Έντυπη Έκδοση

Ισχυρές γυναίκες: πρώτη η κυρία πλανητάρχου

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού «Forbes» με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, αναδείχθηκε η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ Ομπάμα, υποσκελίζοντας αρχηγούς κρατών, μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και διασημότητες, με βάση μια νέου τύπου αξιολόγηση που δίνει μεγαλύτερη σημασία στη δημιουργική επιρροή και την επιχειρηματικότητα.

Η άνοδος της Μισέλ Ομπάμα ήταν παραπάνω από θεαματική, καθώς πέρυσι κατείχε την 40ή θέση. Η επικεφαλής της εταιρείας Kraft Foods, Αϊρίν Ρόζενφελντ, που ηγήθηκε της εξαγοράς της βρετανικής Cadbury, ακολουθεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με τρίτη την Οπρα Γουίνφρι, η οποία σταματάει την ερχόμενη χρονιά την επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της, έπειτα από 25 χρόνια, και θα εγκαινιάσει το δορυφορικό της δίκτυο OWN.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, που εξελέγη πέρυσι πρώτη, είναι τέταρτη, ενώ η Χίλαρι Κλίντον, η οποία τέθηκε επικεφαλής της διαμεσολαβητικής προσπάθειας για τη Μέση Ανατολή, βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Οπως δήλωσε η Μόιρα Φορμπς, αντιπρόεδρος και εκδότρια του περιοδικού «ForbesWoman», οι γυναίκες που περιλαμβάνονται στη λίστα «έχουν ιδρύσει εταιρείες κι έχουν καθιερώσει προϊόντα, κάποιες φορές ακόμη και με μη-παραδοσιακούς τρόπους, έχουν ξεπεράσει τα στεγανά των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα, σε τομείς όπως το εμπόριο, η πολιτική, ο αθλητισμός, τα μέσα ενημέρωσης και το πολιτιστικό πνεύμα της εποχής, επηρεάζοντας τις ζωές εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων ανθρώπων».

Στη Μισέλ Ομπάμα αναγνωρίστηκε ότι «έφερε στα μέτρα της το γραφείο της πρώτης κυρίας», καταφέρνοντας ταυτόχρονα να παραμείνει δημοφιλής. Επίσης ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματική στην προώθηση εκστρατείας κατά της παιδικής παχυσαρκίας.

Ο βρετανικός Τύπος έσπευσε να αναφερθεί στο γεγονός ότι με τα νέα κριτήρια η Lady Gaga και η Μπιγιόνσε (7η και 9η) αφήνουν πολύ πίσω τη βασίλισσα της Βρετανίας (41η).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Σχετικά θέματα: ΗΠΑ
«Οι δημόσιες σχέσεις» εμπόδισαν τον Ομπάμα να δράσει στην κηλίδα της ΒΡ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ουγγαρία
Τα τοξικά κύματα του Δουνάβεως
«Αγνοούμε ακόμα τις επιπτώσεις»
ΗΠΑ
«Οι δημόσιες σχέσεις» εμπόδισαν τον Ομπάμα να δράσει στην κηλίδα της ΒΡ
Ισχυρές γυναίκες: πρώτη η κυρία πλανητάρχου
Αφγανιστάν
Ολοι «μιλούν» με τους Ταλιμπάν
Ε.Ε. - ΗΠΑ
Η Ε.Ε. ζητάει εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για την τρομο-υστερία
Ισραήλ
Τον Οκτώβριο του '73 (πόλεμος Γιομ Κιπούρ) το Ισραήλ θα έκανε χρήση πυρηνικών
Τουρκία
Περιμένοντας το τουρκικό «ναι»
Τρίτο πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία προτείνει η Ιαπωνία
«Πάτωσε» η φρεγάτα
Άλλες ειδήσεις
Δέκα δεκάτου του δέκα