Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για τον οδικό χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ

«Μείωση χρέους και πάγωμα τόκων»

«Οχι μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας αναγκάσουν» * «Η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη αν νικήσουμε»

«Μέτωπο του Νότου ενάντια στα Μνημόνια» (Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης)
Ετοιμος για σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές δηλώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της κρίσης. Θα ζητήσει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και πάγωμα των τόκων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ώστε να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά για τις ανάγκες του λαού. Δεσμεύεται επίσης για άμεση επαναφορά κατώτατου μισθού-συλλογικών συμβάσεων.

Πλήρες θέμα...

 • Eurogroup

  • Τρόικα: συμβιβασμός εν όψει Eurogroup
   Ο συμβιβασμός μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα «εξαργυρωθεί» στο αυριανό Eurogroup με τμηματική εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ, την ώρα που το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» Με εκατέρωθεν συμβιβασμούς έκλεισαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς όπως φάνηκε ούτε η τρόικα σε αυτή τη φάση ήθελε να προκαλέσει εμπλοκή στις συνομιλίες.
 • Ευρωζώνη

  • Στη σκιά του Eurogroup Κρύος ιδρώτας στην Ευρωζώνη από τον ελληνο-πορτογαλικό ιό αστάθειας
   Τα διλήμματα και τα αδιέξοδα Μετά τη φιτιλιά που παραλίγο ν' ανάψει η κατάρρευση της τρικομματικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, ήρθε η νέα από τις παραιτήσεις στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας -των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών- προκαλώντας «ασφυξία» στην συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.
 • Κυβέρνηση

  • Ποιος... κατέστρεψε πιο πολύ την Ελλάδα;
   Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ βρήκαν ευκαιρία να κονταροχτυπηθούν ερίζοντας -άνευ ουσιαστικού πολιτικού αντικρίσματος- για την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου Του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΥ k.koufogiorgos@eleftherotypia.net Ιδεολογική ένδεια, επιχείρηση αποπροσανατολισμού με παρελθοντικά διλήμματα ή και τα δύο μαζί, οδηγούν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ σε μία σύγκρουση με επίκεντρο τον Ανδρέα Παπανδρέου, 17 χρόνια μετά το θάνατό του.
 • Λίστα Λαγκάρντ

  • Ο αποδιοπομπαίος και ο απαλλακτέος...
   Στον Γ. Παπακωνσταντίνου έριξε όλη την ευθύνη για τη λίστα Λαγκάρντ η πλειοψηφία της προκα-ταρκτικής, προστατεύοντας τον Ε. Βενιζέλο, που, πάντως, δεν έπεισε Στους δύο, ο ένας χαμογελάει... Στα «αβαθή» των κομματικών σκοπιμοτήτων προσάραξε η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, που, παρά τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου, περιορίστηκε στην παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα περαιτέρω, αφήνοντας στην άκρη πρόσωπα-κλειδιά που κάθε άλλο παρά αμέτοχα ήταν στην όλη υπόθεση.
 • Νέα Δημοκρατία

  • Ο Μάκης ζυγώνει, ο Βύρωνας ξεμακραίνει, ο Νικήτας επιμένει...
   Το μοναδικό «κεκτημένο» στη Ν.Δ. φαίνεται πλέον πως είναι η δημόσια διατύπωση των διαφωνιών. Με την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, άλλωστε, κανείς δεν φοβάται τη διαγραφή... Μάκης Βορίδης Αλμα πέρα από τη φθορά της εσωστρέφειας προσπαθεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία σήμερα με την εκλογή νέου γραμματέα από την Πολιτική Επιτροπή, η συνεδρίαση της οποίας ανοίγει με ομιλία του Αντ. Σαμαρά.
 • Ρατσισμός

  • 200.000 «Γιάννηδες», ενός κοκόρου κυβερνητική γνώση...
   Ο Αντετοκούμπο «ανταμείφθηκε» με την ελληνική υπηκοότητα για να φωτογραφίζεται ο «πολυπολιτισμικός» κ. Σαμαράς στο Μαξίμου. Τα υπόλοιπα παιδιά των μεταναστών περιμένουν να ενηλικιωθούν και να απελαθούν... Γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή ήρθαν εδώ σε πολύ μικρή ηλικία. Μόνο 15 από αυτούς πήραν την ελληνική υπηκοότητα. Την κυβέρνηση Σαμαρά και τους «συνοδοιπόρους της Χρυσής Αυγής» εγκαλεί ο πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης, «η πολιτεία νίπτει τας χείρας της», επισημαίνει ο Κ. Παπαϊωάννου της ΕΕΔΑ
 • Συνεντεύξεις/Αναλύσεις

  • Ο ΑΝΤ. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ «Κ.Ε.»: Με πίεζαν για μέτρα που θα μας γύριζαν στο '50
   Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης μιλάει για την «έξοδο» της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση, τις πιέσεις και τις αντιδράσεις που δέχθηκε στο νομοθετικό του έργο, την κυβερνητική «επίδειξη πυγμής» στην υπόθεση της ΕΡΤ, σχολιάζει την παράταση προφυλάκισης του απεργού πείνας Κ. Σακκά και εκφράζει την ανησυχία του για την ανθρωπιστική κρίση που ζει η ελληνική κοινωνία Επίδειξη κυβερνητικής πυγμής το κλείσιμο της ΕΡΤ, παραβίαση του νόμου περί ομαδικών απολύσεων, λέει ο τέως υπ. Δικαιοσύνης
 • Υπουργείο Δικαιοσύνης

  • Το «τρίποντο» του κ. Αθανασίου
   Απολύσεις συμβασιούχων που κάνουν χρήση των προσωρινών διαταγών, φιλτράρισμα διοικητικών υποθέσεων, ρυθμίσεις για δικηγόρους και συμβόλαια, οι τρεις προτεραιότητες του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Ενα τρίπτυχο νομοθετικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο της κάλυψης των μνημονιακών απαιτήσεων τίθεται στην αιχμή του δόρατος του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Οι προτεραιότητες για τις επόμενες 30 ημέρες συμπυκνώνονται στις απολύσεις συμβασιούχων που διατηρούνται στην εργασία τους μέσω προσωρινών διαταγών, στο φιλτράρισμα των διοικητικών υποθέσεων για να ξεμπλοκάρουν τα δικαστήρια αλλά και στις ρυθμίσεις για τους δικηγόρους και τα συμβόλαια.
 • Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

  • Κερδισμένοι και χαμένοι στο Δημόσιο
   Επειτα από μαραθώνιες συσκέψεις της ηγεσίας του υπ. Διοικητικής Μεταρρυθμίσης με τους τροϊκανούς για τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, μεγάλοι χαμένοι είναι οι 2.656 εργαζομένοι στην ΕΡΤ, οι 2.600 σε ΕΑΒ-ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και οι 3.500 έως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί Ρωσική ρουλέτα οι απολύσεις, η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα στο Δημόσιο μέσα στο νεφέλωμα που άφησαν αμέτρητες ώρες συσκέψεων των κυβερνητικών στελεχών με την τρόικα. Χάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, κερδίζουν οι εκπαιδευτικοί, μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας, αύξηση (μικρή) του χρόνου παράτασης εφαρμογής του προγράμματος, στηρίζουν οι Ευρωπαίοι, πιέζουν οι του ΔΝΤ.