Έντυπη Έκδοση

Και οι Βραζιλιάνοι βράβευσαν «Εξάντα»

Ακόμη ένα νέο διεθνές βραβείο απέσπασε ο Εξάντας, αφού το ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» τιμήθηκε με το βραβείο «Ειδική Μνεία για την καλύτερη μεσαίου μήκους ταινία», στο 11ο FICA που πραγματοποιήθηκε στην Γκοϊάς της Βραζιλίας (16 έως 21 Ιουνίου).

Με ακόμη ένα βραβείο τιμήθηκε το ντοκιμαντέρ τού «Εξάντα», «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» Με ακόμη ένα βραβείο τιμήθηκε το ντοκιμαντέρ τού «Εξάντα», «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» Ενα από τα πιο επίκαιρα ντοκιμαντέρ του Εξάντα, το «Πεθαίνοντας στην Αφθονία», προσέφερε στο βραζιλιάνικο κοινό τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πώς οι πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπους, ακόμα και από πλούσιες σε παραγωγή τροφίμων χώρες όπως η Ινδία, στον υποσιτισμό και την ένδεια.

Επίσης, το ντοκιμαντέρ «Τα παιδιά ενός βιασμού» επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο «4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ» του Μεξικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 860 ντοκιμαντέρ από 80 χώρες συμμετείχαν στο αρχικό στάδιο του διαγωνισμού, εκ των οποίων η κριτική επιτροπή επέλεξε να συνεχίσουν να διαγωνίζονται μόλις 61, ανάμεσά τους «Τα παιδιά ενός βιασμού». Η τελική φάση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη του Μεξικού από τις 15 έως τις 24 Οκτωβρίου.

«Τα παιδιά ενός βιασμού» περιγράφουν την ιστορία των 2 μεγάλων συμμοριών του Ελ Σαλβαδόρ, που στελεχώνονται κυρίως από εφήβους. Η «18» και η «MS 13» έχουν μετατρέψει τη χώρα σε εμπόλεμη ζώνη, καθώς μάχονται για την απόκτηση του ελέγχου πάνω στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

Επιπλέον, στο Φεστιβάλ Ταινιών της Ισκια στην Ιταλία, που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουλίου, θα συμμετάσχει το ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Το Αίμα του Κουάν Κουάν».

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη βραβευτεί 3 φορές σε διεθνή φεστιβάλ, στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την επέλαση των πολυεθνικών και ντόπιων πετρελαϊκών εταιρειών στην Αμαζονία του Εκουαδόρ, τις συνέπειες της οποίας αντικρίσαμε και πρόσφατα στο γειτονικό Περού με πάνω από 100 ιθαγενείς νεκρούς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Κι αυτοί ψηφιακά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Προϊστορικός οικισμός στη Σαντορίνη
Θαύμα! Το Ακρωτήρι δικαιούται στέγαστρο
Για την ένταξη στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Τα αυθαίρετα της Κνωσού πρόβλημα για UNESCO
Θέατρο
Μπαλί - Πολωνία με οδηγό τον Αμλετ
Μάικλ Τζάκσον
«Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου»
Μουσική
Ο Χατζηχρήστος και η ρεμπετολογία
Οι μητροπολιτάνοι γράφουν μουσική
Μουσική, τραγωδία και ψυχανάλυση
Ο Βασίλης είχε το κεντρί
Χορός
Φόρος τιμής στην Πίνα Μπάους
Εκκληση του περιοδικού «Πλανόδιον»
Να σωθεί ο τάφος του αδελφού της Αννας Αχμάτοβα
Τηλεόραση
Κι αυτοί ψηφιακά
Και οι Βραζιλιάνοι βράβευσαν «Εξάντα»
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Αρχαίοι έρωτες χωρίς ταμπού και αναστολές