Έντυπη Έκδοση

Τα κιλά των γιορτών και πώς να τα χάσετε

Απλά βήματα για να ξανακατέβει ο δείκτης της ζυγαριάς σας

Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση φαγητού, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Για πολύ κόσμο θεωρείται μάλιστα η πιο δύσκολη περίοδος του χρόνου.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Προσέχουμε για να έχουμε Καρδιά γεμάτη υγεία
   Τις τελευταίες δεκαετίες, έχει παρατηρηθεί μια σταδιακή επιδείνωση στο καρδιαγγειακό προφίλ των Ελλήνων. Αυτό οφείλεται σε αλλαγές στην καθημερινή ζωή, όπως η χρήση του αυτοκίνητου για τις μετακινήσεις, το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η κακή διατροφή. Ιδιαίτερα η αλλαγή στην ποιότητα του φαγητού και η αύξηση των κορεσμένων (ζωικών) λιπαρών στη δίαιτα έχουν συχνά αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης στον οργανισμό.
  • Τι αυξάνει τη χοληστερίνη μου;
   Υστερα από ένα τακτικό τσεκ απ, σας βρήκαν ότι τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι (πολύ ή λίγο) υψηλά. Παρ' όλο που, σε πρώτη φάση, είναι μια ανησυχητική ένδειξη για το επίπεδο της υγείας σας, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να την αντιμετωπίσετε.
  • Τροφές που ανεβάζουν τη χοληστερόλη
   Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του οργανισμού μας καθώς συμμετέχει στον σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών αλλά και στην παραγωγή ορμονών.
  • Αντιμέτωποι με τη δυσκοιλιότητα
   Οταν υπάρχει δυσκολία στην κένωση του εντέρου (αφόδευση), τότε μιλάμε για δυσκοιλιότητα. Τα κόπρανα μπορεί να είναι τόσο σκληρά ώστε να απαιτούνται έντονη προσπάθεια και σφίξιμο για να επιτευχθεί η κένωση. Μπορεί επίσης να υπάρχει το αίσθημα της ατελούς κένωσης -η επιθυμία να πάει κάποιος ξανά στην τουαλέτα - μετά το τέλος της κένωσης.