Έντυπη Έκδοση

Ελλήνων γεύσεις

Στην Κύπρο παρασκευάζουν ραβιόλες εδώ και αιώνες. Δεν έλειπαν από κανένα σπίτι. Σήμερα πια από τα ίδια αγνά υλικά γεμιστές με χαλούμι έρχονται από νησί κατεψυγμένες. Τις βγάζετε από τη συσκευασία και τις ρίχνετε κατ' ευθείαν στην κατσαρόλα.

Στα ελληνικά σπίτια κάποτε οι νοικοκυρές συνήθιζαν να παρασκευάζουν γλυκά του κουταλιού. Πολλές το κάνουν ακόμα. Οι ελιές βρίσκονται παντού, ώς και στο κέντρο της Αθήνας. Εύκολο να τις μαζέψετε. Αν πάλι όχι, οι προτάσεις μας σήμερα θα σας καλύψουν πλήρως.

Ελιές όπως πρέπει

Δύο διαφορετικού τύπου ελιές βιολογικής καλλιέργειας, παραδειγματικές για ό,τι αφορά την καλή γενιά τους, που βέβαια εγγυάται και τη γεύση. Είναι οι ελιές Καλαμών με ξίδι από κόκκινα σταφύλια επίσης βιολογικής γεωργίας, αλλά και οι πράσινες ελιές Χαλκιδικής.

* «Βιοαγρός», Β. Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας, τηλ. 23820-81660, ww.bioagros.gr

Γνήσια χωριάτικη

Να μια εξαιρετική χωριάτικη σάλτσα. Σε βάρος 720 γρ. Στα συστατικά της η ντομάτα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, ο μαϊντανός, το αλάτι και το λάδι. Παρασκευάζεται στο Ριζοχώρι, του Νομού Πέλλας, για τη «Γεννά την Παράδοση», και τα 720 γρ. που εμπεριέχει το βάζο αρκούν για αρκετά πιάτα μακαρόνια.

* «Γεννά την Παράδοση»: Επιδαύρου 84-86, τηλ. 210-5157415, info@genatiparadosi.gr

Ραβιόλες με χαλούμι

Είναι οι ραβιόλες με χαλούμι ένα από τα παλαιότερα κυπριακά εδέσματα που κατά περίπτωση σερβίρονται ως πρώτο πιάτο αλλά και ως κύριο. Μπορείτε να τις «ντύσετε» με κόκκινη ή λευκή σάλτσα, αλλά και να τις δοκιμάσετε ως έχουν με λιωμένο βούτυρο. Θα τις βρείτε κατεψυγμένες σε συσκευασίες του μισού και του ενός κιλού.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος «Τρόοδος»:

Υδάσπου και Σειλιστρίας 22-26, τηλ. 210-7759033, e mail: info@troodos.gr

Με μέτρο

Ενα κρασί που γράφει την ιστορία του από το 1995 είναι το λευκό «Μέτρον Αριστον». Από Ροδίτη (65%) και Σαρντονέ (35%), που καλλιεργούνται στην ορεινή Αργολίδα, το κρασί έχει απαλό χρώμα λεμονιού με πράσινες ανταύγειες. Στη γεύση ανακαλύπτουμε φρέσκα αρώματα ώριμου γκρέιπ φρουτ, λάιμ, αχλαδιού και ροδάκινου. Στην επίγευση κυριαρχεί η φρέσκια οξύτητα και το πλούσιο σώμα. Συνδυάζεται άριστα με ψάρια και άσπρα κρεατικά.

Η ρήση «Μέτρον Αριστον» εκφράζει τη χρυσή τομή, την αρμονία στις περισσότερες ανθρώπινες δραστηριότητες. Αποδίδεται στον Κλεόβουλο τον Ρόδιο, έναν από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας.

* Οινοποιείο Παπαντώνη: Κανάρη 47, Αργος, τηλ. 27510-23620, email: info@papantonis.gr

Πλούσια γεύση

Φέτα ΠΟΠ, προϊόν βιολογικής γεωργίας από πρόβειο- γίδινο γάλα, είναι τα χαρακτηριστικά της φέτας τής Lesvigal. Ετσι ψυχρά όμως δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η αίσθηση της πυκνής γεύσης αυτής της θαυμάσιας φέτας από τη Λέσβο. Ιδανική για να συνοδεύει λαδερά φαγητά, δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε.

**Lesvigal: Βατούσα, Λέσβος, τηλ. 22530-51134.

Σπάνιο γλυκό

Δύσκολο και σπάνιο γλυκό, αφού λίγοι επαγγελματίες το παρασκευάζουν κι ακόμα λιγότερες νοικοκυρές. Ο λόγος για το λεμόνι, που, αν και από τη φύση του ξινό, μπορεί να γίνει θαυμάσιο γλυκό. Το προτεινόμενο περιέχει μετρημένη ποσότητα ζάχαρης, αρωματικά μπαχαρικά, κιτρικό οξύ και βέβαια το φρούτο.

* «Αχιλλεία»: Αργαλαστή,

τηλ. 24230-54304.

Αγνός τραχανάς

«Η νοσταλγία της νοστιμιάς των αναλλοίωτων γεύσεων των παιδικών χρόνων και της αγνότητας των προϊόντων του παρελθόντος έδωσαν το έναυσμα να ιδρύσουμε ένα παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικών με την επωνυμία "Οι Μύλοι"», λέει η Σταυρούλα Σάκκαρη, από τα «Νιάτα» της Λακωνίας. Ανάμεσα στα πολλά προϊόντα του εργαστηρίου της και ο τραχανάς από κομμένο στάρι και αιγοπρόβειο γάλα, στη συσκευασία των 500 γρ.

**«Οι Μύλοι», τηλ. 27320-31150, info@imyloi.gr

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ελλήνων γεύσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Εφάπαξ στα 35 χρόνια σε αστυνομικούς
Ναυάγια
Η τραγωδία του «Oria»
Τεχνολογία/Εφαρμογές
Terranova, η νέα γη στα social media
Σεισμοί
Η ζωή, όμηρος στο βασίλειο του Εγκέλαδου
«Θα συνεχιστούν για μήνες οι μικροί σεισμοί»
Σωφρονιστικό σύστημα
Βραχιόλι αντί για κελί σε... εκλεκτούς φυλακισμένους
Ρεπορτάζ
Ελληνικό: Αξιοποίηση ή ξεπούλημα
Υγεία & Διατροφή
«Βιταμινούχα»... σουπερμάρκετ!
Σύγχρονος εφιάλτης το διαβητικό πόδι
Τέλος η αλλεργία στα φιστίκια;
Τα smartphones σώζουν ζωές!
Ελλήνων γεύσεις
Ελλήνων γεύσεις
Ανθρώπινα
«Η Κοίμηση της Θεοτόκου» στο «El Greco 2014»
Ανοιχτή τέχνη
Το ημερολόγιο ενός ανέργου
Το ημερολόγιο ενός ανέργου
ΣτΕ
Κρίσιμη δίκη για τη διαθεσιμότητα
Δικαστικό ρεπορτάζ
Το εφετείο αθώωσε τους εφοριακούς
25 χρόνια κάθειρξη στον Τάσο Θεοφίλου
Παρεμβάσεις
«Μας ρήμαξαν ζωή, ελπίδες και όνειρα!»