Έντυπη Έκδοση

ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ IMERYS ΕΝΑΝΤΙ 525 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Η S&Β πουλήθηκε στους Ρότσιλντ

Το ελληνικό Δημόσιο θα έχει διαφυγόντα φορολογικά έσοδα και από την πολυδιαφημισθείσα συμφωνία - ντιλ

Η απορρόφηση της S&Β αφορά στον όμιλο, εκτός από τους βωξίτες. Στη φωτογραφία εξορυκτικές δραστηριότητες της εταιρείας στη Φωκίδα
Στα γαλλικά χέρια της Imerys περνά η εταιρεία S&Β της οικογένειας Κυριακόπουλου, προσθέτοντας ακόμη μία βιομηχανία στον μακρύ κατάλογο αφελληνισμού του εγχώριου επιχειρείν.

Πλήρες θέμα...

 • Εθνική Τράπεζα

  • Εθνική: κέρδη για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο
   Με κεφαλαιακή επάρκεια 11,8% και υψηλή ρευστότητα Ογδοο συνεχόμενο τρίμηνο οργανικής κερδοφορίας, δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας 11,8%, ένας από τους υψηλότερους πανευρωπαϊκά, αύξηση της καταθετικής βάσης κατά 3% σε ετήσια βάση, περαιτέρω ενδυνάμωση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις και ενίσχυση των χορηγήσεων άνω των 800 εκατ. ευρώ είναι τα πέντε σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ομίλου της Εθνικής Τραπέζης.
 • ΕΚΤ

  • Ο ΟΠΕΚ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ ΠΤΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ * ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Διπλό «έμφραγμα» για Ντράγκι
   Την ίδια ώρα που ο Ντράγκι πέρναγε ένα σχετικά αισιόδοξο μήνυμα στις αγορές... Ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε χθες πως θα τηρηθεί το σχέδιο νομισματικής επέκτασης στην Ευρωζώνη όπως αποφασίστηκε αρχές Οκτωβρίου και θα αυξηθεί το μέγεθος του ισολογισμού της ΕΚΤ κατά μισό δισ. (αντί του 1 δισ. που περίμεναν οι αγορές με συνέπεια να μετριασθεί ο αρχικός ενθουσιασμός τους) χωρίς να υπάρξει παράβαση των δεσμεύσεων της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας.
 • Επιχειρήσεις

  • Μονόδρομος η εξωστρέφεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
   Economist: Η Αφρική και η Κίνα είναι οι πιο υποσχόμενες αγορές * Η προσαρμογή σε διαφορετικά περιβάλλοντα, το μεγαλύτερο εμπόδιο Η πλειονότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) έχει δυνατότητες ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο και αναμένεται, σε πέντε χρόνια, να αντλεί έως και 50% των εσόδων από διεθνείς δραστηριότητες.
 • Παρεμβάσεις

  • Γιατί απορούν;
   Τα συσσίτια στη χώρα έχουν αυξηθεί δραματικά Τα νέα στοιχεία της Eurostat έρχονται να αποδείξουν, για ακόμα μία φορά, ότι η Ελλάδα του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Σύμφωνα, λοιπόν, με την Eurostat, πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους της χώρας μας, ποσοστό 35,7%, το 2013 ζούσε κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Λίγα χρόνια πριν, το 2008, το ποσοστό ήταν 28,1%.
 • Δάνεια

  • ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Εκπτώσεις στις δόσεις, 40%-90%
   Με τρία χρόνια καθυστέρηση ανοίγει ο δρόμος της επιμήκυνσης των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει 97.000 δανειολήπτες, δικαιούχοι του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, χωρίς να χάσουν την επιδότηση επιτοκίου και με εκπτώσεις στις δόσεις που θα κυμαίνονται από 40% έως 90%.