Έντυπη Έκδοση

«Πρίσμα+» ευαισθησίας

Το νέο πρόγραμμα του «Πρίσμα+» το οποίο θα προβάλλεται και από την ιστοσελίδα www.ert.gr, κάνει πρεμιέρα το Σάββατο και είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία.

Ο «Παραμυθάς» έρχεται το Σάββατο στο «Πρίσμα+» για να μεταδώσει μηνύματα ανθρώπινων αξιών, οικολογίας και κοινωνικής συμπεριφοράς Ο «Παραμυθάς» έρχεται το Σάββατο στο «Πρίσμα+» για να μεταδώσει μηνύματα ανθρώπινων αξιών, οικολογίας και κοινωνικής συμπεριφοράς Πρόκειται για παραγωγές όλων των ειδών οι οποίες έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτήθηκαν από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Τα συγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνουν διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ψηφιακούς υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης.

Ο «Παραμυθάς», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πιλάβιου, επιστρέφει στη μικρή οθόνη (Σαββατοκύριακο, 17.45) με νέες περιπέτειες. Αμέσως μετά και κάθε Σαββατοκύριακο θα εμφανίζεται το «Κουτάλι» που μαγειρεύει μαζί με τα παιδιά και τα μαθαίνει να παίζουν με τα χρώματα των υλικών.

Η εκπομπή «Ο,τι φτιάχνεται... το φτιάχνετε» (Σαββατοκύριακο, 14.30) επιχειρεί να μάθει στους τηλεθεατές τα μυστικά των κατασκευών για το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον κήπο. Μια εκπομπή που επιχειρεί να μεταδώσει ό,τι πρέπει να γνωρίζει το κοινό για να κάνει πιο όμορφο τον κήπο, το σπίτι, τη βεράντα είναι η παραγωγή «Ολα για τον κήπο» (Σαββατοκύριακο, 15.00).

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και των φυτών, αλλά και η καταγραφή των γνώσεων της λαϊκής παράδοσης είναι το κόνσεπτ της εκπομπής «Βότανα, Μυστικά και Θεραπείες» (Σάββατο, 15.30).

Το τηλεπεριοδικό «Υγιαίνετε», με θέματα υγείας, διατροφής, πρόληψης, αντιμετώπισης ασθενειών, θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 18.30. Κάθε Τρίτη (18.00) ο «Επαγγελματικός προσανατολισμός» θα παρουσιάζει στοιχεία που αφορούν επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους σε ό,τι αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Μια εβδομαδιαία εκπομπή για τα κατοικίδια ζώα και τη σχέση τους με τους ανθρώπους με τίτλο «Ζωογραφία» θα μεταδίδεται επίσης κάθε Τρίτη (18.30).

Στόχος της εκπομπής «Παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται» (Σάββατο, 16.00) είναι να δείξει στον θεατή επαγγέλματα που χάνονται.

Η σειρά «Η γειτονιά μας τα Βαλκάνια» (Σάββατο, 18.30) θα ταξιδεύει το κοινό σε όλες τις βαλκανικές χώρες προκειμένου να γνωρίσει πολιτιστικά δρώμενα και πτυχές της καθημερινής ζωής.

Αμέσως μετά η σειρά «Δύο φορές ξένος» διηγείται την ιστορία των πιο σημαντικών ανταλλαγών πληθυσμού του 20ού αιώνα. Μισή ώρα αργότερα, στις «Ιστορίες πραγμάτων», η παρουσίαση και η ουσιαστική κατανόηση της διαδικασίας παραγωγής αντικειμένων-αγαθών καθημερινής χρήσης αποτελούν τον πυρήνα της σειράς.

Η «Πρόβα γάμου» (Κυριακή, 20.30) καταγράφει μια από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις της κοινωνίας μας, αυτή του γάμου. Μια σειρά περιηγήσεων του Γιάννη Βαρβιτσιώτη σε ιστορικούς τόπους είναι η παραγωγή «Ενας μοντέρνος Παυσανίας» (Δευτέρα, 18.00).

Στη «Νυχτερινή βάρδια» (Τρίτη, 24.00) παρουσιάζονται άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η «Λογο-Τεχνία» (Τετάρτη, 18.00) σε σκηνοθεσία Ηρώς και Γιώργου Σγουράκη καταγράφει την πορεία του ελληνικού λόγου, της ποίησης και της λογοτεχνικής δημιουργίας.

«Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία» (Πέμπτη, 18.00) προβάλλει δρόμους που κρύβουν την ιστορία κάθε πόλης. Μια ολόκληρη μέρα από τη ζωή ενός ατόμου με αναπηρία παρουσιάζει η παραγωγή «Μια μέρα μαζί» (Παρασκευή, 18.00).

Με όχημα το ποδήλατο, ο Λευτέρης Πλακίδας γυρίζει τον κόσμο και γνωρίζει ανθρώπους και τόπους, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με τον κόσμο του «Pedal» (Κυριακή, 15.30) και την ίδια μέρα στις 20.00 η εκπομπή «On the road» απευθύνεται σε οποιονδήποτε απολαμβάνει δράση, γέλιο και ανατροπές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Πέντε πρεμιέρες σε Σκάι και Alpha
«Ανθρωποι απλοί, απλοί σαν τα παιδιά»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Φιλότεχνες με άδειες τσέπες
Χώρος τέχνης
Χείρα βοηθείας από τον κύριο Τομ Γουέιτς
Αρχαιολογία
Στέλνουμε την Ακρόπολη στο Βρετανικό
Θέατρο
«Δεν φταίνε μόνο οι 300»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Fuga γεύσεων στο Μέγαρο
Νόμπελ Λογοτεχνίας
«Επικίνδυνοι, Κάστρο και Τσάβες»
Η μπουνιά που έδωσε στον Μάρκες
Τηλεόραση
«Πρίσμα+» ευαισθησίας
Πέντε πρεμιέρες σε Σκάι και Alpha
«Ανθρωποι απλοί, απλοί σαν τα παιδιά»
Άλλες ειδήσεις
Για ένα μυθιστόρημα που μάχεται την εξουσία