Έντυπη Έκδοση

Ο Λοβέρδος μιλάει για αδυναμία είσπραξης πόρων και για δυσβάσταχτα μέτρα

Νέες περικοπές αμοιβών εν όψει

Η ΠΡΩΤΗ κυβερνητική παραδοχή, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μπορέσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα περιορισμού της σπατάλης και να στραφεί στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, ήρθε χθες από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Είπε πως αν δεν αποδώσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το πρόγραμμα αύξησης των πόρων με περιορισμό της σπατάλης, τότε «θα υποκατασταθεί με άλλες πολιτικές, οριζόντιες και άδικες». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα προεξόφλησε ότι σε αυτή την περίπτωση ίσως να μην υπάρξει προθυμία από κανέναν να τις ασκήσει. Η κυβέρνηση στηρίζει όλες τις ελπίδες της στην επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ., θέμα που θα κριθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • «Ποιος έπεται για διάσωση»

  • Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Για αλυσιδωτή κρίση στην Ε.Ε. ετοιμάζεται το ΔΝΤ
   Η εντολή του Στρος-Καν προς τους επιτελείς του την εορταστική περίοδο ήταν σαφής: Να μην απομακρυνθεί κανείς από την Ουάσιγκτον κατά τις «πονηρές» αυτές εποχές.
 • Δήμος Ζαχάρως

  • Συνεχίζεται το σίριαλ
   ! Μετά το σίριαλ των ορκωμοσιών στο Δήμο Ζαχάρως, από προχθές ασκεί καθήκοντα δημάρχου ο Γεώργιος Μπάμης, πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης τού, ευρισκόμενου σε αργία «για παραβατική συμπεριφορά», τέως δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου
 • Δανεισμός του Δημοσίου

  • Κρας τεστ την Τρίτη για τον δανεισμό
   Πρώτο κρίσιμο τεστ για το κόστος δανεισμού του Δημοσίου πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη με τη δημοπρασία των εξάμηνων έντοκων γραμματίων συνολικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ.
 • Ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • ΤΡΙΩΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΕΡΖΕΡΟΥΜ «Ή θα τα βρούμε ή πάμε στη Χάγη»
   Θέμα προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης επανέφερε χθες ο Γ. Παπανδρέου, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι το καθεστώς στο Αιγαίο δεν πρόκειται να αλλάξει όσο συνεχίζονται οι παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο.
  • Πεταλωτής: Σενάρια φαντασίας και παραμύθια η συνεκμετάλλευση
   Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, ιδίως στη Ν.Δ. και το ΚΚΕ, εξαπέλυσε χθες η κυβέρνηση λέγοντας ότι με αφορμή τα ελληνοτουρκικά επαναφέρουν χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης που ανήκουν στην εποχή του Εμφυλίου πολέμου.
  • Αβραμόπουλος: Ατυχείς διπλωματικές κινήσεις
   Σε μια σειρά «ατυχών διπλωματικών κινήσεων της κυβέρνησης, οι οποίες και την Ελλάδα αποδυναμώνουν διπλωματικά και τον στόχο, για ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον συνεργασίας στην περιοχή μας, δεν υπηρετούν», καταχώρισε το Ερζερούμ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
  • ΔΗΜ.ΑΡ.: Αιωρούνται σενάρια
   «Οι αδιαφανείς διπλωματικές κινήσεις επιτρέπουν να αιωρούνται, λιγότερο ή περισσότερο, ευλογοφανή σενάρια για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη σχέση με τη γείτονα», σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη αναφερόμενη στην επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ, χαρακτηρίζοντας «ζωτικής σημασίας» θέμα την ενημέρωση της Βουλής.
  • ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΣΤΑ 2.000 ΠΟΔΙΑ «Φωτογράφισαν» τη Μακεδονία με άδεια!
   Στην ένθετη φωτογραφία-ντοκουμέντο: τα τρία τουρκικά ελικόπτερα πάνω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Στη μεγάλη φωτογραφία, το ίδιο μοντέλο Σιρκόσκι Παραμονές Χριστουγέννων, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ασυνήθιστη -πρωτόγνωρη- απόφαση που δημιουργεί σοβαρότατα ερωτήματα για την ασφάλεια ολόκληρης της Μακεδονίας.
 • Κυπριακό

  • Συνάντηση Χριστόφια και Ερογλου
   ! Ανεξάρτητα αν θα γίνει ή όχι το ραντεβού των κ. Χριστόφια και Ερογλου με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στη Γενεύη, στις 26 Ιανουαρίου, οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στη Λευκωσία είναι ότι η τουρκική πλευρά -οχυρωμένη και πίσω από την υγεία του Τουρκοκύπριου ηγέτη- δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να προβεί σε κινήσεις που να διευκολύνουν την πορεία των διαπραγματεύσεων.
 • Οικονομικά των κομμάτων

  • ΣΥΝ: Ανάγκη ελεγκτικών μηχανισμών για πόθεν έσχες
   «Ο πραγματικός έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων μπορεί να διασφαλιστεί μόνο από την ύπαρξη ενός βελτιωμένου νομοθετικού πλαισίου και ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών που θα διασφαλίζουν την πλήρη διαφάνεια και θα εμποδίζουν την παρείσφρηση των ιδιωτικών συμφερόντων στη λειτουργία των κομμάτων» σχολίασε ο ΣΥΝ σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων.
  • ΔΗΜΑΡ: Πλήρης διαφάνεια των οικονομικών κομμάτων
   «Η διεκδίκηση της Δημοκρατικής Αριστεράς για διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος αναμφισβήτητα αφορά και τη διαφάνεια και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών», σχολίασε το κόμμα της Αριστεράς με αφορμή τις ρυθμίσεις που προωθούνται για τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών από τον υπουργό Εσωτερικών.
 • Φράχτης στον Εβρο

  • ΥΠΕΡ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΝΟΣ ΟΡΙΟΥ «Οχι» της Αριστεράς για το φράχτη
   Κατηγορηματικά αντίθετοι με το φράχτη που σχεδιάζει να τοποθετήσει η κυβέρνηση στον Εβρο, προκειμένου να περιοριστεί η λαθρομετανάστευση, δήλωσαν οι εκπρόσωποι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό, με το άσυλο, νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.