Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝ: προς συνέδριο λόγω ασυμφωνίας τάσεων

Σε διαρκές συνέδριο είναι πιθανόν να οδηγηθεί ο ΣΥΝ το φθινόπωρο με αφορμή τις εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές. «Οι τάσεις δεν συμφωνούν», έλεγαν χθες συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα περιγράφοντας συγχρόνως τη δυσαρέσκεια του προέδρου του ΣΥΝ για όσα εξελίσσονται εντός του κόμματος της Αριστεράς.

Τσίπρας: νέα συνεδρίαση Τσίπρας: νέα συνεδρίαση Το Αριστερό Ρεύμα και η Ανανεωτική Πτέρυγα, οι δύο βασικές τάσεις του ΣΥΝ που εκπροσωπούν αντίστοιχα την πλειοψηφία και τη μειοψηφία του κόμματος, μέχρι χθες δεν είχαν καταλήξει σε κοινά κείμενα, αποτιμώντας διαφορετικά τόσο το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και τον τρόπο που βλέπουν την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ζήτημα δεν αφορά τις δύο βασικές τάσεις του ΣΥΝ, καθώς τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος προσεγγίζουν με αντίθετη οπτική τα ζητήματα», έλεγε χθες στην «Ε» ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που συζήτησαν τα θέματα που έχουν ανακύψει. Στελέχη του ΣΥΝ ανέφεραν ότι μεταξύ άλλων υπάρχει και η άποψη του Κοκκινοπράσινου, μιας μικρότερης τάσης του κόμματος, που προωθεί την ιδέα της πολιτικής ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τη μετεξέλιξή του σε κόμμα. Δεν επιθυμεί όμως στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο Αλέκος Αλαβάνος.

Χθες συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα η επταμελής επιτροπή που ανέλαβε να συντάξει τα κείμενα εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, αλλά δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση. Η συζήτηση επρόκειτο να συνεχιστεί και σήμερα ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή που θα οδηγήσει σ' ένα ενιαίο κείμενο με το οποίο θα συμφωνούν όλες οι πλευρές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη του Αριστερού Ρεύματος έχουν ήδη ζητήσει να μην εκλεγεί νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά ως προς το πρόσωπο που θα προτείνει, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του. Και αυτό αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιλογή του προσώπου που θα προταθεί. Από το να είναι στενός του συνεργάτης έως το να προέρχεται από τη μειοψηφία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης
ΣΥΝ και Μπουτάρης καταγγέλλουν Παπαγεωργόπουλο
Υπόθεση Siemens
Ελεύθερος, υπό όρους, και ο τέταρτος «παρένθετος»
Συνασπισμός
ΣΥΝ: προς συνέδριο λόγω ασυμφωνίας τάσεων
ΚΥΣΕΑ
Προτάσεις στο ΚΥΣΕΑ για λαθρομετανάστευση
Βουλή
Στη Βουλή οι Ενώσεις για την κρίση στα ΜΜΕ
Μόνο με ψήφους Ν.Δ., στους ιδιώτες τα κονδύλια για έρευνα
Ονομασία των Σκοπίων
«Με τροποποιήσεις» ο Νίμιτς στα Σκόπια
Κυπριακό
Ο Χριστόφιας ζητεί επιστροφή Αμμοχώστου
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Τράμπα Χάλκης με μειονότητα θέλει η Αγκυρα
ΠΑΣΟΚ
Με «αμνηστία» προσπαθεί να στριμώξει την κυβέρνηση
Άλλες ειδήσεις
Ο Παπούλιας στο συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων
Το ΔΗΚΚΙ για τα βιβλία