Έντυπη Έκδοση

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Κραυγή κατά Μνημονίου

Μαθητές Λυκείου και φοιτητές πορεύτηκαν μαζί με τους εργαζομένους και συνταξιούχους του Δημοσίου από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την ακύρωση του βάρβαρου -όπως το χαρακτήρισαν- Μνημονίου.

Οι διαδηλωτές φώναζαν, αλλά η πλειοψηφία της Βουλής δεν άκουγε! Οι διαδηλωτές φώναζαν, αλλά η πλειοψηφία της Βουλής δεν άκουγε! «Η πολιτική του Μνημονίου αποτελεί -τόνισαν- το αποκορύφωμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των τελευταίων χρόνων, που οδήγησε τους εργαζομένους και την κοινωνία σε εξαθλίωση, αυξάνοντας τα προνόμια και τα κέρδη των τραπεζιτών και των επιχειρήσεων». Με οδηγό το Μνημόνιο -συνέχισαν- η κυβέρνηση έχει ήδη περικόψει το 25% των εισοδημάτων τους, ενώ καταργούνται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και οδηγούνται σε διάλυση τα ασφαλιστικά τους Ταμεία. Αναφέρθηκαν δε και «σε συγχωνεύσεις και κατάργηση υπηρεσιών, όπως και σε συνεχιζόμενες απολύσεις εκτάκτων», ενώ υποστήριξαν ότι «ακόμα και η μονιμότητα καταργείται». Εξέφρασαν μάλιστα την ανησυχία ότι «με το ονομαζόμενο "νέο μισθολόγιο" προωθείται τόσο η περαιτέρω αφαίρεση του εισοδήματος όλων των δημοσίων υπαλλήλων, όσο και νέα μείωση συντάξεων».

Φτάνοντας στη Βουλή, οι διαδηλωτές βρήκαν να τους περιμένουν στον Αγνωστο Στρατιώτη διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ στη Β. Σοφίας είχαν αποκλείσει τον δρόμο διμοιρίες και 2 κλούβες.

«Υπάρχει και άλλος δρόμος για να βγει μια χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. Στην Ουγγαρία που πήγε το ΔΝΤ, η κυβέρνηση της χώρας επέλεξε να φορολογήσει τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες για να καλύψει το έλλειμμά της και όχι να περικόψει μισθούς και συντάξεις», λέει στην «Ε» ο 34χρονος Γιάννης Γιαννακλής, δημόσιος υπάλληλος στο ΙΚΑ, «μέσω ΑΣΕΠ», τόνισε με έμφαση.

«Βρήκαν πάτημα το Μνημόνιο για να ξελασπώσουν, να καλύψουν την κρίση που εκείνοι δημιούργησαν, αυξάνοντας τη δύναμη των πλουσίων και αποδυναμώνοντας τη φωνή των εργαζομένων, καταργώντας εργασιακά δικαιώματα που με αγώνες κατακτήθηκαν», μας είπε η 54χρονη Νίκη Ηλιάδη, καθαρίστρια εδώ και 18 χρόνια στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ενώ ο 15χρονος Βαγγέλης Δεληγιαννίδης, μαθητής της 1ης τάξης του Λυκείου Ζωγράφου, δήλωσε: «Μπορεί εγώ να μην εργάζομαι, γιατί πηγαίνω ακόμα σχολείο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα νέα σκληρά μέτρα δεν με έχουν αγγίξει, αφού έχουν αγγίξει τους γονείς μου και βέβαια, εξαιτίας των μέτρων, έχει μειωθεί και η ποιότητα της παιδείας».

* Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ «ενάντια στην αντιλαϊκή και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης», όπως είπε στην «Ε» το μέλος του ΠΑΜΕ Δημήτρης Αγκαβανάκης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι «συνεχίζουμε την κλιμάκωση του αγώνα, τόσο για τα μέτρα που εφαρμόστηκαν όσο και για εκείνα που θα ακολουθήσουν». Φοιτητές που συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ κουβαλούσαν συμβολικά φέρετρο για να «θρηνήσουν», όπως έλεγαν, τη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΑΔΕΔΥ
Σχετικά θέματα: Απεργία ΑΔΕΔΥ
Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΟΣΕ
Δρομολόγιο χωρίς επιστροφή
Μετατάξεις για 2.300 εργαζομένους - όσοι μείνουν αλλάζουν συμβάσεις
Επιβατική κατρακύλα
Απαγόρευση καπνίσματος
Σήματα καπνού
«Δεν μπορούμε να γίνουμε χωροφύλακες στους πελάτες»
Επιασαν τους γιατρούς να καπνίζουν μέσα στο νοσοκομείο
Εμπόριο αυτοκινήτων
Η απόσυρση... αποσύρθηκε
Υπουργείο Εσωτερικών
Χειρόφρενο σε λίμο και τζιπ του Δημοσίου
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Ακροβασίες με τους δασικούς χάρτες
Προεκλογικές πράσινες εξαγγελίες, μετεκλογικά πράσινα άλογα
Εκπαίδευση
Καταλήψεις μέσω sms
Αποστάσεις από προτάσεις για το νέο Λύκειο
Αντέδρασε στις προθέσεις της Εκκλησίας για τα βιβλία
70 σχολεία κλειστά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αποζημίωση για τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο στο «Φάλκον»
5η αναβολή στη δίκη για την Αγγελική
Διπλό «όχι» στη συμπληρωματική απολογία
Τη Δευτέρα, η απόφαση του Δικαστηρίου για Κορκονέα, Σαραλιώτη
Μετανάστες
Εραψαν το στόμα τους για να μην απελαθούν!
Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων
Συγκέντρωση έντασης για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
Απεργία ΑΔΕΔΥ
Κραυγή κατά Μνημονίου
Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Διαχείριση τοξικών αποβλήτων
Σε ΧΥΤΥ και χωματερές τα βιομηχανικά- τοξικά απόβλητα
Μελισσοκόμοι
«Ελληνικό μέλι» από την Κίνα!
Νοσοκομεία
Αρρυθμίες στον «Ευαγγελισμό»
Οικονομική κρίση
Η Δύση πέφτει στην κατάθλιψη
Άλλες ειδήσεις
Η «Ηλέκτωρ» και τα σκουπίδια
Και ανακριτές οι ιδιωτικοί θηροφύλακες