Έντυπη Έκδοση

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΤΡΥΠΑ ΑΦΗΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ, ΣΥΝΤΑΞΗ Ή ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 33 ΕΤΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Κρυφό ψαλίδι κόβει τις μέσες αποδοχές Δημοσίου, ΔΕΚΟ σε 1.900 ευρώ

Η αποσάθρωση του συστήματος συλλογικών συμβάσεων γυρίζει τη χώρα σε άλλες εποχές
Εκτός από το «πλεονάζον» προσωπικό των 151 υπό συγχώνευση οργανισμών -οι οποίοι έπειτα από 12 μήνες εφεδρείας με το 60% του βασικού μισθού θα απολύονται- άνεργοι και χωρίς εισόδημα κινδυνεύουν να μείνουν και ηλικιωμένοι οικογενειάρχες και μάλιστα λίγο πριν από τη σύνταξη.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Ρουμανοποίηση της Ελλάδας

  • ΜΟΛΙΣ 84 ΕΚΑΤ. ΤΟ «ΟΦΕΛΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012-13 5,5 δισ. της νύχτας τα καμώματα: 2 από μισθολόγιο και 1,3 από συντάξεις
   Μέτρα-φωτιά αξίας 5,5 δισ. ευρώ έφερε προς ψήφιση στη Βουλή αργά το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος. Πρόκειται για ένα μόνο μέρος από τις παρεμβάσεις που ζητεί η τρόικα για να υπογράψει τη συμφωνία της επόμενης δόσης.
  • Τι θα χάσουν οι φορολογούμενοι με το νομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης Σφαγιάζονται τα εισοδήματα από 500-2.650 ευρώ
   Και οι μισθοί σε δημόσιο-ΔΕΚΟ • Ανώδυνες οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τις υψηλότερες αμοιβές! • Πλαφόν-παγίδα τα 1.900 ευρώ μέσος όρος αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων ΦΟΡΟ ακόμη και στα πιο φτωχά στρώματα επιβάλλει η κυβέρνηση στο βωμό του ελλείμματος. Οποιος δηλώνει 6.000 ευρώ (500 ευρώ το μήνα!) θα πληρώσει φόρο 100 ευρώ, ενώ ο επιπλέον φόρος για όποιον βγάζει 32.000 ευρώ είναι μεγαλύτερος από αυτόν που δηλώνει 200.000 ευρώ το χρόνο! Παράλληλα, πλαφόν 1.900 ευρώ μικτά το μήνα στους μέσους μισθούς τόσο στο Δημόσιο όσο και στις ΔΕΚΟ βάζει η κυβέρνηση, με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
  • ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ • ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Καταργείται η αυτόματη μονιμότητα
   ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ανοίγεται για την άρση της μονιμότητας, με διάταξη του χθεσινού πολυνομοσχεδίου, που καταργεί την αυτόματη μονιμοποίηση των δόκιμων δημοσίων υπαλλήλων.
  • Ξένοι εμπειρογνώμονες κρίνουν υπηρεσίες και υπαλλήλους
   Το θέμα δεν είναι μόνον οι 30.000 υπάλληλοι που βγουν στην εφεδρεία μέσα στο 2011. Τα ερωτήματα που προβάλλουν μετ' επιτάσεως είναι για την επόμενη χρονιά -το 2012- όταν τριμελές συμβούλιο, που θα απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ και δύο γενικούς διευθυντές οι οποίοι θα ορίζονται από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, θα καταγράφει τις υπηρεσιακές ανάγκες σε όλους τους τομείς και φορείς του Δημοσίου ανά κλάδο, κατηγορία και ειδικότητα του προσωπικού.
 • Ουγγαρία

 • Ιδιωτική ασφάλιση

  • Προβληματίζει τις ασφαλιστικές το βαθύτερο κούρεμα
   Πρόβλημα επιβίωσης θα αντιμετωπίσουν αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, εκτός από εκείνες που ανήκουν σε τραπεζικούς ομίλους, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων της τάξης του 50% και πλέον, εκτιμούν στελέχη του κλάδου.
 • Απασχόληση

 • Τεχνοοικονομία

  • Ο ΣΤΙΒ ΤΖΟΜΠΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΣ Ο Εντισον της σύγχρονης εποχής δεν ήταν εφευρέτης
   «Ευχαριστούμε, Στιβ» και από τους Κινέζους θαυμαστές του Τζομπς στο Πεκίνο Ηταν αναμενόμενο το Διαδίκτυο να κατακλυστεί την Παρασκευή, μετά το άγγελμα του θανάτου του Στιβ Τζομπς, από μηνύματα, αφιερώματα, σχόλια για τον ηγέτη της Apple. Με μια σχετική έκπληξη διαβάσαμε για τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα διεθνών ηγετών, που δείχνουν πως ο Τζομπς ήταν κάτι παραπάνω από ένας «απλός» διευθύνων σύμβουλος μιας ανήσυχης εταιρείας.
  • iPhone 4S: Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε
   Ελάχιστα 24ωρα πριν ο Στιβ Τζομπς αφήσει την τελευταία του πνοή, το iPhone 4S έκανε το ντεμπούτο του από τον Τιμ Κουκ, τον νέο επικεφαλής της Apple, και όπως φαίνεται δεν... συγκίνησε κανέναν.
  • Η Amazon πουλά το Kindle της σε τιμές της φωτιάς
   Ζημιές από τη συσκευή, τα κέρδη από τη μουσική και τα βιβλία... Πήρε φωτιά η αγορά των επίπεδων υπολογιστών με την παράτολμη κίνηση της Amazon να πουλήσει το Kindle Fire με... ζημιά.