Έντυπη Έκδοση

Προγράμματα για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά

Νέα προγράμματα για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά οργανώνει για τη νέα σχολική χρονιά το ειδικό κέντρο για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε την περασμένη άνοιξη.

Το κέντρο αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κολλεγίου Ανατόλια, ενός μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού, με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που χρηματοδοτεί τη λειτουργία του κέντρου και χορηγεί μεγάλο αριθμό υποτροφιών. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Τα νέα προγράμματα είναι:

* Διαδικτυακά (online) μαθήματα διάρκειας τριών μηνών τα οποία αφορούν στην εκμάθηση προγραμματισμού στη γλώσσα Scratch, που έχει σχεδιαστεί από το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ ειδικά για παιδιά. Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές από Β' έως ΣΤ' Δημοτικού, ενώ θα προστεθεί και ένας κύκλος online μαθημάτων στη γλώσσα Scratch για παιδιά Γυμνασίου.

* Διαδικτυακά (online) μαθήματα για web development, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές από ΣΤ' Δημοτικού έως Α' Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς θα ανακοινωθούν και νέα online μαθήματα.

* Διήμερα προγράμματα/weekend programs. Φέτος θα ξεκινήσουν διήμερα προγράμματα για τη Ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη, που συγχρηματοδοτούνται από το EUCog, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τις Νοητικές Επιστήμες, τη Ρομποτική και τη Διαδραστικότητα (European Network for Cognitive Systems, Robotics and Interaction). Τα προγράμματα θα διεξαχθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

* Θερινό Πρόγραμμα για μαθητές Ε' και ΣΤ' Δημοτικού χωρίς διαμονή. Μαθητές των συγκεκριμένων τάξεων θα μπορούν να παρακολουθήσουν καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: Επιστήμη και Μηχανολογία (Θετικές επιστήμες), Αισθήσεις και Αντίληψη (Βιολογία), Επαγωγική και Απαγωγική Λογική (Μαθηματικά) και Λογοτεχνία.

* Θερινό Πρόγραμμα για παιδιά Γυμνασίου μέχρι και Α' Λυκείου με διαμονή στο Κολλέγιο Ανατόλια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα του κέντρου, διάρκειας τριών εβδομάδων, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια, και οι μαθητές που το παρακολουθούν φιλοξενούνται στο Οικοτροφείο του Κολλεγίου. Η επίσημη γλώσσα του θερινού προγράμματος είναι τα αγγλικά.

Ο νέος κύκλος εξετάσεων του κέντρου αυτού αρχίζει στα τέλη του Νοεμβρίου, με την Αθήνα πρώτο σταθμό, στις 22 και 23 Νοεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία θα διεξαχθούν εξετάσεις και στα Ιωάννινα. Ο δεύτερος γύρος εξετάσεων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2015. Στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος γύρος των εξετάσεων θα γίνει στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2014 και ο δεύτερος στις 28 Φεβρουαρίου 2015 και την 1η Μαρτίου 2015. Θα διεξαχθούν εξετάσεις σε τουλάχιστον δεκατρείς πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Στις εξετάσεις που διεξήχθησαν πέρυσι συμμετείχαν 1.500 παιδιά, από τα οποία κρίθηκαν επιλέξιμα 90 και παρακολούθησαν το πρώτο θερινό σχολείο το καλοκαίρι του 2014.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεργασίες/Προγραμματα
Υπουργείο Παιδείας
Σχολεία
Εκπαίδευση
Παιδεία
Οδηγίες/Προγράμματα
Παιδί
Σχετικά θέματα: Υπουργείο Παιδείας
Τα ερευνητικά κέντρα εντείνουν την κόντρα στη Βουλή
Δυναμικές κινητοποιήσεις στην Εκπαίδευση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΚΕΔΕ
Στο τραπέζι τα χρέη των δήμων
Περιβάλλον
Καμπανάκι κινδύνου στη Δ. Μακεδονία
ΕΥΑΘ
Ερευνα για ρύπανση από ΕΥΑΘ
Υπουργείο Παιδείας
Προγράμματα για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά
Τα ερευνητικά κέντρα εντείνουν την κόντρα στη Βουλή
Δυναμικές κινητοποιήσεις στην Εκπαίδευση
ΕΡΤ
Μαύρη επέτειος
Πρόσωπα/Αθλητισμός
Δρομέας τριών ηπείρων ετών 83
Τουρισμός
Η Κρήτη κατακτά το Λονδίνο
Περιφέρειες
Ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ; Φέρτε 8 εκατ. ευρώ
«Η γερμανική προέλαση»
Αρθρα/Σχολιασμοί
Με εθνική αποφασιστικότητα και στρατηγική πυγμής
TV & Media
ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των τεχνικών ραδιοφωνίας
Κάνει κρύο, καιρός για TV
Ανθρώπινα
Ιατρολαογραφικά σύμμεικτα του Νοέμβρη
Μπαχ στη Σίνα
Ιστορία/Διόδια
Πληρώνουμε διόδια από το 1888