Έντυπη Έκδοση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑ ΤΕΙ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ

Συνδέει τη διαφάνεια με την κρίση

Παρά τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στα κόμματα όσον αφορά στις προθέσεις τους για τη διερεύνηση των σκανδάλων, ο Γ. Παπανδρέου επιμένει να κάνει σημαία της πολιτικής του εν όψει των ευρωεκλογών την καταπολέμηση της διαφθοράς και να τη συνδέει άμεσα με την έξοδο από την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Δίνουμε τη μάχη κατά της διαφθοράς για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στα ΤΕΙ «Δίνουμε τη μάχη κατά της διαφθοράς για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στα ΤΕΙ Θεωρεί ως εκ τούτου ότι αν δεν παταχθεί η διαφθορά δεν θα ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα καθώς, όπως υποστηρίζει, με τη διαφθορά ενισχύεται η παρασιτική οικονομία και εξυπηρετούνται τα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία βρίσκονται κοντά στην εκάστοτε εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

- Μιλώντας στους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας υποστήριξε ότι η μάχη κατά της διαφθοράς και η υπεράσπιση της αυτονομίας της πολιτικής έχει ως τελικό στόχο την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

«Προ ημερησίας»

- Ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλή Δημ. Σιούφα τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομική κρίση, γιατί όπως αναφέρει, η χώρα κυβερνάται χωρίς προϋπολογισμό, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου, κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στους φοιτητές των ΤΕΙ, εν όψει των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη ενάντια στη διαφθορά γιατί έχει βάλει στόχο κάποια πολτικά πρόσωπα αλλά για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, να μην μπορούν τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα των λίγων με την τεράστια εξουσία, να αιχμαλωτίζουν, να εξαγοράζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

«Δεν θα επιτρέψουμε στα ισχυρά συμφέροντα να μπορούν να εξαγοράζουν πολιτικούς, δικαστές, αστυνομικούς ή media. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του σεβόμενος τους κανόνες της χώρας...», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Στην επιστολή του προς τον κ. Σιούφα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η ελληνική κοινωνία έχει περιέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο έχει διαμορφωθεί με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και αυτό το αδιέξοδο, με τη σειρά του ότι επανατροφοδοτεί τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία. Τονίζει δε ότι η Ελλάδα κυβερνάται χωρίς προϋπολογισμό.

Για την Παιδεία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στους σπουδαστές των ΤΕΙ δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά ότι:

- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα δώσει στην Παιδεία το 5% του ΑΕΠ.

- Στον πρώτο προϋπολογισμό που θα συντάξει θα υπάρχει επιπλέον ποσό για την παιδεία 1 δισ. ευρώ.

- Θα δώσει το 2% του ΑΕΠ για την έρευνα και τη σύνδεσή της με την παραγωγή. *

ΚΚΕ: Να μας πει τι συζητάνε στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στα ΤΕΙ Αθήνας.

«Μια και ο κ. Παπανδρέου μιλάει διαρκώς για διαφάνεια, καλό θα είναι να πει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και στον λαό τι συζητάνε στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ, όταν μαζεύονται αυτός και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Κ. Καραμανλή και με τους εκπροσώπους του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΣΥΝ: Ανέκδοτο ότι αντιμάχεται τα οικονομικά συμφέροντα

Την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε σκωπτικά και ο ΣΥΝ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης από το γραφείο Τύπου χαρακτήρισε ως το «ανέκδοτο του 2009» όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τα οικονομικά συμφέροντα. «Το ανέκδοτο του 2009 ακούστηκε σήμερα από τα χείλη του κ. Παπανδρέου, όταν μας είπε πως το ΠΑΣΟΚ αντιμάχεται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
«ΜΑΝ»: Η γκρίζα προμήθεια του 2001
Και μίζες με κεραίες!
400 - 600 ευρώ ανά όχημα, μέσω υπεράκτιων
ΠΑΣΟΚ: Να βγει στο φως
Υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη
Παραγραφή και για Παυλίδη 2
Στη Σύμη, η υποδοχή Παυλίδη
Μονή Βατοπεδίου
«Εφάρμοσα ρητές εντολές της πολιτικής ηγεσίας»
Από το «Mv» στο παραδικαστικό και στον Εφραίμ
Ορίστηκε η Εφέτης Ειρήνη Καλού
Αλέξης Τσίπρας
Τσίπρας στη Φιλοσοφική: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο
Γιώργος Παπανδρέου
Συνδέει τη διαφάνεια με την κρίση
Θέση Καραμανλή για ενεργειακές σχέσεις
Σχέσεις ενέργειας με τους Ανατολικούς
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Εκτός Ε.Ε. οι εργαζόμενοι θα ήταν καλύτερα και η πλουτοκρατία χειρότερα
Τουρκικός εναέριος χώρος
Παραβίαση 20... δευτερολέπτων καταγγέλλουν οι Τούρκοι
Άλλες ειδήσεις
ΛΑΟΣ, φάκελοι και ψηφοφορία