Έντυπη Έκδοση

Αφού δεν βρίσκουν πρόσωπα, ψάχνουν για θέσεις

Δεν προσχωρούν νέες δυνάμεις στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης

Αγκομαχώντας προχωράει το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης καθώς δεν διαφαίνεται με τα σημερινά δεδομένα να προσχωρούν νέες δυνάμεις πέραν ουσιαστικά εκείνων που συμπαρατάχθηκαν με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές στο πλαίσιο της Ελιάς.

Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ και άλλων μικρότερων κινήσεων και ομάδων της Κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «δεν εξαρτάμε τη δική μας επιδίωξη να ανασυγκροτήσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη από κανέναν άλλο, παρά μόνο από την κοινωνία των πολιτών, τη βάση της παράταξης».

Ουσιαστικά πρόκειται για μήνυμα προς άλλες μικρότερες κινήσεις, ομάδες, δυνάμεις και προσωπικότητες που αρνούνται σ' αυτή τη φάση να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, όπως π.χ. η ομάδα Λυκούδη και πολύ περισσότερο η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι.

Ενδεικτικές αυτού του κλίματος είναι και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, κοινή ήταν η εκτίμηση των συμμετεχόντων ότι δεν πρέπει να αναλωθούν στο κυνήγι προσώπων αλλά το κύριο βάρος να πέσει στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της Δημοκρατικής Παράταξης. Συντονιστής της επιτροπής προγράμματος ορίστηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Μάλιστα ακόμα δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο θα εκλεγούν σύνεδροι ή αν θα είναι ένα συνέδριο με ανοιχτή τη συμμετοχή του οποιουδήποτε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Στην ίδια κατεύθυνση, δεν έχουν οριστεί ούτε χρονοδιαγράμματα ούτε η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου.

Το μόνο που συμφωνήθηκε είναι να δημιουργηθεί μια Οργανωτική Επιτροπή 400 το πολύ ατόμων και μια 30μελής συντονιστική γραμματεία αυτής, που θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες μέρες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Ελιά
Συσκέψεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αρθρα/Σχολιασμοί
Η μεγάλη ήττα... των νικητών
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Σε δόσεις η έγκριση για τις δόσεις
Η τρόικα έφυγε -μέχρι να ξανάρθει-, η αξιολόγηση περιμένει
Μνημόνιο με ψευδώνυμο
Κυβέρνηση
Αντ' αυτού, ο Βορίδης στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης
ΣΥΡΙΖΑ
Εξι άξονες για υγιείς επιχειρήσεις
ΠΑΣΟΚ
«Ετοιμάστε ψηφοδέλτια για το 2015»
ΑΝΕΛ
Εβαλε όρους και διεγράφη
Κυπριακό/ΑΟΖ
Στο ψυγείο οι διαπραγματεύσεις
Δημοσιεύματα
Θα χαλαρώσει το σχοινί στον Σαμαρά, πιστεύουν οι ξένοι
Άλλες ειδήσεις
Αφού δεν βρίσκουν πρόσωπα, ψάχνουν για θέσεις
ΣKAΛΩNOYN οι 100 δόσεις