Έντυπη Έκδοση

Ο Παπούλιας στο συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων

Ξεκινούν αύριο βράδυ στο Λιτόχωρο Πιερίας οι εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής.

Στη διπλή διοργάνωση θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για να κηρύξει τη λήξη των εργασιών το βράδυ του Σαββάτου.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε αυτή θα συμμετέχουν 150 σύνεδροι από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις όλου του κόσμου.

Οπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή οι εργασίες του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής θα ολοκληρωθούν με ξενάγηση των συνέδρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου. Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης» στο Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου.

Το Σάββατο το βράδυ, μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Συγκεκριμένα, οργανώνεται ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή. Η βραδιά θα κορυφωθεί με τη συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή με την ορκωμοσία των νέων διοικητικών συμβουλίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης
ΣΥΝ και Μπουτάρης καταγγέλλουν Παπαγεωργόπουλο
Υπόθεση Siemens
Ελεύθερος, υπό όρους, και ο τέταρτος «παρένθετος»
Συνασπισμός
ΣΥΝ: προς συνέδριο λόγω ασυμφωνίας τάσεων
ΚΥΣΕΑ
Προτάσεις στο ΚΥΣΕΑ για λαθρομετανάστευση
Βουλή
Στη Βουλή οι Ενώσεις για την κρίση στα ΜΜΕ
Μόνο με ψήφους Ν.Δ., στους ιδιώτες τα κονδύλια για έρευνα
Ονομασία των Σκοπίων
«Με τροποποιήσεις» ο Νίμιτς στα Σκόπια
Κυπριακό
Ο Χριστόφιας ζητεί επιστροφή Αμμοχώστου
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Τράμπα Χάλκης με μειονότητα θέλει η Αγκυρα
ΠΑΣΟΚ
Με «αμνηστία» προσπαθεί να στριμώξει την κυβέρνηση
Άλλες ειδήσεις
Ο Παπούλιας στο συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων
Το ΔΗΚΚΙ για τα βιβλία