Έντυπη Έκδοση

Ελεύθερος, υπό όρους, και ο τέταρτος «παρένθετος»

Το τέταρτο κατά σειρά «παρένθετο» πρόσωπο, ο Ηλ. Πιταούλης, απολογήθηκε χθες ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση Siemens, για το σκέλος που αφορά το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, το οποίο σύμφωνα με τον Θ. Τσουκάτο πήγε από τη Siemens στο ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα-ανακριτή, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικός όρους της εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Ηλ. Πιταούλης είναι ένα από τα έντεκα πρόσωπα τα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, είναι συναυτουργοί του Θ. Τσουκάτου, καθώς οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στις διαδρομές του ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων που, όπως υποστηρίζει ο πάλαι ποτέ στρατηγός της Χαρ. Τρικούπη, κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προκαταρκτική εξέταση, ο Ηλ. Πιταούλης είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την έρευνα, υποστηρίζοντας ότι η εμπλοκή του ονόματός του είχε να κάνει «με εξυπηρέτηση» στο πρόσωπο του φίλου του επιχειρηματία και νυν κατηγορούμενου, Στέλιου Βίου.

Τις επόμενες μέρες, πάντως, αναμένεται να προσέλθουν στον ανακριτή για να απολογηθούν και τα υπόλοιπα αποκαλούμενα «παρένθετα πρόσωπα», δηλαδή οι Ευδοκία Μίχα, Βενετία Τερζάκη, Π. Χαραμής, Γ. Χριστογιάννης, Σοφία Αραβοσιτά, Φ. Γενναίος και Π. Παπούλιας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης
ΣΥΝ και Μπουτάρης καταγγέλλουν Παπαγεωργόπουλο
Υπόθεση Siemens
Ελεύθερος, υπό όρους, και ο τέταρτος «παρένθετος»
Συνασπισμός
ΣΥΝ: προς συνέδριο λόγω ασυμφωνίας τάσεων
ΚΥΣΕΑ
Προτάσεις στο ΚΥΣΕΑ για λαθρομετανάστευση
Βουλή
Στη Βουλή οι Ενώσεις για την κρίση στα ΜΜΕ
Μόνο με ψήφους Ν.Δ., στους ιδιώτες τα κονδύλια για έρευνα
Ονομασία των Σκοπίων
«Με τροποποιήσεις» ο Νίμιτς στα Σκόπια
Κυπριακό
Ο Χριστόφιας ζητεί επιστροφή Αμμοχώστου
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Τράμπα Χάλκης με μειονότητα θέλει η Αγκυρα
ΠΑΣΟΚ
Με «αμνηστία» προσπαθεί να στριμώξει την κυβέρνηση
Άλλες ειδήσεις
Ο Παπούλιας στο συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων
Το ΔΗΚΚΙ για τα βιβλία