Έντυπη Έκδοση

Πεύκη

*Εχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί Ελληνες είναι περισσότερο ειδικοί στην ειδικότητα των άλλων και αρκετοί λιγότερο μέχρι καθόλου ειδικοί στη δική τους ειδικότητα.

Και οι μεν πρώτοι, όταν οι γνώμες τους ή οι προτάσεις τους είναι άστοχες, εκθέτουν απλά τον εαυτό τους, ενώ οι δεύτεροι και μάλιστα αυτοί που κατέχουν υπουργικούς θώκους όταν οι αποφάσεις τους είναι ανεύθυνες ή ιδιοτελείς, οι συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο είναι καταστροφικές. Φαίνεται ότι τέτοιους υπουργούς είχαμε σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας μας από τότε που το δημόσιο έλλειμμα άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα η χώρα μας καταχρεωμένη. Και αντί η κυβέρνηση να μας πει γιατί χρεοκοπήσαμε και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για να πληρώσουν για τις πράξεις τους, μας έφερε τον λύκο να σώσει τα πρόβατα, δηλαδή το ΔΝΤ να σώσει τους Ελληνες.

Με δεδομένο το οικονομικό κατάντημα στο οποίο μας έχουν φτάσει τα δύο μεγάλα κόμματα, με αποκορύφωμα την περικοπή των δύο μισθών και συντάξεων ετησίως, κάτι που δεν είχε γίνει ούτε στις εποχές που η Ελλάδα ήταν Ψωροκώσταινα, θα έπρεπε στις προσεχείς εκλογές η Αλέκα Παπαρήγα να είναι ο θηλυκός Χριστόφιας της ελληνικής κυβέρνησης. Για να ακολουθήσουμε όμως το παράδειγμα της Κύπρου θα πρέπει η μεγάλη αριστερή παράταξη να μην είναι διασπασμένη σε μικρά κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά να συσπειρωθεί σε ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας με υπεύθυνο πατριωτικό και φιλολαϊκό κυβερνητικό πρόγραμμα.

Επίσης για να το εμπιστευθεί και ένα μεγάλο μέρος αγανακτισμένων κεντροδεξιών ψηφοφόρων θα πρέπει να πει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για να αισθάνεται ο απλός πολίτης ασφαλής στον δρόμο, στη δουλειά του και στο σπίτι του, όπως και πόσους μετανάστες μπορεί να απορροφήσει η Ελλάδα χωρίς να κινδυνεύουν οι Ελληνες σε μερικά χρόνια να είναι μειονότητα μέσα στην πατρίδα τους».

Κώστας Τουμάσης

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
27 αλλαγές στους δήμους
100.000 υπάλληλοι επί Καλλικράτη κρεμάμενοι
Facebook
Face to face με τα δισ.
Γλωσσολογία
«Αρχαία» θεματικά πάρκα στην Τουρκία και βρετανικό «χιούμορ»
Διόδια
33% αύξηση για Μαλιακό - Κλειδί
Εκπαίδευση
Με όρους ελεύθερης αγοράς τα φροντιστήρια, δηλαδή χωρίς όρους
Ετσι καταργούν την ανεξαρτησία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Στο φως το νομοσχέδιο
Μεταλλαγμένα στην Ε.Ε.
Κερκόπορτα για μεταλλαγμένα
Ο κουρέας και η κρίση
Αλλο haircut και άλλο κούρεμα
Σύγχυση αρμοδιοτήτων για τα δάση
Πας ανήρ ξυλεύεται