Έντυπη Έκδοση

Αφηγήσεις για μια κλειστοφοβική ζωή

Το έργο του Εντα Γουόλς «The new electric ballroom» στο «Χώρα»

Δύο αδερφές έχουν παραμείνει έγκλειστες στο σπίτι τους τα τελευταία σαράντα χρόνια. Οι αφηγήσεις αυτής της κλειστοφοβικής ζωής είναι το υλικό της παράστασης «The new electric ballroom» του Εντα Γουόλς. Ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά στη σκηνή «Μικρή Χώρα» του θεάτρου «Χώρα» από την Πέμπτη 22 Απριλίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πανουργιά, Ανέζα Παπαδοπούλου και Παναγιώτης Εξαρχέας παίζουν στην παράσταση Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πανουργιά, Ανέζα Παπαδοπούλου και Παναγιώτης Εξαρχέας παίζουν στην παράσταση Οσο εφιαλτικές, άλλο τόσο γοητευτικές είναι οι ιστορίες τους. Συμβάλλουν σε αυτό οι καλοί ηθοποιοί της παράστασης, Θέμις Μπαζάκα, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μαρία Πανουργιά και ο πρωτοεμφανιζόμενος Παναγιώτης Εξαρχέας. Οι δύο αδερφές διηγούνται τη ζωή τους. Θεατής και βοηθός στις οδυνηρές βουτιές στο παρελθόν γίνεται η μικρότερη αδερφή τους, στην οποία παρουσιάζουν τη «φυλακή» τους ως μια ψευδαίσθηση ασφάλειας. Μέχρι που εισβάλλει στον κόσμο τους ένας άντρας, ως αγγελιαφόρος της πραγματικής ζωής....

«Τα 4 πρόσωπα του έργου, οι "αφηγητές", δημιουργούν έναν "ζωντανό" τόπο δράσης με τα απαραίτητα μόνο υλικά επί σκηνής», λέει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, τον οποίο γνωρίσαμε από την πρόσφατη σκηνοθεσία του στον «Ιβάνοφ» του Τσέχοφ. Και συνεχίζει: «Είναι μια εξέδρα μνήμης, ερμητικά κλειστή στο παρόν και βαθιά κλεισμένη στα 50s και στις ευτυχισμένες μέρες των προσώπων. Οι 4 ηθοποιοί, ντυμένοι με το παρελθόν των προσώπων, μετέρχονται κάθε μέσο και υλικό για να αναπαραστήσουν, να αναβιώσουν και να αφηγηθούν το όνειρο και την απώλειά του».

Τη μετάφραση υπογράφει η Γεωργία Ψυχογυιού, τα σκηνικά-κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, τη μουσική ο Μπλέιν Ρεΐνινγκερ, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, την επιμέλεια κίνησης η Ζωή Χατζηαντωνίου και τη δραματουργική επεξεργασία η Τζωρτζίνα Κακουδάκη.

* Τιμές εισιτηρίων: 19 ευρώ και 14 το φοιτητικό. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 8673945, 210 7234567.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο
Σχετικά θέματα: Θέατρο
Αναδυόμενη μνήμη και ιστορία
Ο Βόγλης δίνει ώθηση στην Πάτρα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Θέατρο
Αναδυόμενη μνήμη και ιστορία
Ο Βόγλης δίνει ώθηση στην Πάτρα
Αφηγήσεις για μια κλειστοφοβική ζωή
Αρχαιολογία
Αναγνωρίστηκε το «χέρι» 9 ανώνυμων γραφέων
Οδυσσέα, γύρισε στο μουσείο
Διεθνείς έκθεση βιβλίου
Κινέζοι, λόρδος και μια Σικελιανού
Βιβλίο
«Με λογόκριναν για να μη θίξουν την Ακροδεξιά»
Κριτική κινηματογράφου
Στο μικροσκόπιο η απιστία και τα θρησκευτικά θαύματα
Τηλεόραση
«Ανοιγμα» στους Αραβες
Το ταξίδι συνεχίζεται...
Νέες σειρές