Έντυπη Έκδοση

Βαφτίζουν εισόδημα τις παροχές - Αυξάνουν την παρακράτηση

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ υστερία

Προϋπολογισμός λιτότητας ...εκτός πραγματικότητας: Χωρίς φοροελαφρύνσεις * Με αύξηση φόρων 1,7 δισ. * Μείωση κοινωνικών παροχών * Ανάπτυξη 2,9% * Αύξηση επενδύσεων 11,8%, με... μείωση κονδυλίων 400 εκατ.

Aγιασμός χθες στη Bουλή, με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να σταυροκοπιούνται μήπως βγάλουν το χειμώνα
ΤΗ μέρα που η κυβέρνηση καταθέτει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, απουσία των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει τόσες φορές ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φορολογικό παραλήρημα, φορολογώντας οποιαδήποτε παροχή λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις, αυξάνοντας έτσι διά της πλαγίας οδού την παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Με μια ανεκδιήγητη απόφαση, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι οι παροχές σε είδος, που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, θεωρούνται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και προστίθενται στο μισθό. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ακόμη έναν προϋπολογισμό λιτότητας 3,4 δισ. ευρώ, βασισμένο σε ένα υπεραισιόδοξο σενάριο ανάπτυξης 2,9% και αύξησης των επενδύσεων κατά 11,8%, την ώρα όμως που μειώνει τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ.

Πλήρες θέμα...

 • Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική

  • ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΠΝΕΕΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ Πάνω οι φόροι, κάτω ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνική προστασία
   Ακόμα έναν προϋπολογισμό λιτότητας κρύβει πίσω από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του το προσχέδιο του προϋπολογισμού, καθώς προβλέπει αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ και αντίστοιχη μείωση δαπανών. Ακόμα μία χρονιά ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση δαπανών για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία, ενώ αντίστοιχα «κουρεμένη» κατά 70% θα είναι και η αύξηση των αποδοχών των ενστόλων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει προβλέψει κονδύλι μόλις 126 εκατ. ευρώ.
  • Πέφτει από την Ακρόπολη και θέλει να βρει και πορτοφόλι!
   Το προσχέδιο προϋπολογισμού εμφορείται από μία υπέρτατη αισιοδοξία και θυμίζει κάποιον που πηγαίνει να φάει σ' ένα εστιατόριο βασιζόμενος στο ότι θα πληρώσει το λογαριασμό χάρις στο μαργαριτάρι που θα βρει μέσα στο στρείδι που θα παραγγείλει...
 • Βουλή

  • «ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Αλλος χύνει τον καφέ, άλλος παίρνει σύνταξη
   Οχι, αυτοί ούτε έχυσαν τον καφέ ούτε σύνταξη πήραν Η επικείμενη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και η ανάγκη να επιδείξει η κυβέρνηση αρραγές μέτωπο ήταν, προφανώς, η αιτία που οδήγησε τον Αντώνη Σαμαρά να προσέλθει χθες στο Κοινοβούλιο με αφορμή και τον παραδοσιακό αγιασμό του Σώματος που σηματοδοτεί την επανάληψη των εργασιών της Ολομέλειας.
 • ΠΑΣΟΚ

  • Σύγκρουση με τον «ανεύθυνο και επικίνδυνο» ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ο Βενιζέλος
   Για μια αναμέτρηση με τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις «αντιφάσεις», την «ανευθυνότητα» και την «επικινδυνότητα» των διακηρύξεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, προετοιμάζει τα στελέχη του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιδιώκοντας παράλληλα τη μέγιστη δυνατή εσωκομματική συσπείρωση γύρω από την ηγεσία του.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Οι νέες προτάσεις Γιουνκέρ και το μέλλον της Ελλάδας
   Κλείνει την πόρτα στην Τουρκία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής * Εις βάρος όλων των ευρωπαϊκών χωρών η δράση του τουρκικού κράτους Είναι γνωστό ότι το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) πρωτοστατεί στην κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, οργάνου το οποίο οδηγεί την Ελλάδα στην απώλεια των σοβαρότερων περιουσιακών στοιχείων της, ακόμη και εκείνων που εγγυώνται την εθνική ανεξαρτησία της (βλ. έκδοση ΙΜΔΑ «ΤΑΙΠΕΔ. Οργανο εκποίησης της περιουσίας και της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας», Αθήνα, 2014).
 • Ενοπλες Δυνάμεις

 • Κύπρος

  • ΑΟΖ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Παρέμβαση της Ε.Ε. ζητεί η Κύπρος
   Ενας «Βάρβαρος» ανοιχτά της Κύπρου Μετά την προκλητικότητα της Τουρκίας, για την κυπριακή ΑΟΖ, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προσανατολίζεται να μη συναντήσει μεθαύριο τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου. Παράλληλα, γίνονται κινήσεις προς την Ε.Ε., ώστε να παρέμβει.
 • ΔΗΜΑΡ

  • Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Κουβέλης
   Ομόφωνα αποφάσισε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, έπειτα από εισήγηση του Φ. Κουβέλη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε «καλό κλίμα», όπως έλεγαν από την Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς ήταν η πρώτη μετά την πρωτοφανή κίνηση όλων των βουλευτών του κόμματος, που ζήτησαν από τον πρόεδρό τους να αποχωρήσει από την ηγεσία.
  • Ποιοι εξελέγησαν στη νέα Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ
   Στη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ εξελέγησαν:
 • ΥΠΕΘΑ

  • ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΙΠΙΝΟ» Συγχωροχάρτι για τα υποβρύχια
   Μια σαμπάνια για τον «Πιπίνο» από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο Τα «εύσημα», που απέδωσε ο Α. Σαμαράς στον Ευάγγ. Βενιζέλο κατά τον αποδεξαμενισμό του υποβρυχίου «Πιπίνος», προκάλεσαν φουρτούνες, αλλά και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που τόνισε ότι κανείς δεν θα συναινέσει στην παραγραφή των ευθυνών.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Bαφτίζουν εισόδημα τις παροχές - Aυξάνουν την παρακράτηση ΦOPOΛOΓIKH υστερία
   Προϋπολογισμός λιτότητας ...εκτός πραγματικότητας: Xωρίς φοροελαφρύνσεις * Mε αύξηση φόρων 1,7 δισ. * Mείωση κοινωνικών παροχών * Aνάπτυξη 2,9% * Aύξηση επενδύσεων 11,8%, με... μείωση κονδυλίων 400 εκατ. ΤH μέρα που η κυβέρνηση καταθέτει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, απουσία των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει τόσες φορές ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φορολογικό παραλήρημα, φορολογώντας οποιαδήποτε παροχή λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις, αυξάνοντας έτσι διά της πλαγίας οδού την παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών.