Έντυπη Έκδοση

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αθήνα του 2010 οι Βρυξέλλες

Τα τρία μεγαλύτερα βελγικά συνδικάτα βγήκαν στους δρόμους
ΣΕ μια από τις πιο δυναμικές μεταπολεμικές εργατικές κινητοποιήσεις, δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν χθες τους δρόμους των Βρυξελλών, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας της νέας συντηρητικής κυβέρνησης συνασπισμού του Σαρλ Μισέλ. Στα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο της ειρηνικής διαδήλωσης τραυματίστηκαν διαδηλωτές και αστυνομικοί ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα. Περισσότεροι από 130 χιλιάδες άνθρωποι, ντυμένοι με κόκκινα, πράσινα και μπλε πανωφόρια, στα χρώματα των τριών μεγαλύτερων βελγικών συνδικάτων, είπαν «όχι» στη λιτότητα, υπό τον ήχο σφυριχτρών και κροτίδων.

Πλήρες θέμα...

 • Γαλλία

  • Τιμούν τον Ρεμί, «θάβουν» τον Ολάντ οι Γάλλοι
   Γάλλοι μαθητές διαδηλώνουν για το θάνατο του 21χρονου Ρεμί Νέο ρεκόρ χαμηλής δημοτικότητας για το Φρανσουά Ολάντ, με μόλις το 12% των Γάλλων να επιδοκιμάζουν την πολιτική του και μια μεγάλη πλειοψηφία να μην τον θέλει υποψήφιο στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
 • Ιταλία

  • Πορτοκαλί συναγερμός από τις πλημμύρες, στην Ιταλία
   Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του τομέα πολιτικής προστασίας, που τέθηκε σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σοβαρές συνέπειες της κακοκαιρίας που πλήττει εκτεταμένες περιοχές στο κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας.
 • Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

  • ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ «ΞΕΠΛΥΝΕ» ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ «Εγκλήματα πολέμου, αλλά δεν θα μας απασχολούν»
   Ισραηλινοί στρατιώτες πάνω στο «Μαβί Μαρμαρά» το Μάιο του 2010 Να μην αναληφθεί δράση για την ισραηλινή επιχείρηση εναντίον των πλοίων που μετείχαν στο Στολίσκο της Ελευθερίας, το 2010, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους εννιά Τούρκοι ακτιβιστές,αποφάσισε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
 • Γερμανία

  • «Λύτρα» για τους κρατούμενους έπαιρνε η Ανατολική από τη Δυτική Γερμανία
   Οι άνθρωποι που προσπάθησαν να αποδράσουν από την Ανατολική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου μπορούσαν να σκοτωθούν, να φυλακιστούν ή να βασανιστούν. Η κυβέρνηση όμως είχε τόσο λίγα χρήματα, που πολλοί κατέληξαν να πωληθούν μυστικά στη Δυτική Γερμανία, όπου οι περισσότεροι προσπαθούσαν να φτάσουν εξαρχής.
 • Ματιές στον κόσμο