Έντυπη Έκδοση

Στο Μαξίμου, με πρόσκληση Καραμανλή, ο Γράψας

Τη στάση ενός παλιομοδίτη, άκαμπτου και αξιοπρεπούς στρατιωτικού κράτησε χθες ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτρης Γράψας στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την ξαφνική ανακοίνωση της αποστρατείας του την περασμένη Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός χαιρετά τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψα, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου Ο πρωθυπουργός χαιρετά τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψα, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου Προσκληθείς από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή πήγε στο Μαξίμου για μια «εθιμοτυπική επίσκεψη», όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, μιλώντας αργότερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Ηθελα -είπε- να ευχαριστήσω τον κ. πρόεδρο για την τιμή που μου έκανε να με εμπιστευθεί δύο φορές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο του Στρατού Ξηράς όσο και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας. Και ο κ. πρόεδρος ήθελε με την πρόσκληση αυτή να τιμήσει τις Ενοπλες Δυνάμεις».

«Είναι ενημερωμένος»

Ο ίδιος, ερωτηθείς εάν παρείχε με την ευκαιρία και ενημέρωση για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά στον πρωθυπουργό, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, ρίχνοντας απλώς το μπαλάκι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Συζητήσεις έγιναν, εκτιμήσεις έγιναν. Ο κ. πρόεδρος είναι ενημερωμένος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και γνωρίζει πάρα πολύ καλά το τι γίνεται», περιορίστηκε να πει. Αντιστοίχως λακωνικά αντιμετώπισε και ερώτηση εάν τίθεται θέμα ανησυχίας εν όψει των τουρκικών επιδιώξεων για κλίμα έντασης στο Αιγαίο: «Οχι. Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στις Ενοπλες Δυνάμεις και στην πολιτική του ηγεσία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η τελετή παράδοσης -παραλαβής των καθηκόντων του απερχόμενου αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημήτριου Γράψα από το νέο αρχηγό πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη στις 6.30 το απόγευμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Ενοπλες δυνάμεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
ΣΥΡΙΖΑ: Οι συνιστώσες μιας δοκιμαζόμενης συνισταμένης
ΠΑΣΟΚ
Αρχίζει προεκλογική εκστρατεία
Κώστας Καραμανλής
Αποφασίζει για εκλογές ή ανασχηματισμό
Ενοπλες δυνάμεις
Στο Μαξίμου, με πρόσκληση Καραμανλή, ο Γράψας
Κυπριακό
Πάσκοε, Ντάουνερ, Ζεριχούν σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό