Έντυπη Έκδοση

Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ιστορική συμφωνία για τη βιοποικιλότητα

Με το Πρωτόκολλο της Ναγκόγια που αναμένεται να ενεργοποιηθεί έως το 2012, τα είδη υπό εξαφάνιση έχουν πια μια ελπίδα να διασωθούν

Ενα αμφίβιο στα τρία είδη, ένα πτηνό στα οκτώ, ένα θηλαστικό στα πέντε κινδυνεύουν από εξαφάνιση, σύμφωνα με στοιχεία τη Διεθνούς Ενωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

Πλήρες θέμα...

 • Περιβάλλον

  • ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ Το τρελό πάρτι των βακτηριδίων
   Μικροοργανισμοί βρήκαν ανέλπιστη πηγή τροφής στην πετρελαιοκηλίδα εξαιτίας των αερίων που διέρρευσαν από τη γεώτρηση Τα βακτηρίδια κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αιθανίου και προπανίου, τα οποία βιοδιαπώνται εξαιρετικά εύκολα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της καταστροφής. Υπήρχαν και κάποιοι που ενθουσιάστηκαν με την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε στον Κόλπο του Μεξικού η έκρηξη στην εξέδρα Deepwater Horizon: κάποια βακτήρια απόλαυσαν ένα λουκούλλειο γεύμα χάρη στα αέρια που διέρρεαν από τη γεώτρηση.
  • ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ Απολιθωμένα λουλούδια αποκαλύπτουν τα μυστικά τους
   Η οικογένεια των φυτών Asteraceae είναι από τις πλέον διαδεδομένες σε ολόκληρο τον πλανήτη: συναντάμε 23.000 είδη με γνωστότερα τη μαργαρίτα, τον ηλίανθο και την πικραλίδα.
 • Φυσική

  • ΦΥΣΙΚΗ Η θεωρία της σχετικότητας στη ζωή μας
   Μέχρι σήμερα το ευρύ κοινό είναι ελάχιστα εξοικειωμένο με τη θεωρία της σχετικότητας του Αλβέρτου Αϊνστάιν (σύμφωνα με την οποία η ταχύτητα και η βαρύτητα επηρεάζουν το χρόνο) αλλά και με τις πρακτικές εφαρμογές της.
 • Επιστημονική φαντασία

  • ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Σήμερα το i-phone, αύριο το apparat
   Για τον Γκάρι Στέινγκαρτ το επόμενο βήμα θα είναι να «φορέσουμε» την τεχνολογία και το μεθεπόμενο να την βάλουμε μέσα στο σώμα μας Ο ρωσο-αμερικανός συγγραφέας πιστεύει ότι το λεξιλόγιο των παιδιών συρρικνώνεται γιατί οι γονείς τούς στέλνουν γραπτά μηνύματα και δεν έχουν χρόνο να επικοινωνήσουν μαζί τους. Στο εγγύς μέλλον, όλοι οι πολίτες θα φορούν ένα κεντρικά ελεγχόμενο, σούπερ i-phone, το οποίο θα «σκανάρει» όποιον βρίσκεται κοντά τους.
 • Άλλες ειδήσεις