Έντυπη Έκδοση

Νόμπελ γιατί βρήκαν το GPS του εγκεφάλου

Ενας Αμερικανοβρετανός κι ένα ζευγάρι Νορβηγών μοιράστηκαν το φετινό Νόμπελ Ιατρικής
Τρεις νευροεπιστήμονες, ένας Αμερικανοβρετανός κι ένα ζευγάρι Νορβηγών, τιμώνται με το φετινό Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του εσωτερικού «GPS» του εγκεφάλου. Ο 75χρονος Τζον Ο'Κιφ του Πανεπιστημίου University College London μοιράζεται το βραβείο με την 51χρονη Μέι-Μπριτ και τον 52χρονο Εντβαρντ Μόζερ του νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τροντχάιμ.

Πλήρες θέμα...

 • Γενετική

 • Συγγραφείς

  • Νομπελίστες εναντίον Amazon
   Χάνουν 50 έως 90% των συγγραφικών δικαιωμάτων τους Οι νομπελίστες Β. Σ. Νάιπολ και Ορχάν Παμούκ, ο Φίλιπ Ροθ, ο Μίλαν Κούντερα και ο Σαλμάν Ρούσντι, συνεργάτες όλοι τους του διάσημου λογοτεχνικού ατζέντη Αντριου Γουίλι, είναι μερικά μόνο από τα βαριά ονόματα των γραμμάτων που ήρθαν να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στις «μονοπωλιακές» πρακτικές της Amazon, όπως έχουν κάνει ήδη εκατοντάδες συνάδελφοί τους, με αφορμή τη σύγκρουση ανάμεσα στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κολοσσό και τον πολυεθνικό εκδοτικό όμιλο Hachette ως προς τις τιμές των e-books.
 • Greenpeace

  • ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΡΥΚΤΑ Συνέπλευσαν με Greenpeace
   Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού συμμετείχαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλοίο της Greenpeace «Rainbow Warrior ΙΙΙ», στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας για καθαρή ενέργεια Συμφώνησαν επί του καταστρώματος του «Rainbow Warrior ΙΙΙ» της Greenpeace, στον Φλοίσβο, πολιτικοί και οικολόγοι ότι είναι αναγκαία η επιτάχυνση των επενδύσεων στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας και η μείωση της εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα.