Έντυπη Έκδοση

Το σκεπτικό του βουλεύματος για τη νέα 6μηνη παράταση

Την εισήγηση του αντεισαγγελέα Εφετών, Ιω.Μωραϊτάκη, υιοθέτησε η πλειοψηφία του Συμβουλίου Εφετών και απέρριψε τις αντιρρήσεις του Κ. Σακκά σχετικά με την 6μηνη παράταση της προφυλάκισής του.

Η τρίτη εφέτης, που μειοψήφησε, διατύπωσε τη θέση ότι η νέα προσωρινή κράτηση που επιβλήθηκε στον Κώστα Σακκά «δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα έτος και δεν παρατείνεται, σύμφωνα με το άρθρο 288 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας». Είχε, δε, την άποψη πως ο 29χρονος απεργός πείνας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους Η τρίτη εφέτης, που μειοψήφησε, διατύπωσε τη θέση ότι η νέα προσωρινή κράτηση που επιβλήθηκε στον Κώστα Σακκά «δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα έτος και δεν παρατείνεται, σύμφωνα με το άρθρο 288 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας». Είχε, δε, την άποψη πως ο 29χρονος απεργός πείνας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπ' αριθμόν 1346/2013 βουλεύματος, που έχει στη διάθεσή της η «Κ.Ε.», ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε: «Οι πράξεις για τις οποίες επιβλήθηκε η προηγούμενη και η νέα προσωρινή κράτηση εις βάρος των κατηγορουμένων δεν αποτελούν επιμέρους πράξεις της ίδιας υπόθεσης, αλλά συνιστούν διαφορετικές υποθέσεις, για τις οποίες μάλιστα σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες, εκδόθηκαν διαφορετικά βουλεύματα, καθόσον δεν εμφανίζουν φυσική ενότητα, αλλά κυρίως όσον αφορά τις κακουργηματικές πράξεις οι οποίες τελέστηκαν στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης και τελούν σε πραγματική συρροή με εκείνη της συγκρότησης της εγκληματικής οργάνωσης, είναι ενταγμένες σε διαφορετικό χωροχρονικά προσδιορισμένο για κάθε δικογραφία εγκληματικό σχέδιο, με ετερόκλιτη αλληλουχία εγκληματικής δράσης».

Την άποψη αυτή ενστερνίστηκαν οι δύο από τις εφέτες του Συμβουλίου, με αποτέλεσμα η προφυλάκιση του 29χρονου αναρχικού, που έχει ξεπεράσει τα δυόμισι χρόνια, να οδεύει ολοταχώς προς τη συμπλήρωση των τριών ετών.

Η μειοψηφούσα άποψη

Η τρίτη εφέτης όμως είχε διαφορετική θέση, συγκεκριμένα ότι η νέα προσωρινή κράτηση που επιβλήθηκε στον Κώστα Σακκά «δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα έτος και δεν παρατείνεται, σύμφωνα με το άρθρο 288 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας». Είχε δε την άποψη πως ο 29χρονος απεργός πείνας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης να απομακρυνθεί από την Αθήνα και τον Πειραιά, της υποχρέωσης διαμονής του στην οικία του μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας και της εμφάνισης σε Α.Τ. της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Σε περίπτωση που και η αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας απορριφθεί, τότε η Μαρίνα Δαλιάνη, συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Σακκά, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο... Α.Κ.Μ.-Αντ.Ξ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Κύριο θέμα
Προφυλάκιση... μέχρι θανάτου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Proton Bank
Το κινητό «καίει» Λαυρεντιάδη
Τα απόνερα του σκανδάλου
Διαχείριση απορριμμάτων
Αρχές - εργολάβοι θέλουν τη... ρεβάνς στην Κερατέα
Δικαστικό ρεπορτάζ
Το σκεπτικό του βουλεύματος για τη νέα 6μηνη παράταση
Δικαστικό ρεπορτάζ,Αστυνομικό ρεπορτάζ
Προφυλάκιση... μέχρι θανάτου
Εκπαίδευση
Κατόπιν εντολής η «εξαφάνιση» των αριστούχων
Η σφαγή των εκπαιδευτικών οδηγεί σε... ανθρωποφαγία
Ελευθεροτυπία
Πρόσκληση ενδιαφέροντος ...
Εργασιακά θέματα
Απολύσεις με πατέντα ΕΡΤ
Από τον εργαζόμενο στον «απασχολήσιμο»
«Κρεατομηχανή έγινε η αγορά εργασίας»
Εργασία, μισθός και απολύσεις στην ελληνική... ΕΟΖ
Οργανώσεις/Κινήματα
Ούτε βία ούτε και υπακοή...
Τουρισμός
Athens tour στην... ανέχεια