Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εύσημα Μπαρνιέ για τον στενό κορσέ

Στην πολύ σημαντική δουλειά που κάνει η Ελλάδα για να βάλει τάξη στα οικονομικά της αναφέρθηκε και ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, υπογραμμίζοντας όμως ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει πολύ σημαντικές δεσμεύσεις για να διασφαλίσει την αίσια κατάληξη αυτής της δουλειάς».

Προκληθείς, κατά τη διάρκεια συζήτησης, που γινόταν στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης και την Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αννυ Ποδηματά, ο επίτροπος προέβη σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω, είπε, ότι αυτή η κρίση που έπληξε τη χώρα σας -και όχι μόνο τη δική σας χώρα- και οι συνακόλουθοι κίνδυνοι διάχυσης της κρίσης έφεραν στο προσκήνιο την αλληλεξάρτηση των κρατών-μελών, ιδιαίτερα της ζώνης ευρώ, και κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη να επιδείξει η Ευρώπη την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της ευρωζώνης και της Ε.Ε. στο σύνολό της.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ecofin της 9ης Μαΐου, τόνισε, για τη δημιουργία αυτών των δύο χρηματοδοτικών εργαλείων, αποδεικνύουν ότι η Ευρώπη είναι ικανή να απαντήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις μεγάλες οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.

Πιστεύω επίσης, κατέληξε ο επίτροπος, ότι είναι ξεκάθαρη η ανάγκη να βελτιώσουμε τον οικονομικό και δημοσιονομικό συντονισμό και ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος στην εφαρμογή των αποφάσεων για την οικονομική διακυβέρνηση και τον οικονομικό συντονισμό.

«Δώσαμε μία απάντηση σταθεροποίησης για την Ελλάδα και για το ευρώ. Πρέπει να προχωρήσουμε και να πάμε ακόμη παρά πέρα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προστασία της απασχόλησης και την ανάπτυξη στο πλαίσιο και της Στρατηγικής 2020».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Σχετικά θέματα: Μνημόνιο
Το Μνημόνιο προβλέπει... απελευθέρωση ενέργειας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ανεργία
47 εκατ. άνεργοι στον ΟΟΣΑ - στην πραγματικότητα 80
Χρυσός
Χρυσό 8 εκατ. ευρώ πούλησε η Ελλάδα
350 μετρικούς τόνους χρυσού εκποίησαν οι κεντρικές τράπεζες
ΑΕΠ
2,5% έπεσε το ελληνικό ΑΕΠ στο α' τρίμηνο
Πληθωρισμός
Πληθωρισμός: Και ξανά προς τη δόξα τραβά
Μνημόνιο
Εύσημα Μπαρνιέ για τον στενό κορσέ
Το Μνημόνιο προβλέπει... απελευθέρωση ενέργειας
ΕΣΕΕ για το Ασφαλιστικό
Εμποροι: Δυσθεώρητο το κοινωνικό κόστος του Ασφαλιστικού
ΔΕΗ
Συμφωνία ΔΕΗ - Μυτιληναίου - Motor Oil στο φ. αέριο
Χρηματιστήριο Αθηνών
Ξένοι θεσμικοί ξεφορτώνονται τράπεζες, τσιμπάνε μκρομεσαίες
Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδας
Ζημιογόνες μία στις 4 επιχειρήσεις Β. Ελλάδας
Άλλες ειδήσεις
Χειρόγραφες αποδείξεις αν χαθεί το ταξίμετρο