Έντυπη Έκδοση

ΟΜΠΑΜΑ ΑΜΕΣΗ Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Η Γουόλ Στριτ κόβει τη χρηματοδότηση στον Ομπάμα εν όψει εκλογών

Το κλείσιμο της «στρόφιγγας» στη χρηματοδότηση των Δημοκρατικών επιβεβαίωσε ότι τα παιδιά της Γουόλ Στριτ παίζουν σκληρό παιχνίδι εναντίον του Ομπάμα. They play hard ball, όπως λένε. Αλλά balls σημαίνει και το άλλο... πράγμα που πρέπει να αποδείξει ότι έχει ο πρόεδρος... (φωτ. Ass. Press)
Ακριβά -στην κυριολεξία- φαίνεται πως θα πληρώσει ο Μπαράκ Ομπάμα το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που με χίλια ζόρια κατάφερε να περάσει την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και μάλιστα αρκετά κουτσουρεμένο. Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν γλιτώνει την αγανάκτηση των μεγαλοτραπεζιτών της Γουόλ Στριτ.

Πλήρες θέμα...

 • Τουρκία

 • Γαλλία

  • ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ Αγγίζει Σαρκοζί το σκάνδαλο Λ' Ορεάλ
   Εστιάζοντας, στη μέχρι στιγμής απουσία αποδεικτικών στοιχείων από την καταγγέλλουσα λογίστρια της εκατομμυριούχου Μπετανκούρ για «δωρεές» προς τον ίδιο, ο Νικολά Σαρκοζί θα απευθυνθεί στους Γάλλους πολίτες την ίδια ημέρα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (φωτ. Reuters) Η γαλλική Δικαιοσύνη διέταξε χθες ανακρίσεις για τις καταγγελίες περί χρηματοδότησης των δεξιών κομμάτων από την κληρονόμο της Λ' Ορεάλ, Λιλιάν Μπετανκούρ.
 • Ιράν

 • Ρωσία

  • ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ 400.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο Πούτιν αλλάζει τον Καύκασο
   Κοιτάζοντας τη «μούσα» του «Κόκκινου Στρατού», το άγαλμα που θα στηθεί σε πλατεία της Μόσχας (φωτ.:Ass. Press) Η εποχή των εξτρεμισμών, της ανεργίας και της διαφθοράς φεύγει, ο Πούτιν κι η οικονομική ανάπτυξη έρχονται, ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Ρώσος πρωθυπουργός με την όλο υποσχέσεις εμφάνισή του στη διάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» στο Κισλαβόντσκ του ρωσικού Βορείου Καυκάσου.
 • ΗΠΑ

  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «INSPIRE» ΓΙΑ... ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Η Αλ Κάιντα στα περίπτερα
   Εως τώρα γινόταν... πρωτοσέλιδο στα ξένα περιοδικά. Τώρα, θα έχει το δικό της... (φωτ. Ass. Press) Στον χώρο των ΜΜΕ και μάλιστα για πρώτη φορά με έκδοση στα αγγλικά μπαίνει σύντομα η Αλ Κάιντα. Σε μία στροφή στον τρόπο με τον οποίον «επικοινωνεί» με την κοινή γνώμη -ή καλύτερα προπαγανδίζει- με τελικό σκοπό πάντα τη στρατολόγηση τρομοκρατών, η Αλ Κάιντα, υπό την καθοδήγηση του ριζοσπάστη Υεμενίτη ιμάμη Ανουάρ Αλ-Αουλάκι επιχειρεί να απευθυνθεί σε πιο... ψαγμένους Αμερικανούς μουσουλμάνους. Διατυπώνοντας πολιτική, θεολογική και ηθική επιχειρηματολογία.
  • Προσφυγή Ομπάμα κατά του σκληρού νόμου για τους μετανάστες που ψήφισε η Αριζόνα
   Δαιδαλώδεις δικαστικοί αγώνες αναμένονται στις ΗΠΑ, μετά την προσφυγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατά του νόμου περί μετανάστευσης που ψήφισε η Αριζόνα.
  • Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε στρατιώτη για το βίντεο με τη σφαγή στο Ιράκ
   Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον του Αμερικανού στρατιώτη από τον οποίο είχε διαρρεύσει εμπιστευτικό βίντεο που είχε καταγράψει την εσφαλμένη επίθεση αμερικανικού ελικοπτέρου το 2007 στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν Ιρακινοί πολίτες και δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερ.