Έντυπη Έκδοση

Παράνομη η απεργία για λόγους ασφαλείας

«Παράνομη και καταχρηστική» έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των εργαζομένων με συμβάσεις έργου στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη έκανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) και δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης, επικαλούμενος «λόγους ασφαλείας της πόλης» εν όψει των τριήμερων διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με τη διευκρίνιση ότι ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ δεν θα πάψει να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Της προσφυγής του δημάρχου Αθηναίων στη Δικαιοσύνη είχε προηγηθεί επιστολή προς τον ίδιο από τον αστυνομικό διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο κ. Σερέτη, ο οποίος, επικαλούμενος την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, υποστήριζε ότι υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας της πόλης εν όψει των διαδηλώσεων.

Η δικαστική απόφαση «πυροδότησε» την αντίδραση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους του Π.Γ. του Συνασπισμού, ο οποίος κατήγγειλε τον δήμαρχο Αθηναίων, τονίζοντας ότι «ουσιαστικά, καθ' υπόδειξη του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, προσέφυγε στα δικαστήρια ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι διεκδικούν να μπει τέλος στην εργασιακή τους ομηρία».

Ο Δ. Στρατούλης στη δήλωσή του υπογραμμίζει ακόμη ότι:

* Παράνομοι και καταχρηστικοί δεν είναι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για τη δουλειά τους.

* Παράνομη και καταχρηστική είναι η δημοτική αρχή της Αθήνας, που έχει πάνω από 3.000 συμβασιούχους και «βαφτίζει» εργολάβους πάνω από 1.000 εργάτες της καθαριότητας, με αμοιβή 600-700 ευρώ.

* Παράνομες και καταχρηστικές είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που θεσμοθέτησαν τους νόμους της ελαστικής, επισφαλούς και ανασφάλιστης εργασίας.

Απαντώντας στον Δ. Στρατούλη, ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σίγουρα δεν περίμενα από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο διαφορετική αντίδραση.

Πέρσι τον Δεκέμβριο, όταν μόνος μου μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου, αυτούς που περιφρονητικά ονομάζουν εργολάβους, κράτησα όρθια την Αθήνα, ήταν ο μόνος χώρος που δεν είχε το θάρρος να πει έστω μία καλή κουβέντα...

Η πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μου προφανώς είναι κάτι που βρίσκεται έξω από τα ενδιαφέροντα τμήματος του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες και κρίση και μνήμη διαθέτουν...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Απολυμένοι συμβασιούχοι
Διαμαρτυρία από 1.000 της Ολυμπιακής
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Απόπειρα «χαρακίρι» σε ναό
Δικαστικό ρεπορτάζ
20 χρόνια γιατί «βάφτιζε» ασφαλισμένους και καρπωνόταν τα χρήματα
Επέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
500 προσαγωγές και κύματα αστυνομοκρατίας
Ξύλο και συλλήψεις
«Μαζεύεται εύφλεκτη κοινωνική ύλη και γι' αυτό τόση καταστολή»
Εμβόλισαν με τις μηχανές τους διαδηλωτές
Στο Αυτόφωρο οι δέκα
Καθολική καταδίκη για την άγρια επίθεση στον πρύτανη
«Ρεσάλτο» καταστολής με 75 συλλήψεις
Κακούργημα για τους «22»!
Και τα δύο παιδιά του Γρ. Νιώτη
Τα παιδιά του Δεκέμβρη ένα χρόνο μετά
Στους δρόμους και σήμερα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί
Προληπτικές συλλήψεις σε όλη τη χώρα
Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο
Λουλούδια στον τόπο της δολοφονίας
«Koukouloforoi» στο Αμβούργο
Ημιυπαίθριοι χώροι
Αναστολή των προστίμων για τους ημιυπαίθριους
Νέα γρίπη
Γρίπη: 32 οι νεκροί
Παρόνομες διαφημιστικές πινακίδες
Στο Αυτόφωρο όσοι βάζουν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες
Συμβασιούχοι καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων
Παράνομη η απεργία για λόγους ασφαλείας