Έντυπη Έκδοση

Παπαρήγα: Εκτός Ε.Ε. οι εργαζόμενοι θα ήταν καλύτερα και η πλουτοκρατία χειρότερα

«Πώς θα ήταν η Ελλάδα εάν ήταν εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης;» Το ερώτημα έθεσε η Αλέκα Παπαρήγα χθες το βράδυ απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους της μικρής πλατείας της Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα.

Στα Κάτω Πετράλωνα μίλησε χθές η γ.γ. του ΚΚΕ Στα Κάτω Πετράλωνα μίλησε χθές η γ.γ. του ΚΚΕ Η ίδια έδωσε και τη δική της απάντηση. Οπως είπε «δεν θα απαντήσουμε πως θα ήταν η Ελλάδα. Θα απαντήσουμε πώς θα ήταν η αστική τάξη και πώς θα ήταν η εργατική τάξη», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι η εργατική τάξη θα ήταν σίγουρα καλύτερα.

Η γ.γ. του ΚΚΕ, στην ομιλία της με αφορμή τις Ευρωεκλογές, έκανε μια ανασκόπηση των πέντε δεκαετιών που πέρασαν, από τότε δηλαδή που η Ελλάδα αρχικά συνδέθηκε και στη συνέχεια έγινε μέλος της ΕΟΚ και στη συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και τόνισε πολλές φορές με έμφαση ότι μόνο το ΚΚΕ πάντοτε είχε αντιρρήσεις στην προοπτική της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ειρωνικά η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι «έχουν δίκιο αυτοί που λένε θα είμαστε χειρότερα εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι κρύβουν ότι στην ουσία εννοούν την πλουτοκρατία που θα ήταν χειρότερα. Στην αρχή της ομιλίας της η κ. Παπαρήγα ζήτησε απ' όλους, ακόμη και από εκείνους που έχουν ουσιαστικές διαφωνίες με το ΚΚΕ, να ρωτήσουν γιατί το κόμμα δεν αλλάζει τις θέσεις του σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Είναι και ευθύνη του εργάτη, του υπαλλήλου να μας υποβάλλουν ερωτήματα, τα πιο σκληρά», είπε περιγράφοντας το ΚΚΕ ως το κόμμα που έχει «μια ριζικά διαφορετική φωνή».

Εκτός από τις συνήθεις επιθέσεις στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε για άλλοι μια φορά στους «λεγόμενους ανανεωτές» όπως είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι ως Συνασπισμός υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Από την ομιλία της δεν έλειψε και η γνωστή πρόσκληση για «ανυπακοή και απειθαρχία». Οσο για την αφίσα που κυριαρχούσε στην μικρή πλατεία ήταν σαφής: «Οι δρόμοι είναι δύο. Ο ένας ενισχύει τα μονοπώλια, ο άλλος τα κοινωνικοποιεί».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
«ΜΑΝ»: Η γκρίζα προμήθεια του 2001
Και μίζες με κεραίες!
400 - 600 ευρώ ανά όχημα, μέσω υπεράκτιων
ΠΑΣΟΚ: Να βγει στο φως
Υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη
Παραγραφή και για Παυλίδη 2
Στη Σύμη, η υποδοχή Παυλίδη
Μονή Βατοπεδίου
«Εφάρμοσα ρητές εντολές της πολιτικής ηγεσίας»
Από το «Mv» στο παραδικαστικό και στον Εφραίμ
Ορίστηκε η Εφέτης Ειρήνη Καλού
Αλέξης Τσίπρας
Τσίπρας στη Φιλοσοφική: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο
Γιώργος Παπανδρέου
Συνδέει τη διαφάνεια με την κρίση
Θέση Καραμανλή για ενεργειακές σχέσεις
Σχέσεις ενέργειας με τους Ανατολικούς
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Εκτός Ε.Ε. οι εργαζόμενοι θα ήταν καλύτερα και η πλουτοκρατία χειρότερα
Τουρκικός εναέριος χώρος
Παραβίαση 20... δευτερολέπτων καταγγέλλουν οι Τούρκοι
Άλλες ειδήσεις
ΛΑΟΣ, φάκελοι και ψηφοφορία