Έντυπη Έκδοση

Χειρόγραφες αποδείξεις αν χαθεί το ταξίμετρο

Θεωρημένες χειρόγραφες αποδείξεις θα δίνουν στους πελάτες τους οι εκμεταλλευτές ταξί που έχουν απολέσει την ταμειακή μηχανή.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου, απαλλάσσονται από τα πρόστιμα απώλειας έως σήμερα της φορολογικής ταμειακής μηχανής ή του βιβλιαρίου συντήρησής της οι εκμεταλλευτές ταξί, οι οποίοι καλούνται να θεωρήσουν ικανό αριθμό χειρόγραφων αποδείξεων για να δίνουν στους πελάτες. Συγκεκριμένα:

* Η απώλεια φορολογικού μηχανισμού ή βιβλιαρίου συντήρησης δεν συνεπάγεται απόκρυψη ή απώλεια φορολογητέας ύλης, δεδομένου ότι ο φόρος τους προσδιοριζόταν τεκμαρτά μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Εφόσον από 1ης Ιουλίου ενταχθούν στο λογιστικό σύστημα με δήλωση στην εφορία, οι επαγγελματίες εκμεταλλευτές ταξί μπορούν να απευθύνονται σε εξουσιοδοτημένους τεχνικούς φορολογικών ταξίμετρων, που υποχρεούνται στην άμεση έκδοση νέου βιβλιαρίου συντήρησης σε αντικατάσταση παλιού απολεσθέντος και μέχρι 30/9/2010, χωρίς την επιβολή προστίμου λόγω απώλειας.

* Οι εφορίες θα θεωρούν ικανό αριθμό χειρόγραφων αποδείξεων στους επιτηδευματίες για όλες τις περιπτώσεις μη λειτουργίας φορολογικού μηχανισμού λόγω βλάβης, συντήρησης, πλήρωσης και αντικατάστασης φορολογικής μνήμης ή μη έγκαιρης εγκατάστασης νέου μηχανισμού που έχει ήδη αγοραστεί κ.λπ. για την έκδοση αποδείξεων προς τους πελάτες.

* Η θεώρηση των χειρόγραφων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και τιμολογίων είναι ανεξάρτητη από τη θεώρηση ή μη του βιβλίου εσόδων-εξόδων, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

* Από την 1η Οκτωβρίου οι επιτηδευματίες που δεν έχουν αντικαταστήσει τα απολεσθέντα ή δεν έχουν ενταχθεί στο λογιστικό σύστημα με θεώρηση βιβλίων και στοιχείων αντιμετωπίζουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ανεργία
47 εκατ. άνεργοι στον ΟΟΣΑ - στην πραγματικότητα 80
Χρυσός
Χρυσό 8 εκατ. ευρώ πούλησε η Ελλάδα
350 μετρικούς τόνους χρυσού εκποίησαν οι κεντρικές τράπεζες
ΑΕΠ
2,5% έπεσε το ελληνικό ΑΕΠ στο α' τρίμηνο
Πληθωρισμός
Πληθωρισμός: Και ξανά προς τη δόξα τραβά
Μνημόνιο
Εύσημα Μπαρνιέ για τον στενό κορσέ
Το Μνημόνιο προβλέπει... απελευθέρωση ενέργειας
ΕΣΕΕ για το Ασφαλιστικό
Εμποροι: Δυσθεώρητο το κοινωνικό κόστος του Ασφαλιστικού
ΔΕΗ
Συμφωνία ΔΕΗ - Μυτιληναίου - Motor Oil στο φ. αέριο
Χρηματιστήριο Αθηνών
Ξένοι θεσμικοί ξεφορτώνονται τράπεζες, τσιμπάνε μκρομεσαίες
Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδας
Ζημιογόνες μία στις 4 επιχειρήσεις Β. Ελλάδας
Άλλες ειδήσεις
Χειρόγραφες αποδείξεις αν χαθεί το ταξίμετρο