Έντυπη Έκδοση

Παραιτήσου πριν σε παραιτήσουμε

Την οικειοθελή αποχώρηση του Νικήτα Τσακίρογλου από την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΚΘΒΕ ζητεί με προσωπική επιστολή του προς τον διευθυντή του θεάτρου ο γενικός γραμματέας Θοδωρής Δραβίλλας. «Υπουργός με διόρισε, υπουργός θα με παύσει», απαντά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, που επιβεβαιώνει την ύπαρξη της επιστολής. Μια επιστολή που δεν μπορεί να έχει αποσταλεί εν αγνοία του υπουργού Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Νικήτας Τσακίρογλου περιμένει ακόμα απάντηση στην επιστολή που έστειλε στον υπουργό Πολιτισμού, ζητώντας έλεγχο στα οικονομικά του θεάτρου Ο Νικήτας Τσακίρογλου περιμένει ακόμα απάντηση στην επιστολή που έστειλε στον υπουργό Πολιτισμού, ζητώντας έλεγχο στα οικονομικά του θεάτρου Ο γ.γ. του ΥΠΠΟ, ως αναρμόδιος να ζητήσει την παραίτηση του Ν. Τσακίρογλου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, έστειλε προσωπική επιστολή στον Ν. Τσακίρογλου, την οποία ξεκινά με την προσφώνηση: «Αγαπητέ κύριε Τσακίρογλου». Με την επιστολή του, του ζητεί σε ήπιο ύφος να αποχωρήσει οικειοθελώς από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ, για να διευκολύνει τη λειτουργία του θεάτρου και να βοηθήσει έτσι στην εκτόνωση της κρίσης που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις διοίκησης και καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Ο Ν. Τσακίρογλου εξηγεί ότι μετά τις κατηγορίες και τη μομφή για κακή οικονομική διαχείριση που διατυπώθηκαν εις βάρος του, η αποχώρησή του θα σήμαινε για τον ίδιο ότι τις αποδέχεται. «Αρμόδιος να με παύσει από τα καθήκοντά μου είναι ο υπουργός Πολιτισμού, καθώς υπουργός Πολιτισμού με τοποθέτησε σ' αυτή τη θέση», απαντά. Και προσθέτει: «Περιμένω ακόμη από τον υπουργό Πολιτισμού την απάντηση στην επιστολή που του έχω στείλει από τη πρώτη στιγμή και με την οποία του ζητώ να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία του θεάτρου», προσθέτει.

Ο Ν. Τσακίρογλου τονίζει ότι δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την οικονομική διαχείριση του θεάτρου, αλλά το Δ.Σ. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος μόνο για τον προϋπολογισμό του καλλιτεχνικού προγράμματος, τον οποίο, όπως λέει, ποτέ δεν έχει υπερβεί. Συνεχίζει να εμφανίζεται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και να παίζει στις παραστάσεις του «Βασιλιά Λιρ» στο Βασιλικό Θέατρο. Η παρουσίασή της, όμως, στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου στο τέλος του μήνα παραμένει αμφίβολη. Το Δ.Σ. πήρε απόφαση να τη ματαιώσει λόγω κόστους -ανέρχεται στις 28.900 ευρώ.

«Θα είναι ντροπή για όλη τη χώρα», λέει ο Νικήτας Τσακίρογλου. «Οι Σέρβοι μάς περιμένουν κι έχουν ήδη ξεκινήσει να διαφημίζουν την ελληνική παρουσία στην πόλη τους και στην κρατική θεατρική τους σκηνή. Αν δεν γίνουν οι παραστάσεις του Βελιγραδίου θα δημιουργηθούν αμφιβολίες για την αξιοπιστία μας και σε άλλες χώρες, με τις κρατικές σκηνές των οποίων το ΚΘΒΕ έχει υπογράψει πρωτόκολλα συνεργασίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο
Υπουργείο Πολιτισμού
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μέγαρο Μουσικής
Εκρηκτική η ορχήστρα «γάτα» ο πιανίστας
Επιστολή γ.γ. ΥΠΠΟ προς Ν. Τσακίρογλου
Παραιτήσου πριν σε παραιτήσουμε
Βέρνερ Χέρτζογκ
Ο εκκεντρικός Γερμανός ταξιδευτής του σελιλόιντ
Half Note
Greek Note τζαζ κλαμπ
Βιβλίο
Διαβάζοντας στ' αστέρια
Δημοπρασία των Σόθμπις
Δεν πούλησαν τα ελληνικά
Επίδαυρος
ΕΘΝΙΚΟ εσωτερικού - εξωτερικού
Μουσείο Ακρόπολης
Χωρίς πάρκινγκ, για λόγους ασφαλείας
Σταρ Τρεκ
Το διαστημόπλοιο που ταιριάζει στον Ομπάμα
Τηλεόραση
Από το ABC στο Διαδίκτυο
Τι ενώνει, τι χωρίζει τους Κύπριους
Ο φωτογράφος της Σκύρου