Έντυπη Έκδοση

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: «ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ -ΑΝ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ- ΝΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ»

Αλλαγές συνεχίζει να υπόσχεται ο Λοβέρδος

Με την πεποίθηση πως αν οι αλλαγές «περπατήσουν» όπως σχεδιάζονται, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση σε σύντομο χρόνο να άρει σκληρές της αποφάσεις, ο υπουργός Εργασίας κάλεσε χθες την εθνική αντιπροσωπεία -καθησυχάζοντας ταυτόχρονα και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ζητούν και στο παρά πέντε βελτιώσεις- να στηρίξει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Μαρκόπουλος: Απόλυτη κατεδάφιση Μαρκόπουλος: Απόλυτη κατεδάφιση Προς επίρρωσιν των λόγων του, ο Ανδρ. Λοβέρδος παρέπεμψε στις ρήτρες που περιλαμβάνονται στα άρθρα 11 και 67 του σχεδίου νόμου, από τις οποίες προβλέπεται η εκπόνηση, ανά δύο χρόνια, αναλογιστικής μελέτης αλλά και η δυνατότητα στο υπουργείο Εργασίας αναπροσδιορισμού του επιδόματος των 800 ευρώ.

«Είμαστε σε σίγουρο δρόμο. Αν τα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε, αν ξαναβρεί η χώρα την εικόνα της αξιοπιστίας της, τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να άρουμε και να εξομαλύνουμε πολλές από τις αδικίες» είπε ο υπουργός, επικαλούμενος, κυρίως προς τις ενδοκυβερνητικές αιτιάσεις, τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε προχθές. Επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος -«να τελειώνουμε με αυτή την άθλια έννοια της μεταπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά-, μίλησε για αποφασιστικό χτύπημα στη θλιβερή αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος «να διαπιστώνει από κοινού τα προβλήματα της χώρας, αλλά να αρνείται να τα λύσει», και κάλεσε το κοινοβουλευτικό σώμα να στηρίξει το νομοσχέδιο, επιτιθέμενος ωστόσο σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση αναπτύσσει «διλημματικό λόγο», ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στη στάση του κόμματος στην ψήφιση του Μνημονίου, ενώ κατήγγειλε με το ερώτημα του «αριστερού» λόγου τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δυνατόν, ο κ. Τσίπρας να χαρακτηρίζει το σύστημα που κατέρρευσε αναδιανεμητικό; Το σύστημα που τσακίζει τους μικροσυνταξιούχους και αβαντάρει τους μεγαλοσυνταξιούχους;».

Παπαρήγα: Πολιτική κοροϊδία Παπαρήγα: Πολιτική κοροϊδία Απαντώντας στον υπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κ. Μαρκόπουλος, μίλησε για «απόλυτη κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους» και για «βαθιά υπόκλιση σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που προσομοιάζει σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, που όταν δεν έχει χρήματα δεν πληρώνει και όταν αποκτά δίνει κάτι παραπάνω».

Κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια:

**Ο Αλέξης Τσίπρας, επικαλούμενος το άρθρο 44 του Συντάγματος, ζήτησε δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό.

** Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως θα ψηφίσει επί της αρχής το Ασφαλιστικό, θα καταψηφίσει ωστόσο τις διατάξεις για τις οποίες εγείρονται ζητήματα αντισυνταγματικότητας και εκείνες που αφορούν τις μητέρες ανηλίκων.

Τσίπρας: Ζήτησε δημοψήφισμα Τσίπρας: Ζήτησε δημοψήφισμα * Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημ. Σιούφας, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να στηθούν παράλληλα αντίσκηνα στα υπουργεία και στο Μαξίμου με μοναδική έγνοια την ανάταξη της οικονομίας.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς: Η Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε την κυβέρνηση για «πολιτική κοροϊδία του λαού», στην οποία έχει επιδοθεί, προκειμένου να πλασάρει στην κοινωνία τα συγκεκριμένα μέτρα και χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «νεκροθάφτη του λείψανου του Ασφαλιστικού». Αναφερόμενη στον Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε πως δεν βρίσκει τον λόγο «που σηκώνει όλη αυτή τη φασαρία για την έξοδο από το Μνημόνιο», ενώ τόσο σε κυβέρνηση όσο και σε αξιωματική αντιπολίτευση απέδωσε τη μομφή «είσαστε άκρως επικίνδυνοι».

Ο Γ. Καρατζαφέρης επανέλαβε πως τα δύο κόμματα εξουσίας «κατέστρεψαν τη χώρα», ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση δήλωσε: «Είπατε πως για να σωθεί το πράγμα θέλει βάρβαρα μέτρα. Ετσι τα φορτώσατε όλα στην τρόικα και δώσατε τη δυνατότητα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να λένε ότι "δεν φταίμε εμείς, φταίει η τρόικα". Είναι ψεύδος αυτό. Δικό σας είναι το πρόγραμμα, δικά σας και τα μέτρα».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ιδεολογική μετάλλαξη» του ΠΑΣΟΚ και «πόση απόσταση μπορεί να έχει ο σοσιαλισμός από τη βαρβαρότητα». «Θα μείνετε στην ιστορία ως η κυβέρνηση που διέλυσε την κοινωνική ασφάλιση και το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα» δήλωσε και ζήτησε δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό, καλώντας παράλληλα τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν «με την καρδιά και τη συνείδησή τους».

! Πιθανή εμπλοκή στις σημερινές εργασίες της Βουλής δύναται να προκαλέσει η 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Κοινοβουλίου. Μάλιστα έως χθες το απόγευμα ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα ως προς την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια του Σώματος, αλλά και στη λειτουργία των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Ο σύλλογος των εργαζομένων έχει προαναγγείλει για σήμερα συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ γίνονταν διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του συλλόγου των υπαλλήλων προκειμένου να υπάρξει μια ενδιάμεση λύση με προσωπικό ασφαλείας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Σχετικά θέματα: Ασφαλιστικό
6 «κρυφές πληγές» και 3 «σανίδες σωτηρίας»
Οι διαρροές θα φέρουν διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ
Μαύρα μαντάτα στην «Πράσινη Βίβλο» για τις συντάξεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικό
6 «κρυφές πληγές» και 3 «σανίδες σωτηρίας»
Οι διαρροές θα φέρουν διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ
Μαύρα μαντάτα στην «Πράσινη Βίβλο» για τις συντάξεις
Αλλαγές συνεχίζει να υπόσχεται ο Λοβέρδος
Νέα Δημοκρατία
Δέσμιος του Μνημονίου εν μέσω βολών και μέτρων
Ξέχασε την αυτοκριτική, βλέπει όμως απαλλαγή από το Μνημόνιο σε δύο χρόνια!
Απογραφή προσωπικού του Δημοσίου
Μπλόκο στα δεδομένα των δημοσίων υπαλλήλων
Ελληνικές τράπεζες
Κίνδυνοι αφελληνισμού ελληνικών τραπεζών
ΚΚΕ
ΚΚΕ: Πολιτικό φακέλωμα οι εισφορές μέσω τραπεζών
Έκκληση για κοινή δράση
Κοινό μέτωπο δράσης κατά του Μνημονίου
Άλλες ειδήσεις
Αναμόρφωση σπουδών στη Σχολή Δικαστών
«Διαθέσιμος» δήμαρχος ο Τάσος Τζήκας
«Αποστολή» ανθρωπιάς από την Αρχιεπισκοπή