Έντυπη Έκδοση

Στέλνουμε την Ακρόπολη στο Βρετανικό

Ελληνοβρετανική συζήτηση για τα αναστηλωτικά προγράμματα της Ακρόπολης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή μέσα στο Βρετανικό Μουσείο.

Κορυφαίοι Ελληνες επιστήμονες ταξιδεύουν στο Λονδίνο Κορυφαίοι Ελληνες επιστήμονες ταξιδεύουν στο Λονδίνο Πρόκειται για μια επιστημονική ημερίδα που ονομάζουν οι Βρετανοί «study day», η οποία θα δώσει τη δυνατότητα μιας φιλικής προσέγγισης των δύο πλευρών, σε μια περίοδο που η πολιτεία φαίνεται να έχει λησμονήσει το αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Την ημερίδα θα ανοίξει στις 9.30 το πρωί ο αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Αντριου Μπάρνετ. Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των επεμβάσεων που έχουν γίνει τα 35 τελευταία χρόνια από τον πρόεδρο της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ), Χαράλαμπο Μπούρα. Θα ακολουθήσουν η προϊσταμένη της ΥΣΜΑ Μαίρη Ιωαννίδου και άλλοι μελετητές, όπως η χημικός μηχανικός Εύη Παπακωνσταντίνου, η οποία θα αναφερθεί στις μεθόδους συντήρησης των επιφανειών του μαρμάρου που εφαρμόζονται. Η Διονυσία Μιχαλοπούλου θα μιλήσει για την ολοκλήρωση της αναστήλωσης της Αθηνάς Νίκης, ο Τάσος Τανούλας για τα Προπύλαια, ο Νικόλαος Τογανίδης και η Λένα Λαμπρινού για τον Παρθενώνα και η Φανή Μαλούχου - Τουφάνο για το Ερέχθειο, που αναστήλωσε ο αείμνηστος Αλέκος Παπανικολάου.

Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του μουσείου (ώς τις 5 το απόγευμα). Δηλαδή, σε μικρή απόσταση από την αίθουσα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Από το ΥΠΠΟΤ δεν θα υπάρχει επίσημη εκπροσώπηση. Κι ίσως καλύτερα, γιατί ούτως ή άλλως η πολιτική δεν κατάφερε τίποτα μέχρι σήμερα. Ας δοκιμαστούν και οι επιστημονικές σχέσεις. Ισως επιτύχουν περισσότερα...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αρχαιολογία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Φιλότεχνες με άδειες τσέπες
Χώρος τέχνης
Χείρα βοηθείας από τον κύριο Τομ Γουέιτς
Αρχαιολογία
Στέλνουμε την Ακρόπολη στο Βρετανικό
Θέατρο
«Δεν φταίνε μόνο οι 300»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Fuga γεύσεων στο Μέγαρο
Νόμπελ Λογοτεχνίας
«Επικίνδυνοι, Κάστρο και Τσάβες»
Η μπουνιά που έδωσε στον Μάρκες
Τηλεόραση
«Πρίσμα+» ευαισθησίας
Πέντε πρεμιέρες σε Σκάι και Alpha
«Ανθρωποι απλοί, απλοί σαν τα παιδιά»
Άλλες ειδήσεις
Για ένα μυθιστόρημα που μάχεται την εξουσία