Έντυπη Έκδοση

ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ ΣΕ 29 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Κι αυτοί ψηφιακά

Στους 42 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που είχε δοθεί η έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να εκπέμπουν παράλληλα με το αναλογικό τους πρόγραμμα ψηφιακά, προστίθενται ακόμη 29.

Οι 29 αυτοί σταθμοί είχαν αρχικά κάνει αίτηση για να μεταδίδουν το πρόγραμμά τους ψηφιακά, αλλά το ΕΣΡ την είχε απορρίψει επειδή δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Στη συνέχεια εκείνοι έκαναν αίτηση θεραπείας τής τότε απόφασης της ανεξάρτητης Αρχής (604/20.11.2008) και χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, ανακοίνωσε ότι εγκρίνεται και θα μπορούν να εκπέμπουν ψηφιακά το πρόγραμμά τους.

Σε παλαιότερη συνεδρίαση του ΕΣΡ, ο Ιωάννης Λασκαρίδης είχε αναφέρει ότι οι περιφερειακοί σταθμοί που πληρούν της προϋποθέσεις για να εκπέμψουν ψηφιακά θα πρέπει να καταθέσουν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στο υπουργείο Μεταφορών τις τεχνικές παραμέτρους ψηφιακής εκπομπής. Τα περιφερειακά κανάλια έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τη χρήση του δικτύου που διαθέτει ήδη η ΕΡΤ έναντι βέβαια κάποιου αντιτίμου.

Πρόστιμα συνολικού ποσού 6.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ με σύσταση τη γλίτωσε η ΕΡΤ.

Ο Real Fm καλείται να πληρώσει 3.000 ευρώ για υποβάθμιση ποιότητας της γλώσσας στην εκπομπή του Γιώργου Γεωργίου. Είναι γνωστό ότι ο παραγωγός είναι αθυρόστομος οπότε εξαιτίας μιας σειράς βωμολοχιών του ο σταθμός τιμωρήθηκε από το ΕΣΡ.

Με το ίδιο ποσό τιμωρήθηκε και ο ραδιοσταθμός «Radio Πιερία» (Ν. Πιερίας) για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου.

Εγκρίθηκε επίσης η μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού «Τηλεφώς» έναντι του ποσού των 25.000 ευρώ από τον Θεόδωρο Δελλή στον Κωνσταντίνο Παπανικόλα.

Τέλος, η ΝΕΤ και συγκεκριμένα η εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» με τους Βασίλη Λυριζή και Δημήτρη Οικονόμου τη γλίτωσε ως συνήθως με σύσταση. Οι δύο δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής τους ανέφεραν ποιοι τραγουδιστές εμφανίζονται σε νυχτερινό μαγαζί, τη διεύθυνση του μαγαζιού αλλά και το τηλέφωνό του! Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε αυτή την περίπτωση αρκέστηκε σε απλή σύσταση, όπως έκανε και με τις εκπομπές της Δρούζα όσο αυτές έβγαιναν από τη συχνότητα της ΝΕΤ (φραπελιά).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Και οι Βραζιλιάνοι βράβευσαν «Εξάντα»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Προϊστορικός οικισμός στη Σαντορίνη
Θαύμα! Το Ακρωτήρι δικαιούται στέγαστρο
Για την ένταξη στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Τα αυθαίρετα της Κνωσού πρόβλημα για UNESCO
Θέατρο
Μπαλί - Πολωνία με οδηγό τον Αμλετ
Μάικλ Τζάκσον
«Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου»
Μουσική
Ο Χατζηχρήστος και η ρεμπετολογία
Οι μητροπολιτάνοι γράφουν μουσική
Μουσική, τραγωδία και ψυχανάλυση
Ο Βασίλης είχε το κεντρί
Χορός
Φόρος τιμής στην Πίνα Μπάους
Εκκληση του περιοδικού «Πλανόδιον»
Να σωθεί ο τάφος του αδελφού της Αννας Αχμάτοβα
Τηλεόραση
Κι αυτοί ψηφιακά
Και οι Βραζιλιάνοι βράβευσαν «Εξάντα»
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Αρχαίοι έρωτες χωρίς ταμπού και αναστολές