Έντυπη Έκδοση

Ο Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Φτιάχνει κλίμα ο Χάρης Θεοχάρης

Αβέβαιη η εξέλιξη της κόντρας του με τον Γ. Στουρνάρα

Σαφείς αποστάσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών λαμβάνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, αναφορικά με τα εξοντωτικά πρόστιμα που ψήφισε η Βουλή και έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1-1-2014.

Φιλολαϊκός εμφανίζεται ξαφνικά ο Χ. Θεοχάρης Φιλολαϊκός εμφανίζεται ξαφνικά ο Χ. Θεοχάρης Ο κ. Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕ -ΔΟΥ, φέρεται να είπε ότι «ήμουν αντίθετος με κάποιες από τις αποφάσεις και για τα πρόστιμα προσπάθησα να τους πω τα λάθη, αλλά δεν εισακούστηκα».

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση στην έκδοση σειράς εγκυκλίων, φέρεται να απέδωσε τις ευθύνες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Για την κεντρική γραμμή «δώστε ό,τι έχετε» προς τους οφειλέτες, είπε ότι αυτό δεν αποκλείει πως δεν θα ληφθούν κατά περίπτωση μέτρα κατά οφειλετών που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, επανήλθε διευκρινίζοντας: «Δεν είμαι αντίθετος (στις παρούσες διατάξεις) αλλά έχω υποβάλει προτάσεις βελτίωσης όσων ισχύουν για τις αποδείξεις». Πάντως, αναφορικά με τα πρόστιμα είπε ότι δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει πλαφόν στο επίπεδο των προστίμων που καταλογίζονται.

Επιπλέον ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την άποψη ότι σημασία δεν έχει η βεβαίωση των προστίμων για υποθέσεις φοροδιαφυγής, αλλά η είσπραξή τους και προανήγγειλε τη δημιουργία μέσα στη ΓΓΔΕ οκτώ διευθύνσεων προληπτικού ελέγχου, μία στην Αθήνα, μία στη Θεσσαλονίκη και άλλες έξι στην περιφέρεια, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ποιες θα είναι αυτές.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ ΔΥΟ, ο κ. Θεοχάρης, μεταξύ άλλων, φέρεται να δήλωσε:

* Για τις επιθέσεις στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου, ότι ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία ακόμη και για τη διοργάνωση σεμιναρίων στους ελεγκτές από αστυνομικούς.

* Για το μισθολόγιο, ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο για όλους, π.χ. διευθυντές και υπαλλήλους. Επανέλαβε ότι θα συζητηθεί το θέμα με την τεχνική βοήθεια της τρόικας, η οποία ζήτησε να κληθεί η ΠΟΕ- ΔΟΥ για συζήτηση.

Σε ερώτηση της ΠΟΕ ΔΟΥ -που διαφώνησε με τη σύνδεση αμοιβής και παραγωγικότητας-, αν οι νέες προσλήψεις θα γίνουν με το ενιαίο μισθολόγιο, απάντησε θετικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση της ΠΟΕ ΔΟΥ από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ότι θα γίνουν 150 προσλήψεις από τη Δημοτική Αστυνομία κατόπιν αξιολόγησης από επιτροπή που συστάθηκε, 300 από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1Κ/2013, 700 με νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ σε όλη την Ελλάδα, ενώ υπάρχει δυνατότητα να προσληφθούν επιπλέον 500 μέχρι το τέλος του 2014. Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο απολύσεων.

Ανακοινώθηκε επίσης, όπως αναφέρει η ΠΟΕ ΔΟΥ, ότι μέσα στη Γενική Γραμματεία Εσόδων θα δημιουργηθούν οκτώ Διευθύνσεις Προληπτικού Ελέγχου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Υπουργείο Οικονομικών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Αγροτική πολιτική
STOP από τους αγρότες
Φορολογική πολιτική
Φτιάχνει κλίμα ο Χάρης Θεοχάρης
Διόδια
Θύελλα αντιδράσεων για τα τσουχτερά διόδια
ΟΣΕ
Σε ιδιώτες η συντήρηση του δικτύου του ΟΣΕ
Εξαγωγές
Βουτιά οι εξαγωγές
ΕΥΑΘ
«Η κερδοφόρα ΕΥΑΘ και η ζημιογόνος Suez»