα αυτά μπορεί συνεπώς να είναι περιορισμένη, εξήγησε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος. Ωστόσο, οι πρώην κρατούμενοι που θα ανατεθούν σε ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν κηρυχθεί αθώοι από τις αμερικανικές αρχές. Θα έπρεπε, συνεπώς, θεωρητικά να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους κόλπους των χωρών του Σένγκεν.

Θανατική ποινή σε εμπρηστή

Σε θάνατο καταδικάστηκε 38χρονος ως υπεύθυνος για την πυρκαγιά που τον Οκτώβριο του 2006 κατέστρεψε μεγάλο δάσος της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ, και προκάλεσε το θάνατο πέντε νεαρών πυροσβεστών. Οι πυροσβέστες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να διασώσουν τους ενοίκους μιας εξοχικής κατοικίας, καταμεσής του δάσους. Σύμφωνα με το δικαστή, ο εμπρηστής έδρασε βάσει σχεδίου και γνώριζε πως οι πυροσβέστες θα διακινδύνευαν τη ζωή τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Μπαράκ Ομπάμα
Κήρυκας της συνύπαρξης
Λίβανος
«Εμείς θα κάνουμε κυβέρνηση»
Τους έβαλε και πάλι τα γυαλιά
Ιράν
Παιχνίδι με μαντίλα
Κούβα
Παράθυρο με θέα την Αβάνα
Γουατεμάλα
Καταγγελίες για πρόεδρο μετά θάνατον
Μεξικό
Ενα αντάρτικο τρίτης γενιάς
Le Monde diplomatique
Η απειλή των Βόρειων δεν σώζει τη Σεούλ
Το περίεργο φλερτ του στρατηγού Αούν
Ο ρόλος των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές των 27
Γράφει ο Ignacio Ramonet
Ολοκληρωτικός κοινωνικός έλεγχος
Ισπανία
Ο επίμονος εισαγγελέας
Άλλες ειδήσεις
Steve Bell
Ειδήσεις σε 1 λεπτό