Έντυπη Έκδοση

Εισήγηση να ανοίξουν οι Παιδικοί τον Σεπτέμβριο

Αγνωστο πότε η έναρξη των σχολείων

Την απόφαση να εισηγηθεί στο υπουργείο Υγείας το κανονικό άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών τον Σεπτέμβριο πήρε χθες το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για τη νέα γρίπη, όμως σε εκκρεμότητα παραμένει το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλα κράτη, εξετάζεται ως μέτρο περιορισμού της μετάδοσης της νέας γρίπης, καθώς από το φθινόπωρο αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου, οι ειδικοί ανέβαλαν την εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων για την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η λίστα προτεραιότητας με την οποία θα εμβολιαστεί για τη νέα γρίπη ο πληθυσμός της χώρας.

*Αυστηρότητα στη συνταγογράφηση των αντιιικών φαρμάκων για τη νέα γρίπη εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, τονίζοντας στην απόφαση που εξέδωσε για το θέμα πως η χορήγηση «Ταμιφλού» και «Ρελένζα» χωρίς ιατρική συνταγή και αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση αποτελεί παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας. Η αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση και συνταγή φυλάσσεται επί διετία στα φαρμακεία και πρέπει να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για έλεγχο.

Οι εταιρείες-υπεύθυνοι κυκλοφορίας των αντιιικών φαρμάκων και οι φαρμακαποθήκες υποχρεούνται να ενημερώνουν σε εβδομαδιαία βάση τον ΕΟΦ για τις διατεθείσες ποσότητες αντιιικών φαρμάκων ανά προϊόν και νομό, ενώ αν διαπιστωθεί υπερβολική ζήτηση πρέπει να ειδοποιείται άμεσα ο Οργανισμός. Υπόδειγμα της αιτιολογημένης ιατρικής γνωμάτευσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ www.eof.gr/ web/guest/newflu

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
Εκπαίδευση
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μετανάστες
Εψαχναν... παράδεισο αλλά βρέθηκαν κρατούμενοι στην κόλαση
Εκατοντάδες στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ από την Εκκλησία
«Ασφυξία» στην Παγανή Λέσβου, στα όριά τους τα άλλα κέντρα
Φάκελος: Διαφθορά
Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο
Επιτροπή Aξιολόγησης
Παραίτηση- «κατηγορώ» για κολέγια
Οικιακός τομέας
Τα σπίτια μας χάνουν το 25% της ενέργειας
«Η καλή αρχιτεκτονική είναι απαραίτητα βιοκλιματική»
Οι φτωχοί ζουν σε κτίρια ενεργοβόρα
H1N1
Νέα γρίπη: τι να προσέχουν οι ταξιδιώτες
Έκτακτη εισφορά
Το Δημόσιο έχασε την 1η δικαστική μάχη
Ειδική Αγωγή - Εκπαίδευση
Μέριμνα μηδέν για μαθητές ΑμεΑ
Ημιυπαίθριοι χώροι
Ημιυπαίθριο... άγχος για Σουφλιά
Άλλες ειδήσεις
Εισήγηση να ανοίξουν οι Παιδικοί τον Σεπτέμβριο