Έντυπη Έκδοση

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΗΛΗ

Ταχύτατη αποκατάσταση με ελληνική υπογραφή

Σύμμαχό τους μία νέα χειρουργική τεχνική βρήκαν οι αθλητές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κήλης (πόνος στη βουβωνική χώρα, σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών, η αποκαλούμενη «αθλητική κήλη»). Πρόκειται για μια συχνή κάκωση στους αθλητές, ιδιαίτερα σε αυτούς που λαμβάνουν μέρος σε αθλήματα που απαιτούν στροφή του κορμού, απότομες και ξαφνικές αλλαγές κατεύθυνσης του σώματος ή κίνηση σε παράλληλο με το σώμα επίπεδο.

Ομάδα Ελλήνων ιατρών παρουσίασε πρόσφατα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρθροσκόπησης και Χειρουργικής Γόνατος στο Τορόντο του Καναδά τη νέα τεχνική, που υπόσχεται αναίμακτη ολοκληρωμένη και μόνιμη αποκατάσταση.

Πρόκειται για μία χειρουργική μέθοδο, η οποία πραγματοποιείται με γενική νάρκωση. Ο ασθενής μπαίνει στο χειρουργικό τραπέζι σε ειδική θέση και τοποθετείται αρθροσκόπιο πάνω από το μακρό προσαγωγό μυ κοντά στην έκφυσή του. Πρέπει να σημειωθεί ότι η διάρκεια της επέμβασης δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά σε κάθε πλευρά του σώματος, ενώ αμέσως μετά την ανάνηψη ο ασθενής περπατά χωρίς πατερίτσες.

Η μεγάλη επιτυχία της μεθόδου έγκειται στο γεγονός ότι ο τραυματίας άμεσα κινητοποιείται και αυτοεξυπηρετείται, αφού η κλίμακα του πόνου με βάση τις μετρήσεις βελτιώθηκε από 7,1 προεγχειρητικά σε 1,8 μετεγχειρητικά. Σύμφωνα, δε, με όσα παρουσίασε η ομάδα των Ελλήνων ιατρών, ακόμη και αυτοί που είχαν προεγχειρητικά ενοχλήσεις και στους κοιλιακούς μυς, θεραπεύτηκαν πλήρως από συμπτώματα 20 ημέρες μετά την επέμβαση. Η εφαρμογή της νέας επαναστατικής χειρουργικής τεχνικής δεν απαιτεί νοσηλεία στο νοσοκομείο και ο αθλητής επιστρέφει σπίτι του μετά την επέμβαση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Ιατρικές έρευνες & μελέτες
Καινοτομίες/Ιδέες
Σχετικά θέματα: Υγεία
Ανενημέρωτες οι Ελληνίδες και για τον επικίνδυνο HPV
Άλλα θέματα στην κατηγορία Επιστήμη & Τεχνολογία της έντυπης έκδοσης
Αρχιτεκτονική
Ενας άσος στο μανίκι για μόνιμη αντισεισμική προστασία των μνημείων
Γεωργία
Μάστιγα για τη γεωργία ο νηματώδης σκώληκας
Περιβάλλον
Το δέντρο που... σβήνει το δάσος
Περιβάλλον & οικολογία
Οικοκαινοτομία για υγιή οικονομία
Συνεντεύξεις/Γνώμες
«Η απαισιοδοξία αναιρεί κάθε πρωτοβουλία»
Υγεία
Ταχύτατη αποκατάσταση με ελληνική υπογραφή
Ανενημέρωτες οι Ελληνίδες και για τον επικίνδυνο HPV