Έντυπη Έκδοση

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ ΤΟΥ 87% ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Δεν δίνει των γειτόνων της νερό

Οκτώ χώρες διεκδικούν υδάτινα δικαιώματα στον Νείλο σπάζοντας το μονοπώλιο Αιγύπτου και Σουδάν (ΑΡ/Mariella Furrer)
Με τις ανησυχίες για τη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πόσιμου νερού να ενισχύονται, οι χώρες στη λεκάνη του Νείλου «διψούν» να εξασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερα δικαιώματα στον ποταμό που γεμίζει την έρημο ζωή.

Πλήρες θέμα...

 • Νότια Οσετία

  • ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ Ν. ΟΣΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΤΑΙ Τα πολλά ψέματα του Σαακασβίλι
   Μνημόσυνο για τα θύματα της γεωργιανής εισβολής στο Τσχινβάλι. Για κάποιον «περίεργο» λόγο, τα δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν μόνο φωτογρφίες από τη ρωσική απάντηση στη Γεωργία και όχι από την αρχή της σύρραξης, ακυρώνοντας τις έννοιες του επιτιθέμενου και του αμυνόμενου (ΕΡΑ/Yuri Kochetkov) Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά ταραγμένα 24ωρα και ξενύχτια με ανταλλαγές πυρών και κινητικότητα στρατιωτικών δυνάμεων, οι περισσότεροι κάτοικοι της Νοτίου Οσετίας είχαν πέρυσι πέσει ήσυχοι για ύπνο τη νύχτα της 7ης προς 8η Αυγούστου.
 • Νέα γρίπη

  • Πλένετε τα χέρια σας και αφήστε το Tamiflu
   Κάποιοι επιθυμούν διακαώς την εκδήλωση μιας πανδημίας, υποστηρίζει ο Τομ Τζέφερσον Ο Βρετανός επιδημιολόγος, Τ. Τζέφερσον, απασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια στην Cochrane Collaboration (διεθνή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, όπου συνεργάζονται χιλιάδες εθελοντές επιστήμονες, αξιολογώντας συστηματικά συγκεκριμένες δημοσιοποιημένες ιατρικές πρακτικές και επιδημιολογικές μελέτες) με ειδικότητα τη γρίπη, ενώ διετέλεσε για μία 10ετία γιατρός του βρετανικού στρατού.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Νεκρό δηλώνουν τον ηγέτη των Πακιστανών Ταλιμπάν
   Νεκρός φημολογείται ότι είναι ο πλέον καταζητούμενος και επικηρυγμένος με 5 εκατομμύρια δολάρια ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν, Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ.
  • Τιτάνας, ο μικρός αδελφός (;) της Γης
   Καλλιτεχνική απεικόνιση του Τιτάνα. Ερευνητές υποστηρίζουν πως θυμίζει τον πλανήτη μας όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα δείγματα ζωής Η Γη πιθανώς έχει ένα νεαρό αδερφό στο ηλιακό μας σύστημα -οι συνθήκες στον δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα, παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες μ' εκείνες που επικρατούσαν στον πλανήτη μας όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα δείγματα ζωής.
  • Θέμα τιμής και γοήτρου για τη Ρωσία ο Καύκασος
   Ρώσοι στρατιώτες στον Καύκασο. Η Μόσχα έχει πάρει σοβαρά το θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας της στην περιοχή και φαίνεται αποφασισμένη να μη δώσει άλλα δικαιώματα... (ΑΡ/Sergei Grits) Στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν -μία από τις περιοχές του Καυκάσου, που έχει γίνει παίγνιο των Μεγάλων Δυνάμεων- ο 77χρονος Αλί Αλίγεφ είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό και το πολεμικό του όνομα, «Αντάλο».
  • Υδάτινη εξαΰλωση
   Δεν είναι άυλες ψυχές που περιφέρονται χαμένες.