Έντυπη Έκδοση

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ - ΜΑΜΟΥΘ

ΣΥΝ και Μπουτάρης καταγγέλλουν Παπαγεωργόπουλο

Η υπεξαίρεση - μαμούθ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την άρνηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την απουσία, ουσιαστικά, αξιόπιστου ελεγκτικού μηχανισμού, που θα απέτρεπε την πρωτοφανή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, έφεραν στην ίδια θέση Μπουτάρη και την προσκείμενη στον Συνασπισμό δημοτική παράταξη.

«Ξέφραγο αμπέλι» η δημαρχία Παπαγεωργόπουλου λέει η αντιπολίτευση «Ξέφραγο αμπέλι» η δημαρχία Παπαγεωργόπουλου λέει η αντιπολίτευση «Η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ανεχτεί την αδιαφάνεια και την καταστροφή πόρων που θα έπρεπε να αξιοποιούνται για την κάλυψη ζωτικών αναγκών της πόλης και των δημοτών», λέει η κοινή δήλωση που φέρει την υπογραφή των δημοτικών συμβούλων των δύο παρατάξεων: Παναγιώτη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Κουράκη, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και Γιάννη Μπουτάρη. Στην κοινή τους δήλωση, οι δύο παρατάξεις αναφέρονται στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος «όχι μόνο δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την κατάχρηση-μαμούθ σε βάρος του δημόσιου χρήματος, αλλά αντίθετα απεκδύθηκε κάθε ευθύνης και εμφανίστηκε ως θύμα συνωμοσίας «επίορκων υπαλλήλων» και των επιθέσεων της αντιπολίτευσης! Και η κοινή δήλωση καταλήγει:

* Το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όμως, είναι ότι εξακολουθεί να διαχειρίζεται τις τύχες της πόλης η διοίκηση του κ. Παπαγεωργόπουλου, που επί των ημερών της ο δήμος έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι.

Επίκειται, την προσεχή βδομάδα, συνάντηση Αράπογλου, Μηταφίδη (Συνασπισμός), Τρεμόπουλου (Οικολόγοι), Μελετόπουλου (Ελεύθεροι Δημοκράτες) και Μπουτάρη, έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου για να βρεθούν κοινά σημεία δράσης κατά της διοίκησης του δήμου, ο οποίος θεωρείται ότι έφτασε στο έσχατο σημείο αποδιοργάνωσης. Μέσα σ' αυτό το κλίμα:

* Η διοίκηση του δήμου, με τον παραπλανητικό τίτλο απλής ανακοίνωσης, όπως καταγγέλλεται από την παράταξη Μπουτάρη, ακύρωσε στο δημοτικό συμβούλιο κι ενώ η αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει προηγούμενη της απόφαση για λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 19,5 εκατ. ευρώ. Ο λόγος: Καταγγελία των άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων στο Ελεγκτικό Συνέδριο ότι δεν υπήρξε διαγωνισμός, όπως ο νόμος ορίζει, για τη λήψη του δανείου με τους πιο συμφέροντες όρους. Το ύψος του δανείου ορίστηκε κάτω των 20 εκατ. ευρώ για να αποφευχθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 που ο νόμος ορίζει και αποφασίσθηκε η σύναψή του με απλή πλειοψηφία γιατί είχε παρουσιαστεί, στην αρχή του χρόνου, υστέρηση εσόδων 10 εκατ. ευρώ. Το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που το ελεγκτικό συνέδριο όρισε.

Ο Παναγιώτης Σαξώνης, ο πρώτος εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για την υπεξαίρεση-μαμούθ εμφανίστηκε χθες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο αίτημα του για άρση της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και φέρεται να είπε: «Μη φοβάστε κύριοι δικαστές, δεν θα φύγω. Αν επρόκειτο να φύγω, θα το είχα ήδη κάνει».

Το δικαστικό συμβούλιο, πάντως, παρά τους ισχυρισμούς του επικύρωσε τη διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάμπρου Τσόγκα, με την οποία απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, στον 45χρονο άλλοτε δημοτικό υπάλληλο «για λόγους ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος».

Ο Παναγιώτης Σαξώνης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο εξερχόμενος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αλλά πληροφορίες από το περιβάλλον του τον θέλουν να έχει δώσει συγκεκριμένα ονόματα και να ισχυρίζεται ότι:

* «Δεν ήμουν μόνος μου σ' αυτή την υπόθεση».

* «Τα πολλά τα πήραν άλλοι».

* «Εμπλέκονται πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα».

Σε βάρος του 45χρονου και κατά παντός άλλου υπευθύνου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νομού περί καταχραστών του Δημοσίου. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης
ΣΥΝ και Μπουτάρης καταγγέλλουν Παπαγεωργόπουλο
Υπόθεση Siemens
Ελεύθερος, υπό όρους, και ο τέταρτος «παρένθετος»
Συνασπισμός
ΣΥΝ: προς συνέδριο λόγω ασυμφωνίας τάσεων
ΚΥΣΕΑ
Προτάσεις στο ΚΥΣΕΑ για λαθρομετανάστευση
Βουλή
Στη Βουλή οι Ενώσεις για την κρίση στα ΜΜΕ
Μόνο με ψήφους Ν.Δ., στους ιδιώτες τα κονδύλια για έρευνα
Ονομασία των Σκοπίων
«Με τροποποιήσεις» ο Νίμιτς στα Σκόπια
Κυπριακό
Ο Χριστόφιας ζητεί επιστροφή Αμμοχώστου
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Τράμπα Χάλκης με μειονότητα θέλει η Αγκυρα
ΠΑΣΟΚ
Με «αμνηστία» προσπαθεί να στριμώξει την κυβέρνηση
Άλλες ειδήσεις
Ο Παπούλιας στο συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων
Το ΔΗΚΚΙ για τα βιβλία