Έντυπη Έκδοση

Τι έβγαλε η «κληρωτίδα» του Κυριάκου

Επειτα από μαραθώνιες συσκέψεις της ηγεσίας του υπ. Διοικητικής Μεταρρυθμίσης με τους τροϊκανούς για τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, μεγάλοι χαμένοι είναι οι 2.656 εργαζομένοι στην ΕΡΤ, οι 2.600 σε ΕΑΒ-ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και οι 3.500 έως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί

Ρωσική ρουλέτα οι απολύσεις, η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα στο Δημόσιο μέσα στο νεφέλωμα που άφησαν αμέτρητες ώρες συσκέψεων των κυβερνητικών στελεχών με την τρόικα. Χάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, κερδίζουν οι εκπαιδευτικοί, μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας, αύξηση (μικρή) του χρόνου παράτασης εφαρμογής του προγράμματος, στηρίζουν οι Ευρωπαίοι, πιέζουν οι του ΔΝΤ.

Ασύμμετρες απώλειες ανάμεσα στις Συμπληγάδες των δανειστών. Κλήρος η ζωή και η εργασία χιλιάδων υπαλλήλων. Λες και δεν πρόκειται για ανθρώπους, αλλά μόνο για αριθμούς. Είναι το σχήμα ενός πανικού... τετραγώνου που αγωνίζεται να γίνει κύκλος, το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε η ελληνική κυβέρνηση την εβδομάδα που πέρασε στο γύρο των διαπραγματεύσεων, πάντα κάτω από τον εφιάλτη ακόμη μιας δόσης δανεικών που «παιζόταν» αν θα δοθεί.

Πού κατέληξαν

Τώρα που οι συζητήσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις τροϊκανών και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ας δούμε τα πρώτα αποτελέσματα:

1Λύθηκε με θύματα τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας ο γόρδιος δεσμός της διαθεσιμότητας-κινητικότητας. Το πρόγραμμα μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή.

2Χάθηκε ο χρόνος των 12 μηνών, που ήταν μια μορφή προστασίας για τους «διαθέσιμους» υπαλλήλους (στο καθεστώς διαθεσιμότητας ο υπάλληλος αμείβεται με το 75% του μισθού του) να ψάξουν να βρουν δουλειά στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Αντ' αυτού θα ισχύσει η διαθεσιμότητα των εννέα μηνών ή στη χειρότερη περίπτωση -κάτι που επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή η τρόικα- των μόλις έξι μηνών.

3Το πρόγραμμα εφαρμόζεται χωρίς... ανάσα, καθώς μέχρι τα τέλη Ιουλίου το πρώτο πακέτο των 10.000 υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα θα αποτελεί πραγματικότητα.

4Ο δρόμος της διαθεσιμότητας-κινητικότητας είναι χωρίς επιστροφή. Ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί την όποια λύση τού προταθεί: θέση κατώτερη των προσόντων του, λιγότερες αποδοχές, μακρινή απόσταση εργασίας από την κατοικία του. Διαφορετικά τον περιμένει η ανεργία, καθώς αν δεν βρει θέση σε κάποια υπηρεσία, απολύεται αυτοδικαίως.

5«Πυκνή ομίχλη» σκεπάζει τη διαδικασία κάτω από την οποία θα μπουν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι, αφού προηγουμένως θα πρέπει να περάσουν από αξιολόγηση. Τα κριτήρια αξιολόγησης, αλλά και η Αρχή που θα τα εφαρμόσει, θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαμένοι-κερδισμένοι

Ας δούμε, όμως, ποιοι είναι οι «χαμένοι» και οι «κερδισμένοι» (αν υπάρχουν τέτοιοι) στην κληρωτίδα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.

* Μεγάλοι χαμένοι οι 2.656 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. «Πέθαναν» ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα όταν έσβησαν οι πομποί της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πόρτα της επαναπρόσληψης είναι κλειστή, τουλάχιστον για τους μισούς από αυτούς στην καλύτερη περίπτωση.

* Χαμένοι οι 2.600 εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία (ΕΑΒ-ΕΑΣ-ΕΛΒΟ). Γι' αυτούς δεν προωθείται η λύση του «ξαφνικού θανάτου», όμως προβλέπεται μεγάλη συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων στο νέο φορέα που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των τριών.

* Χαμένοι οι 3.500 έως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί. Θα μπουν άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, άρα αβεβαιότητας, το οποίο θα διαρκέσει από έναν έως και τρεις μήνες. Προς το παρόν, τους διαβεβαιώνουν ότι θα ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ., όμως ορισμένοι από αυτούς μπορεί να οδηγηθούν στην απόλυση, αφού για να γίνουν αστυνομικοί θα πρέπει να περάσουν επιτυχώς από ειδική εκπαίδευση και στη συνέχεια να αξιολογηθούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κριτήρια που κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή.

* Κερδισμένοι (τηρουμένων των αναλογιών) θεωρούνται οι 5.000 εκπαιδευτικοί, που μπαίνουν απ' ευθείας σε καθεστώς κινητικότητας και θα μεταταχθούν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με υποχρεωτική μετάταξη, χωρίς να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Υπάρχουν ήδη οι αντίστοιχοι κατάλογοι από το υπουργείο Παιδείας και έτσι μέχρι το τέλος του μήνα η τρόικα θα έχει και τα ονοματεπώνυμά τους, όπως απαιτούσε. Σε αντάλλαγμα, δέχεται αυτές οι μετακινήσεις να ενταχθούν και να καταμετρηθούν στο πακέτο των 12.500 υπαλλήλων της διαθεσιμότητας. Επίσης σε διαθεσιμότητα μικρής διάρκειας (από 15 ημέρες έως δύο μήνες) θα τεθούν 2.500 εκπαιδευτικοί που έχουν χαρακτηριστεί πλεονάζοντες και θα καλύψουν θέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες. Το πακέτο των 12.500 υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα συμπληρώνουν 1.500 υπάλληλοι από 16 υπουργεία της κεντρικής διοίκησης, οι οποίοι μετά την αξιολόγηση των δομών τους έχουν χαρακτηρισθεί πλεονάζοντες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταρρυθμίσεις
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Δημόσιος Τομέας
Τρόικα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Eurogroup
Η δόση σε δόσεις, η «σκούπα» με τη μία...
Ευρωζώνη
Κρύος ιδρώτας στην Ευρωζώνη από τον ελληνο-πορτογαλικό ιό αστάθειας
Κυβέρνηση
Ποιος... κατέστρεψε πιο πολύ την Ελλάδα;
Λίστα Λαγκάρντ
Ο αποδιοπομπαίος και ο απαλλακτέος...
Νέα Δημοκρατία
Ο Μάκης ζυγώνει, ο Βύρωνας ξεμακραίνει, ο Νικήτας επιμένει...
Ρατσισμός
200.000 «Γιάννηδες», ενός κοκόρου κυβερνητική γνώση...
ΣΥΡΙΖΑ
«Θα ζητήσουμε μείωση χρέους και πάγωμα τόκων για 4 χρόνια»
Συνεντεύξεις/Αναλύσεις
«Αρνήθηκα προτάσεις κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων»
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Το «τρίποντο» του κ. Αθανασίου
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Τι έβγαλε η «κληρωτίδα» του Κυριάκου