Έντυπη Έκδοση

Suicidal Angels: «Παίξαμε καταμεσήμερο σε 10.000 κόσμο»

Για τους Suicidal Angels, που είναι από την Αθήνα και παίζουν thrash metal, όλα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2007.

Εκείνη την περίοδο πραγματοποίησαν την πρώτη βαλκανική τους περιοδεία με τους γνωστούς «συμπατριώτες» Rotting Christ. «Ετσι ήρθε και το πρώτο συμβόλαιο με μια δισκογραφική εταιρεία, την OSM Records, με έδρα στην Καλιφόρνια», μας λέει ο Ορφέας, ο ντράμερ της μπάντας.

«Το 2009 και μετά από μια συμμετοχή μας σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό, καταφέραμε να υπογράψουμε σε μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες του χώρου, τη Nuclear Blast, πράγμα το οποίο μας βοήθησε σημαντικά στην περαιτέρω εξέλιξή μας», προσθέτει ο ίδιος.

Τι τους προσέφερε η Nuclear Blast; «Είχαμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες περιοδείες, καθώς επίσης και σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη. Το 2010 κάναμε περίπου 130-150 συναυλίες», μας λέει ο Ορφέας.

«Το μεγαλύτερο κοινό στο οποίο έχουμε παίξει είναι σε ένα γερμανικό φεστιβάλ, λίγο έξω από το Αμβούργο, το Wacken Open Air, το μεγαλύτερο ίσως ευρωπαϊκό φεστιβάλ του χώρου, όπου τη μεσημεριανή ώρα που βγήκαμε είχε περί τα 10.000 άτομα. Αξέχαστη εμπειρία!»

Υπάρχουν, βέβαια, και πράγματα που θέλει να... ξεχάσει. Οπως το ταξίδι Ελλάδα - Γερμανία, Γερμανία - Ουκρανία, Ουκρανία - Ελλάδα. «Μέσα σε λιγότερο από τρεις μέρες, κάναμε έξι πτήσεις. Το βουητό του αεροπλάνου έφυγε απ' τα αφτιά μας μετά από τέσσερις μέρες». Επίσης, όπως λέει ο Ορφέας, δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες ο εκάστοτε διοργανωτής κάποιας συναυλίας είναι απατεώνας και έχει εξαφανιστεί αφήνοντάς τους ακόμα και χωρίς φαγητό!

Ο Ορφέας υποστηρίζει ότι το κράτος θα μπορούσε να βοηθήσει καλύπτοντας μέρος των εξόδων των συγκροτημάτων, είτε αυτό αφορά θέμα εξοπλισμού είτε έξοδα συναυλιών εντός και εκτός Ελλάδος. «Αυτά τα οποία σου αναφέρω δεν είναι όνειρα θερινής νυκτός. Τα έχουμε δει να συμβαίνουν σε χώρες της Ευρώπης, όπως Γερμανία, Ολλανδία καθώς επίσης και στις χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου», λέει ο ίδιος.

Ο Ορφέας, όμως, προτείνει και μερικά πιο «χειροπιαστά» πράγματα (αν λάβουμε υπόψη πόσα ολυμπιακά ακίνητα παραμένουν ανεκμετάλλευτα): «Θα μπορούσαμε να έχουμε πολιτιστικούς χώρους με αίθουσες συναυλιών, αίθουσες στούντιο και ηχογραφήσεων με χαμηλό κόστος». Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να καταλάβει το υπουργείο Πολιτισμού πώς μπορεί μια τέτοια επένδυση που θα κάνει σήμερα να αποφέρει σημαντικά οφέλη στο μέλλον. Αρκεί, βέβαια, τη διαχείριση ενός τέτοιου χώρου να μην την αναλάβουν πάλι «ημέτεροι» και επιτροπές... «δεινοσαύρων».

Μας «προσγειώνει» ο ίδιος: «Δυστυχώς, η χώρα που ανέδειξε τον πολιτισμό και τις τέχνες, σε όλες τις πτυχές τους, σήμερα αποτρέπει οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απαξίωση του μαθήματος της Μουσικής κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική και μετανάστευση
Παίρνω την κιθάρα μου και την κάνω Γερμανία
«Οι Τούρκοι μάς είδαν σαν αδέλφια»
Firewind και γιαπωνέζες φαν
Οι Locomondo επιμένουν ελληνικά
Απ' το Παρίσι μέχρι τον Καναδά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Εξετάσεις στην ομίχλη
Αλλα τους τάζουν και άλλα διδάσκουν
Νοσοκομεία
ΚΑΤ: Χτύπησε... κόκαλο το νυστέρι στις προμήθειες
Φαγοπότι εις βάρος των ταμείων
Μετανάστες
«Μουντιάλ Κρίκετ» από πακιστανούς μετανάστες
Στη φυλακή αντί για πολιτικό άσυλο
Ξαναστήνονται σύνορα στην Ευρώπη
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ψάχνουν άλλους δύο κι ένα γιατρό
Μουσική και μετανάστευση
Παίρνω την κιθάρα μου και την κάνω Γερμανία
«Οι Τούρκοι μάς είδαν σαν αδέλφια»
Firewind και γιαπωνέζες φαν
Suicidal Angels: «Παίξαμε καταμεσήμερο σε 10.000 κόσμο»
Οι Locomondo επιμένουν ελληνικά
Απ' το Παρίσι μέχρι τον Καναδά
Περιβάλλον
Ποια αντισταθμιστικά βλέπει το υπουργείο
Αντί ΧΥΤΑ, κομποστοποίηση
Απογραφή
Απογραφή αλά ελληνικά