Έντυπη Έκδοση

Παπαγεωργόπουλος: Κατέρρευσε η σκευωρία με τα εικονικά τιμολόγια

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά την επιβεβαίωση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) ότι δεν την έχει απασχολήσει υπόθεση αγοράς λογισμικού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Β. Παπαγεωργόπουλος μετά την ανακοίνωση της ΥΠΕΕ ότι δεν έχει ασχοληθεί με αγορά λογισμικού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης Στην αντεπίθεση πέρασε ο Β. Παπαγεωργόπουλος μετά την ανακοίνωση της ΥΠΕΕ ότι δεν έχει ασχοληθεί με αγορά λογισμικού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η συνωμοσία αποκαλύφθηκε, η συκοφαντία κατέρρευσε, η πλεκτάνη φανερώθηκε», δήλωσε ο δήμαρχος και χαρακτήρισε «συκοφαντικό» και «προσβλητικό» για τον ίδιο δημοσίευμα τοπικής κυριακάτικης εφημερίδας, που επικαλούνταν πληροφορίες ότι έλεγχος της ΥΠΕΕ είχε εντοπίσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια στην αγορά λογισμικού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Β. Παπαγεωργόπουλος είχε πει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, γιατί ο δήμος δεν παρήγγειλε και δεν αγόρασε λογισμικό. Εστειλε σχετική επιστολή στην ΥΠΕΕ και αυτή με τη σειρά της απάντησε με έγγραφο ότι «μέχρι σήμερα, δεν μας έχει απασχολήσει υπόθεση με αγορά λογισμικού από τον δήμο».

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος επανήλθε στις καταγγελίες ότι συγκεκριμένα συμφέροντα θέλουν να τον σπιλώσουν με οποιονδήποτε τρόπο για να κατακτήσουν το «λάφυρο», που είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Δεν κατονόμασε τα συγκεκριμένα συμφέροντα, όμως είπε ότι σε αυτά περιλαμβάνεται και η κυβέρνηση, την οποία θεωρεί υπεύθυνη, γιατί επί 6 μήνες δεν παραδίδεται το νέο δημαρχείο στους πολίτες, το οποίο είναι έτοιμο, αλλά η τελευταία καθυστερεί την καταβολή των δύο τελευταίων δόσεων, συνολικού ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, στην κατασκευάστρια κοινοπραξία. Την κυβέρνηση κατηγόρησε, επίσης, ότι δεν υπογράφει για την έγκριση της γ' φάσης των έργων ανάπλασης της παραλίας. Ο δήμαρχος θεωρεί ότι οι καθυστερήσεις είναι σκόπιμες, για να μην εισπράξει ο ίδιος τις θετικές εντυπώσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Κλειστός ο Δήμος Ευόσμου

Σήμερα, στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες που διεκπεραιώνουν κρατικές αρμοδιότητες και ο Δήμος Ευόσμου θα μείνει κλειστός, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της ΤΕΔΚ για την παρακράτηση πόρων της Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση.

Με την κινητοποίηση, που αποφάσισε η προσκείμενη στη Ν.Δ. πλειοψηφία της ΤΕΔΚ, διαφώνησε η παράταξη της αντιπολίτευσης «Αυτοδιοικητική Κίνηση».

Δήμαρχοι για «Καλλικράτη»

Κοινές ανάγκες και κοινά προβλήματα έχουν οι Δήμοι Ευκαρπίας, Πολίχνης και Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και πρέπει να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό των νέων δήμων, μέσα από το σχέδιο «Καλλικράτης», τονίζουν με κοινή επιστολή τους οι δήμαρχοι των τριών δήμων Χαράλαμπος Πανταζόγλου, Κώστας Θεοδωρίδης και Σάββας Σερασίδης.

Σημειώνουν ότι οι τρεις δήμοι λειτουργούν ως ενιαίο κομμάτι, οι δήμαρχοι συνεργάζονται στενά για τα μείζονα προβλήματα, υπάρχουν κοινές εμπορικές και επιχειρηματικές δράσεις, οι δημότες ανέρχονται σε 60.000 και οι κάτοικοι ξεπερνούν τους 100.000, με την απογραφή του 2001.

Εκφράζουν, επίσης, τη διαφωνία τους με προτάσεις για τεμαχισμό της περιοχής Νικόπολης, που είναι σημείο επαφής των τριών δήμων και αποτελεί ενιαία πολεοδομική ενότητα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μηχανισμός στήριξης
Εκθειάζει τώρα ο Γιώργος τη συμφωνία για τον μηχανισμό
«Αγνοείται» άγνωστος που «δεν υπάρχει»...
Τσίπρας: Μας οδηγούν στις δαγκάνες του ΔΝΤ
Ελληνική οικονομία
Γερμανική εμπιστοσύνη στα ελληνικά μέτρα
ΟΟΣΑ: Θα τα καταφέρει μόνη της η Ελλάδα
Ν.Δ.: Μιλάει πολύ η κυβέρνηση και τα spreads εκτοξεύονται
Ανοιχτή στήριξη από τον Βαν Ρομπάι στην κυβέρνηση
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
«Μόνιμα Ελληνας διοικητής στο υποστρατηγείο Λάρισας»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Αθήνα - Αγκυρα επιταχύνουν για την υφαλοκρηπίδα
Άλλες ειδήσεις
Σαμαράς στην κηδεία του Τζ. Τζαννετάκη: Ηταν πολιτικό σύμβολο
Τιμητική φρουρά η ηγεσία του ΚΚΕ στην κηδεία του Τ. Τσιόγκα
Παπαγεωργόπουλος: Κατέρρευσε η σκευωρία με τα εικονικά τιμολόγια