Έντυπη Έκδοση

Οι γονείς θα είναι περιττοί στην ανθρώπινη αναπαραγωγή;

Μέχρι πρόσφατα οι ειδικοί υποστήριζαν ότι για τη σύλληψη ενός ανθρώπινου όντος στο εργαστήριο δεν ήταν καθόλου απαραίτητη η συμμετοχή των ανδρών. Τώρα, από ό,τι φαίνεται, κατέστησαν περιττή τη συμμετοχή και των γυναικών! Με αυτό τον μάλλον απλοϊκό τρόπο τα διεθνή ΜΜΕ επέλεξαν να προβάλουν μια εξαιρετικά σημαντική επιστημονική είδηση: στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε πρωτοποριακή μέθοδο για να «πείθει» ορισμένα ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα να μεταμορφώνονται σε ανθρώπινα γαμετικά κύτταρα, δηλαδή σε κύτταρα που διαφοροποιούνται είτε σε σπερματοζωάρια είτε σε ωάρια.

Πλήρες θέμα...

 • Εξωσωματική Γονιμοποίηση

  • ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ Παιδιά «αντίγραφα» του Μπραντ Πιτ και του Ράσελ Κρόου
   Τράπεζα σπέρματος υπόσχεται απογόνους στα πρότυπα των αστέρων του Χόλιγουντ Θα θέλατε το παιδί σας να μοιάζει μ' έναν διάσημο αστέρα του κινηματογράφου, του αθλητισμού ή της πολιτικής; Τότε δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στην California Cryobank, αμερικανική τράπεζα σπέρματος με πάνω από τριάντα χρόνια πείρα στην αποταμίευση σπέρματος. Η εν λόγω τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέγουν τους δότες ανάλογα με την ομοιότητά τους με διάσημους αστέρες του κινηματογράφου, αθλητές και πολιτικούς.
 • Αστροφυσική

  • ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ Ο υπερυπολογιστής Roadrunner διερευνά τη σκοτεινή ύλη
   Τον ισχυρότερο υπολογιστή στον κόσμο επιστρατεύουν στον αγώνα για την επίλυση των μυστηρίων του Σύμπαντος Παρά τις τεράστιες προόδους που έχουν κάνει τις τελευταίες δεκαετίες η αστροφυσική και η κοσμολογία στην κατανόηση του Σύμπαντος, πάνω από το 90% της συνολικής ύλης και ενέργειας του Σύμπαντος εξακολουθεί να παραμένει σκοτεινό και αδιαπέραστο για την επιστημονική γνώση.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Αμφιλεγόμενα γενέθλια
   Ο γαλαξίας NGC 6543 Ωστόσο, όπως προκύπτει από μια νέα επιστημονική μελέτη, μερικοί γαλαξίες μεγάλης μάζας φαίνεται ότι σχηματίστηκαν σχετικά πρόσφατα, δηλαδή με καθυστέρηση 8-9 δισεκατομμυρίων ετών σε σύγκριση με τους άλλους γαλαξίες.