Έντυπη Έκδοση

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τού περιπτέρου στο Φαληρικό Δέλτα το επισκέφθηκαν 23.347 άτομα

Και οι τυφλοί θα βλέπουν το Κέντρο Πολιτισμού

Στον περιβάλλοντα χώρο θα φυτευθούν περίπου 1.200 δέντρα, όπως βλέπουμε στη μακέτα
Βρισκόμαστε στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Οι εργασίες έχουν προχωρήσει πολύ στο Φαληρικό Δέλτα κι εύκολα πια φαντάζεται κανείς πώς θα είναι το σύμπλεγμα των κτισμάτων τα οποία θα στεγάσουν σε ενάμιση χρόνο από σήμερα τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Πλήρες θέμα...

 • Μάρμαρα του Παρθενώνα

  • Σύσταση της UNESCO στη βρετανική πλευρά Ελάτε να συζητήσουμε για τα Γλυπτά
   Σε σύσταση προς τη Βρετανία προέβη η «Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους», προκειμένου να αρχίσουν συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τη βρετανική για την επίλυση του ζητήματος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με την αρωγή της UNESCO.
 • Σκηνοθέτες/Παραγωγοί

  • Ο φακός στα Βαλκάνια
   Στο φιλμ του «Τρία παράθυρα και ένας απαγχονισμός», ο Κοσοβάρος σκηνοθέτης Ισα Τσόσια θίγει ένα θέμα-ταμπού: το βιασμό των γυναικών στη διάρκεια του πολέμου και την ανάλγητη στάση της ανδροκρατούμενης κοινωνίας απέναντι στο έγκλημα. «Περίπου 20.000 γυναίκες βιάστηκαν και μόνο μία μίλησε ανοιχτά γι' αυτό τα τελευταία 14 χρόνια», σημειώνει ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας πως «εδώ, ο βιασμός αντιμετωπίζεται ακόμη σαν ντροπή για τη γυναίκα».
 • Συγγραφείς/Βραβεία

  • Ενα βραβείο στη μνήμη της Διδούς Σωτηρίου
   Ο Πέδρο Μπάδενας δε λα Πένια Στον Ισπανό ελληνιστή καθηγητή Πέδρο Μπάδενας δε λα Πένια απονέμεται το φετινό βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» της Εταιρείας Συγγραφέων, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ιδρυμα Θεοχαράκη την Παρασκευή στις 20.30, μαζί με τιμητικό αφιέρωμα στη συγγραφέα της «Εντολής» και των «Ματωμένων χωμάτων», με αφορμή τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας από το θάνατό της.
 • Χορός

  • Ο Ντανίλο Ζέκα και η Ευρυδίκη Ισαακίδου μιλούν για την επιστροφή του «Ερωτευμένου Σοπέν» Ελληνο-αλβανικές πιρουέτες
   Η ιστορία ενός παράφορου και ανεκπλήρωτου έρωτα με μόνα εκφραστικά μέσα τους ήχους ενός πιάνου και τη σωματικότητα του χορού. «Ο ερωτευμένος Σοπέν», το ποιητικό μπαλέτο του βραβευμένου Γάλλου χορογράφου Γιανίκ Μποκέν, εμπνευσμένο από «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου» του Γκέτε και ενδεδυμένο με τη μουσική του Σοπέν επιστρέφει μετά τις περσινές sold out εμφανίσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τους πρώτους χορευτές, τους σολίστ, τους κορυφαίους και το corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
 • Θέατρο

  • Ο Γιούρι Λιουμπίμοφ στα 97 του Εφυγε ένας ζωντανός μύθος του θεάτρου
   «Ακόμα είμαστε άρρωστοι από τον κομμουνισμό. Οι νέοι εξουσιαστές μας ξέρουν ότι υποφέρουμε ακόμα από το παρελθόν μας. Είναι δύσκολο να προχωρήσουμε μπροστά» «Ο ερμηνευτής του αρχαίου δράματος πρέπει να έχει καλή φωνή, να ξέρει να αφουγκράζεται τη μουσική «γραμμή» που δημιουργείται και συνάμα να έχει αίσθηση του σύγχρονου κόσμου»