Έντυπη Έκδοση

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ * ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ LENOVO

Windows και tablets συγκλίνουν στο ίδιο επίπεδο

Πέρυσι, πάνω-κάτω τέτοιες ημέρες, την παράσταση στη μεγάλη έκθεση Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας είχαν κλέψει οι τηλεοράσεις με προβολή εικόνας σε 3 διαστάσεις.

Φέτος όλα δείχνουν πως θα έχουμε ένα πιο... βαρετό θέμα για να ασχοληθούμε, τους επίπεδους υπολογιστές. Βλέπετε, μεσολάβησε εντός του 2010 η παρουσίαση του iPad από την Apple και από εκείνη τη στιγμή και μετά όλοι οι κατασκευαστές έσπευσαν να απαντήσουν στην καλιφορνέζικη (και ολίγον τι αλαζονική, θα θέλαμε να προσθέσουμε) εταιρεία.

Ολα, επίσης, δείχνουν πως οι επίπεδοι υπολογιστές με λογισμικό της Microsoft θα φτάσουν αυτή τη φορά μέχρι τα ράφια των καταστημάτων. Πέρυσι στη διάρκεια της CES είχαν μεν παρουσιαστεί μοντέλα, αλλά οι μόνοι που τα είδαν ήταν οι επισκέπτες της έκθεσης και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Σημειώστε πως η Microsoft προτιμά να αναφέρεται στους επίπεδους υπολογιστές με τον όρο slate.

Η Dell αναμενόταν να παρουσιάσει επίπεδες συσκευές όπως και η κινεζική Lenovo. Μάλιστα, η τελευταία έκανε τη... χάρη στη Microsoft να χρησιμοποιήσει το «slate» για το προϊόν της, αλλά επειδή στο μεταξύ ο κόσμος έχει συνηθίσει και στο άκουσμα της λέξης «Pad» έκανε μια συνένωση, παρουσιάζοντας το IdeaPad Slate.

Θα το βρείτε διαθέσιμο κατά τον Μάιο, λέει η Lenovo, η οποία δεν είναι η μόνη ασιατική εταιρεία που προσπαθεί να κλέψει την παράσταση στη CES.

Ο σκαπανέας

Μία άλλη, εξόχως ενδιαφέρουσα, περίπτωση είναι αυτή της Asus, της εταιρείας που εγκαινίασε προ ετών τον χώρο των μικρών φορητών υπολογιστών της κατηγορίας netbooks με το Eee PC.

Η εταιρεία επιχειρεί να δώσει με έναν αρκετά έξυπνο τρόπο λύση στην (κατά τη γνώμη μας) βασική αδυναμία των επίπεδων υπολογιστών, την απουσία πληκτρολογίου.

Το Eee Pad Transformer διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο. Ετσι το χρησιμοποιεί κάποιος στο σπίτι σαν έναν «απλό» επίπεδο υπολογιστή και αν θέλει να κάνει κάτι σοβαρό (να γράψει ένα κείμενο, για παράδειγμα) συνδέει το πληκτρολόγιο και κάνει τη δουλειά του. Τολμούμε να μαντέψουμε πως η προσέγγιση της Asus θα βρει αρκετούς μιμητές.

Ποιος λείπει από τη CES; Μα φυσικά η Apple, η οποία γενικά αποφεύγει τις εκθέσεις με πολυκοσμία και εμμένει σε ένα μοναχικό δρόμο.

Τους επόμενους μήνες, κάπου μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου, η Apple ανακοινώνει το iPad 2 που λέγεται (αλλά μην το δέσετε και κόμπο) πως θα είναι αρκετά φθηνότερο από το iPad, το οποίο μια και το 'φερε η κουβέντα μάλλον δεν θα έρθει διά της επίσημης οδού στην Ελλάδα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Σχετικά θέματα: Τεχνο-οικονομία
Με έκδοση 9 απαντά ο Internet Explorer στην απειλή... υποβάθμισης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Υφεση
Υφεση 4,6% στην Ελλάδα στο γ' τρίμηνο του 2010
8,2% η πτώση στις τιμές κατοικίας το τρίτο τρίμηνο
Μαυρίλα στις πωλήσεις Ι.Χ.: - 50%
Αγροτική πολιτική
5,5 δισ. πήραν αγρότες-ψαράδες, με κάποιους στο περίμενε
Ανοδος τιμών στα τρόφιμα
Το περίπολο της καυτερής πιπεριάς και ο πόλεμος του κρεμμυδιού
Εκκληση στους τραπεζίτες
«Δώστε δάνεια και σώστε την ανάπτυξη»
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Το ελληνικό λάδι κερδίζει τους Βούλγαρους
Ελληνικά κρασιά: περιφρονημένα μέσα - περιζήτητα έξω
Νέα συλλογική σύμβαση
ΓΣΕΕ: 728 ευρώ και για 6ωρο, η σύμβαση υπαλλήλων ραδιοταξί
Ναυτιλία
Με το Σύνδεσμο Ναυτιλίας συζητά σύμβαση η ΠΝΟ
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Κυκλάδες στην πρίζα και με κοινοτικά κονδύλια
Τα ελληνικά "μετάλλια"
Ε, δεν είμαστε «τελευταίοι σε όλα»
Τεχνο-οικονομία
Windows και tablets συγκλίνουν στο ίδιο επίπεδο
Με έκδοση 9 απαντά ο Internet Explorer στην απειλή... υποβάθμισης
Το κόστος των σκανδάλων
Κάθε σκάνδαλο κοστίζει δεκαπλάσια στους φτωχούς