Έντυπη Έκδοση

ΥΠΕΡ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΝΟΣ ΟΡΙΟΥ

«Οχι» της Αριστεράς για το φράχτη

Κατηγορηματικά αντίθετοι με το φράχτη που σχεδιάζει να τοποθετήσει η κυβέρνηση στον Εβρο, προκειμένου να περιοριστεί η λαθρομετανάστευση, δήλωσαν οι εκπρόσωποι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό, με το άσυλο, νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Ο φράχτης θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης, αλλά δεν κλείνει την πόρτα σ' εκείνους που έχουν δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας και τη δυνατότητα να το αποδείξουν», υπογράμμισε ο Χρ. Παπουτσής, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα «δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, είναι η πιο ανεκτική χώρα, αλλά το όριο έχει ξεπεραστεί. Βρίσκεται σε ύφεση, δεν προσφέρεται ούτε ως γη της Επαγγελίας ούτε ως είσοδος μιας καλύτερης ζωής σε ευρωπαϊκές χώρες».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης αναφέρθηκε σε «αμερικανικά πρότυπα» και δήλωσε πως το κόμμα του καταδικάζει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης «για τους φράχτες και τα πλωτά στρατόπεδα». Ο Β. Μουλόπουλος από το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη σχετική πρωτοβουλία «ντροπή και αίσχος», υποστήριξε πως «ζεσταίνει το αβγό του φιδιού» και αναρωτήθηκε εάν το επόμενο βήμα της κυβέρνησης είναι «να κατασκευάσει πολυβολεία».

Υπέρ της πρωτοβουλίας τάχθηκε, τέλος, η Ν.Δ., αλλά, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός της Πρ. Παυλόπουλος, με «επιφύλαξη για την αποτελεσματικότητα» του φράχτη.

* Στήριξη στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το κύμα λαθρομετανάστευσης ζητεί ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λοράν Βοκιέ και καλεί την Ε.Ε. να συζητήσει την ελληνική πρόταση για «φράχτη» στον Εβρο.

«Τους στρέφουμε σε πιο επικίνδυνους δρόμους»

Φόβους ότι ο φράχτης θα αποκλείσει τους παράνομους μετανάστες, ανάμεσά τους και όσους ζητούν πολιτικό άσυλο, και ότι θα τους αναγκάσει να καταφύγουν σε πιο επικίνδυνες οδούς και αδίστακτους δουλέμπορους εξέφρασε χθες η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. «Με το να χτίζουμε τείχη, πιστεύουμε ότι σπανίως λύνεται το βασικό πρόβλημα των μεταναστευτικών πιέσεων», δήλωσε από τη Γενεύη η εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή για τους πρόσφυγες, Μελίσα Φλέμινγκ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Μετανάστες και πρόσφυγες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
«Ποιος έπεται για διάσωση»
Για αλυσιδωτή κρίση στην Ε.Ε. ετοιμάζεται το ΔΝΤ
Δήμος Ζαχάρως
Συνεχίζεται το σίριαλ
Δανεισμός του Δημοσίου
Κρας τεστ την Τρίτη για τον δανεισμό
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
«Ή θα τα βρούμε ή πάμε στη Χάγη»
Πεταλωτής: Σενάρια φαντασίας και παραμύθια η συνεκμετάλλευση
Αβραμόπουλος: Ατυχείς διπλωματικές κινήσεις
ΔΗΜ.ΑΡ.: Αιωρούνται σενάρια
«Φωτογράφισαν» τη Μακεδονία με άδεια!
Κυβέρνηση
Πάνε και για νέο ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις
Κυπριακό
Συνάντηση Χριστόφια και Ερογλου
Οικονομικά των κομμάτων
ΣΥΝ: Ανάγκη ελεγκτικών μηχανισμών για πόθεν έσχες
ΔΗΜΑΡ: Πλήρης διαφάνεια των οικονομικών κομμάτων
Φράχτης στον Εβρο
«Οχι» της Αριστεράς για το φράχτη