Έντυπη Έκδοση

Ν.Δ.: Μιλάει πολύ η κυβέρνηση και τα spreads εκτοξεύονται

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση γιατί «μιλάει πολύ», με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται τα spreads στα ύψη και να προκαλείται ζημιά στη χώρα σ' αυτήν την πολύ κρίσιμη στιγμή, άσκησε η Νέα Δημοκρατία. «Η γενικότερη συμπεριφορά της κυβέρνησης δεν ταιριάζει στην κρισιμότητα των περιστάσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Εμφανίζονται διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, υπουργοί και όχι μόνο, οι οποίοι μιλάνε πολύ αντί να επιλέγουν τη σιωπή και την παραγωγική δουλειά και στέλνουν έτσι αντιφατικά μηνύματα».

Το θέμα απασχόλησε και τον πρωινό καφέ της Ρηγίλλης, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Αναρωτήθηκαν ποιος κυβερνητικός αξιωματούχος θα μπορούσε να είναι το «βαθύ λαρύγγι». «Είναι γνωστό ότι η φημολογία, που ξεκίνησε από τη συγκεκριμένη δήλωση "ανώνυμου" κυβερνητικού στελέχους στη γερμανική ιστοσελίδα, δημιούργησε συνθήκες πολύ κακές για τη χώρα», δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος.

«Να κατονομάσει τον ανώνυμο»

«Πολλαπλασίασε τα προβλήματα που έχει η χώρα και ταυτόχρονα ανάγκασε την κυβέρνηση σε μια αναδίπλωση, η οποία δεν έλυσε το πρόβλημα». Κάλεσε τον πρωθυπουργό «αμέσως να κατονομάσει τον "ανώνυμο" κυβερνητικό αξιωματούχο που δημιούργησε αυτές τις συνθήκες και προκάλεσε τη συγκεκριμένη ζημιά για τη χώρα μας». «Εάν δεν το κάνει, είναι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου υπεύθυνος για τη ζημιά που προκλήθηκε στον τόπο», τόνισε. Στη σύσκεψη της Ρηγίλλης αναλύθηκαν οι συνέπειες από το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την κρίση που περνάει η αξιοπιστία της κυβέρνησης και η οποία πυροδοτεί τα καταστροφικά σενάρια.

«Οταν έχουμε εκδόσεις ελληνικού χρέους, άσχετα αν το χρέος είναι υψηλό, είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις ανακοινώσεις μας», δήλωσε ο αν. τομεάρχης Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας. «Σπάνια κάνουμε ανακοινώσεις, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να συμβάλουμε με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια που γίνεται», συνέχισε. «Είναι πολύ εύκολο να βγάλεις ανακοίνωση όταν τα επιτόκια είναι 6-6,5-7%. Αυτό που προέχει, όμως, είναι η χώρα να βρίσκει κεφάλαια και κυρίως να δείχνει μια σύμπνοια στο εξωτερικό, γιατί μας παρακολουθούνε καθημερινά». Για «ακατάσχετη φλυαρία» κατηγόρησε την κυβέρνηση και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας.

Γιακουμάτος υπέρ συγκυβέρνησης

Ούτε η Ν.Δ., όμως, εμφανίζει ενιαία γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση. Ο βουλευτής Μάκης Γιακουμάτος, με αφορμή τη δεινή κατάσταση της οικονομίας, κατέθεσε εκ νέου την πρόταση για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., με την οποία όμως διαφωνεί κάθετα ο Αντώνης Σαμαράς. «Δεν συγκυβερνούμε», έχει διαμηνύσει, επιχειρώντας να βάλει τέλος σε μια συζήτηση που όμως συνεχίζεται μέσα στο κόμμα του. «Εχουμε φτάσει στο σημείο που πρέπει να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις και να αγνοήσουμε εντελώς το πολιτικό κόστος», δήλωσε ο Μ. Γιακουμάτος (στο κανάλι 1 του Πειραιά). «Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν τελειώσει. Η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση είναι αυτή του Γ. Παπανδρέου. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο,τι είναι αναγκαίο για την πατρίδα να γίνει. Είτε λέγεται συγκυβέρνηση είτε κυβέρνηση προσωπικοτήτων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Ελληνική οικονομία
Γερμανική εμπιστοσύνη στα ελληνικά μέτρα
ΟΟΣΑ: Θα τα καταφέρει μόνη της η Ελλάδα
Ανοιχτή στήριξη από τον Βαν Ρομπάι στην κυβέρνηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μηχανισμός στήριξης
Εκθειάζει τώρα ο Γιώργος τη συμφωνία για τον μηχανισμό
«Αγνοείται» άγνωστος που «δεν υπάρχει»...
Τσίπρας: Μας οδηγούν στις δαγκάνες του ΔΝΤ
Ελληνική οικονομία
Γερμανική εμπιστοσύνη στα ελληνικά μέτρα
ΟΟΣΑ: Θα τα καταφέρει μόνη της η Ελλάδα
Ν.Δ.: Μιλάει πολύ η κυβέρνηση και τα spreads εκτοξεύονται
Ανοιχτή στήριξη από τον Βαν Ρομπάι στην κυβέρνηση
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
«Μόνιμα Ελληνας διοικητής στο υποστρατηγείο Λάρισας»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Αθήνα - Αγκυρα επιταχύνουν για την υφαλοκρηπίδα
Άλλες ειδήσεις
Σαμαράς στην κηδεία του Τζ. Τζαννετάκη: Ηταν πολιτικό σύμβολο
Τιμητική φρουρά η ηγεσία του ΚΚΕ στην κηδεία του Τ. Τσιόγκα
Παπαγεωργόπουλος: Κατέρρευσε η σκευωρία με τα εικονικά τιμολόγια