Έντυπη Έκδοση

ΟΟΣΑ: Θα τα καταφέρει μόνη της η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει μόνη της χωρίς περαιτέρω βοήθεια από την υπόλοιπη Ευρώπη, υποστηρίζει σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο «Ρόιτερ», ο οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Ο εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ Π.Κ. Παντοάν δηλώνει πεπεισμένος ότι οι ελληνικές αρχές «θα τα βγάλουν πέρα» Ο εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ Π.Κ. Παντοάν δηλώνει πεπεισμένος ότι οι ελληνικές αρχές «θα τα βγάλουν πέρα» «Ασφαλώς είναι σημαντικό να υπάρχει ένα δίκτυο ασφαλείας (από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης), αλλά είμαι πεπεισμένος ότι οι ελληνικές αρχές θα τα βγάλουν πέρα (με την κρίση χρέους)... Η Ευρώπη έχει ήδη βοηθήσει», τόνισε στη συνέντευξή του ο εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση χθες στο Παρίσι της έκθεσης του διεθνούς οργανισμού για την οικονομία στις αναπτυγμένες χώρες.

Τώρα το πώς έχει βοηθήσει η Ευρώπη παραμένει μεγάλο ερώτημα, καθώς δεν διαφαίνεται ίχνος αποκλιμάκωσης των υψηλών επιτοκίων στην αγορά ομολόγων. Πόσω μάλλον που η Ε.Ε. παραμένει διχασμένη ως προς το ύψος των επιτοκίων που θα έπρεπε να πληρώσει η Ελλάδα στην περίπτωση που ζητήσει έκτακτη οικονομική βοήθεια.

Λόγω «ηθικού κινδύνου»...

Ανώνυμη πηγή της ευρωζώνης δήλωσε χθες στο «Ρόιτερ» ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των χωρών-μελών και της Γερμανίας και Ολλανδίας από την άλλη, οι οποίες επιμένουν να ζητούν υψηλότερα επιτόκια για να αποτραπεί ο ηθικός κίνδυνος. «Υπάρχει θέμα με το ποσοστό των επιτοκίων», δηλώνει στο «Ρόιτερ» η εν λόγω πηγή χωρίς να αναφέρει νούμερα. «Ολα είναι θέμα ηθικού κινδύνου -το πώς να προληφθεί ο ηθικός κίνδυνος. Με το να χρεώσεις επιτόκια που είναι πολύ χαμηλά μπορεί να εκληφθεί ως ενθάρρυνση τέτοιας συμπεριφοράς».

Προχθεσινό δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ανέφερε ότι η Γερμανία επιζητεί επιτόκια της τάξης του 6%-6,5%, όσο περίπου είναι και στην αγορά, ενώ οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης αποδέχονται ένα ποσοστό της τάξης του 4%-4,5%, επιτόκιο με το οποίο δανείζονται αυτή τη στιγμή η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Διεθνείς Οργανισμοί
Σχετικά θέματα: Ελληνική οικονομία
Γερμανική εμπιστοσύνη στα ελληνικά μέτρα
Ν.Δ.: Μιλάει πολύ η κυβέρνηση και τα spreads εκτοξεύονται
Ανοιχτή στήριξη από τον Βαν Ρομπάι στην κυβέρνηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μηχανισμός στήριξης
Εκθειάζει τώρα ο Γιώργος τη συμφωνία για τον μηχανισμό
«Αγνοείται» άγνωστος που «δεν υπάρχει»...
Τσίπρας: Μας οδηγούν στις δαγκάνες του ΔΝΤ
Ελληνική οικονομία
Γερμανική εμπιστοσύνη στα ελληνικά μέτρα
ΟΟΣΑ: Θα τα καταφέρει μόνη της η Ελλάδα
Ν.Δ.: Μιλάει πολύ η κυβέρνηση και τα spreads εκτοξεύονται
Ανοιχτή στήριξη από τον Βαν Ρομπάι στην κυβέρνηση
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
«Μόνιμα Ελληνας διοικητής στο υποστρατηγείο Λάρισας»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Αθήνα - Αγκυρα επιταχύνουν για την υφαλοκρηπίδα
Άλλες ειδήσεις
Σαμαράς στην κηδεία του Τζ. Τζαννετάκη: Ηταν πολιτικό σύμβολο
Τιμητική φρουρά η ηγεσία του ΚΚΕ στην κηδεία του Τ. Τσιόγκα
Παπαγεωργόπουλος: Κατέρρευσε η σκευωρία με τα εικονικά τιμολόγια