Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΑΛΙ Η Ν.Δ., ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Παραγραφή και για Παυλίδη 2

Ακόμη μια συζήτηση-παρωδία, μία υπόθεση με οσμή σκανδάλου που οδηγείται σε παραγραφή.

Ευ. Βενιζέλος: Ομηρος του Παυλίδη εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Ευ. Βενιζέλος: Ομηρος του Παυλίδη εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Το ίδιο έργο παίχθηκε και χθες στη Βουλή, με τη Ν.Δ. να επιλέγει την αποχή από την υπόθεση Παυλίδη Νο2.

Την αντιπολίτευση, μόνη στα κοινοβουλευτικά έδρανα, να καταγγέλλει την κυβέρνηση για ευτελισμό του Κοινοβουλίου και τον Ευ. Βενιζέλο να επιτίθεται με σφοδρότητα στον απόντα πρωθυπουργό.

Αυτή τη φορά ο ΛΑΟΣ ήταν το κόμμα που αποχώρησε πρώτο εξ αρχής.

Ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Μ. Βορίδης μίλησε για «γελοιοποίηση της Βουλής» και επανέλαβε τη θέση του κόμματος να παραμείνει ανοιχτή το καλοκαίρι, ώστε να διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα.

Η εκπεφρασμένη πρόθεση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν, λίγο πριν από το κλείσιμο της συζήτησης, ανεκόπη από τους σχολιασμούς εναντίον των δύο κομμάτων της Αριστεράς από τον Ευ. Βενιζέλο.

Ο κοιν. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε το ΚΚΕ και τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο ότι εντείνουν την ισοπεδωτική αντίληψη των πολιτών, ότι «όλοι ίδιοι είναι».

Ο Σπ. Χαλβατζής από το ΚΚΕ τού απάντησε σε έντονο ύφος ότι, όπως άλλωστε καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται στις ίδιες ράγες».

Για «εύκολο λόγο, αλλά πολιτικά άδικο και επιθετικό» έκανε λόγο και ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η απαξία της πολιτικής δεν οφείλεται στην Αριστερά, αλλά στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο δικομματισμός όλα αυτά τα χρόνια».

«Τα στοιχεία βοούν»

Ως προς τη συζήτηση για την εμπλοκή του πρώην υπουργού Αιγαίου στην υπόθεση των άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου:

Οι εισηγητές του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρης, Γ. Πεταλωτής και Π. Ρήγας υποστήριξαν ότι τα στοιχεία κατά του κ. Παυλίδη, που ήρθαν στη Βουλή με δύο χρόνια καθυστέρηση, «βοούν».

Η Βέρα Νικολαΐδου (ΚΚΕ) υπογράμμισε ότι η Βουλή οφείλει να διερευνήσει τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας για τον πρώην υπουργό.

Ο Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) είπε ότι πρόκειται για περίπτωση που αναδεικνύει την παθογένεια του απελευθερωμένου συστήματος ακτοπλοΐας.

Οσο για την επίθεση Βενιζέλου, ο κοιν. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «ελέγχει την πολιτική βούληση, τη συμπεριφορά και την αξιοπρέπεια των βουλευτών του. Εμφανίζεται όμηρος του κ. Παυλίδη και από την άλλη τον χρησιμοποιεί ως φτηνό πρόσχημα προκειμένου να αποφύγει τις διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Οταν όμως η πλειοψηφία αποχωρεί, συνιστά παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κοινοβουλίου και άρα του πολιτεύματος».

Ο Σπ. Χαλβατζής ήταν επικριτικός κατά και των δύο μεγάλων κομμάτων, στα οποία απέδωσε «μεγάλα λόγια, εντυπωσιασμούς και κραυγαλέες δηλώσεις περί δημοκρατίας και διαφάνειας». Ανήγγειλε δε ότι το ΚΚΕ θα σταματήσει, εν όψει των ευρωεκλογών, να συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες. «Θα αφήσουμε έναν πίσω και οι υπόλοιποι 21 θα πάμε για τις ευρωεκλογές», είπε.

Τέλος, ο Φ. Κουβέλης μίλησε για «βαθύτατο τραυματισμό του Κοινοβουλίου από τη στάση της Ν.Δ.» και προειδοποίησε ότι «οι θεσμοί εκδικούνται και θα εκδικηθούν τη Ν.Δ.». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Βουλή
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη
Στη Σύμη, η υποδοχή Παυλίδη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
«ΜΑΝ»: Η γκρίζα προμήθεια του 2001
Και μίζες με κεραίες!
400 - 600 ευρώ ανά όχημα, μέσω υπεράκτιων
ΠΑΣΟΚ: Να βγει στο φως
Υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη
Παραγραφή και για Παυλίδη 2
Στη Σύμη, η υποδοχή Παυλίδη
Μονή Βατοπεδίου
«Εφάρμοσα ρητές εντολές της πολιτικής ηγεσίας»
Από το «Mv» στο παραδικαστικό και στον Εφραίμ
Ορίστηκε η Εφέτης Ειρήνη Καλού
Αλέξης Τσίπρας
Τσίπρας στη Φιλοσοφική: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο
Γιώργος Παπανδρέου
Συνδέει τη διαφάνεια με την κρίση
Θέση Καραμανλή για ενεργειακές σχέσεις
Σχέσεις ενέργειας με τους Ανατολικούς
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Εκτός Ε.Ε. οι εργαζόμενοι θα ήταν καλύτερα και η πλουτοκρατία χειρότερα
Τουρκικός εναέριος χώρος
Παραβίαση 20... δευτερολέπτων καταγγέλλουν οι Τούρκοι
Άλλες ειδήσεις
ΛΑΟΣ, φάκελοι και ψηφοφορία